Voimavaraetu

Smartum Voimavaraedun avulla kannustat työntekijöitäsi mielen taitojen aktiiviseen kehittämiseen.

Pyydä tarjous


{{item.alt}}

Jatkuva muutos ja työn murros paineellistaa työssä onnistumista ja esihenkilötyötä  


Muuttuva työelämä vaatii yhä enemmän henkistä kapasiteettiä, muutoksensietokykyä ja osaamista. Smartum Voimavaraetu on helposti lähestyttävä tuki akuutteihin arjen tilanteisiin ja itsensä kehittämiseen. Luottamukselliset kahdenkeskiset keskustelut riippumattoman osapuolen kanssa auttavat ennaltaehkäisemään ongelmia ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi.

iStock-1014934602

Yksilöllistä tukea muuttuvaa työelämää varten

Uusien työelämätaitojen, kuten stressinhallinnan ja resilienssin kehittämisellä ennaltaehkäistään tutkitusti uupumista ja mielen haasteiden kehittymistä.
  • Smartumin Mielen hyvinvoinnin kyselytutkimuksen (2023) mukaan uupumisoireita on työelämässä lähes kaikilla ja niitä koetaan huolestuttavan usein.

  • Työnantajan ratkaisuna on ohjata mielen oireilusta kamppaileva työntekijä työterveyteen. Ongelmaa hoidetaan, mutta keinot ennaltaehkäisyyn puuttuu.

  • Esihenkilöiltä odotetaan kykyä ja aikaa tukea työntekijöitä tavoiteohjauksen lisäksi työn ohjauksessa ja kuorman hallinnassa.

  • Esihenkilölle ei ole helppoa kertoa mieltä kuormittavista asioista, sillä kyselytutkimuksen mukaan esihenkilön kanssa keskustelisi mielellään vain 6,2 %. Yli 55 % vastanneista olisi kuitenkin valmis keskustelemaan tilanteestaan mielen hyvinvoinnin ammattilaisen kanssa.

Vahvuuksien ja voimavarojen tuntemus vahvistaa tutkitusti mielen hyvinvointia

Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy sairauspoissaoloille ja työkyvyttömyydelle Suomessa (Eläketurvakeskus, 2022). Uupumuksen ja sairauslomien kustannusten valossa on helppo nähdä, että työntekijöiden henkisen pääoman kehittämiseen kannattaa investoida.

Smartum Voimavaraetu kannustaa työntekijöitä pitämään arjen tasapainoa yllä ja kehittämään mielen taitoja aktiivisesti. Yhden sairauslomapäivän hinnalla tarjoat työntekijälle kolme (3) tapaamiskertaa valmentajan kanssa.

Voimavaraedun verkostoon kuuluu huolella valittuja, päteviä ja kokeneita valmentajia, joiden voimavarakeskeiset palvelut ovat tarjolla paitsi etänä myös kasvotusten. Työntekijät pääsevät varaamaan aikoja valmentajalle helposti ilman välikäsiä ja odottelua. Aikoja on saatavilla joka viikko.

Smartum Voimavaraetu

Helpommin lähestyttävä

Kun on kyse esimerkiksi motivaatiohaasteista, ajanhallinnasta tai muusta hetkellisestä keskustelutuen tarpeesta, Voimavaraetu on usein helpommin lähestyttävä vaihtoehto.

icon_resource_2

Ennaltaehkäisevää apua

Työterveyteen ollaan usein yhteydessä kun tietty piste on ylitetty. Voimavaraetu tarjoaa nopeasti saavutettavan, riippumattoman osapuolen tuen ylikuormituksen ensioireisiin.

icon_resource_2

Vähentää johtamiskuormaa

Esihenkilöt voivat keskittyä tavoiteohjaukseen ulkoistamalla ammattilaisille haastavampi, yksilötason erot huomioiva työn ohjaaminen sekä  osaamisen kehittäminen.

iStock-1395769883

Tilaaminen ja kustannukset

Voimavaraedun helppo ja nopea käyttöönotto

Tilaaminen

Voimavaraedun tilaaminen tapahtuu asiantuntijamme avulla. Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä.

  1. Valitse kenelle Voimavaraetu tarjotaan.
  2. Määrittele työntekijäkohtainen käyntikertojen määrä.
  3. Työntekijät saavat Voimavaraedun käytöstä ohjeet sähköpostitse.
  4. Valmista! Työntekijät voivat alkaa varata Voimavara-käyntejä itselleen parhaiten sopiviin ajankohtiin.
Kustannukset

Työnantaja valitsee työntekijäkohtaisen budjetin, jonka Smartum laskuttaa jälkikäteen kuukausittain toteuman mukaan. Veloitamme lisäksi 5 % palvelupalkkion laskun loppusummasta. 

Työnantaja saa lisäksi kuukausiraportin käyntikerroista, mutta ei erittelyä kuka Smartum Voimavaraetua on hyödyntänyt.

Haluatko keskustella Smartumin asiantuntijan kanssa?

Varaa alla olevasta kalenterista tehokas puolen tunnin etäpalaveri asiantuntijamme kanssa! Kerrothan varauksen yhteydessä, mistä aiheista haluaisit keskustella tai kuulla lisää.

Kumppaneille cropattu kuva

Kiinnostuitko?

Haluatko keskustella Smartum Voimavaraedusta asiantuntijan kanssa tai tilata sen henkilöstöllesi? Jätä meille yhteystietosi, niin otamme pikaisesti yhteyttä.

mies_lehdet_neliö

Tilaa Mielen hyvinvoinnin tutkimuksen tulokset

Smartum toteutti kyselytutkimuksen työelämässä olevien mielen hyvinvoinnin haasteista ja tuen tarpeista ja sai 13 026 vastausta. Tutkimuksesta selvisi mm. mitkä asiat elämän eri osa-alueilla kuormittavat ja millaista tukea työnantajilta kaivataan. Tilaa kyselytutkimuksen tulokset sähköpostiisi!

Myös näitä hyvinvointietuja muut työnantajat tarjosivat

liikuntaetu

Liikuntaetu

Hymy huuliin ja hiki pintaan liikuntaedulla! Liikuntaedulla tuet työntekijöidesi liikuntaharrastuksia ja autat heitä voimaan paremmin. 

Lue lisää

ikonit_liku

Liikunta- ja kulttuurietu

Pistä porukka liikkeelle tai kannusta kulttuurin pariin! Helli henkilöstöä liikunta- ja kulttuuriedulla  samalla edulla pääsee sporttaamaan tai kulttuurista nauttimaan.

Lue lisää

ikonit_lounas

Lounasetu

Näytä työntekijöillesi tie terveellisen ruoan äärelle lounasedulla! Voit tukea työntekijöidesi lounastamista haluamallasi summalla ja tavalla.

Lue lisää

ikonit_hieronta

Hierontaetu

Mieli kirkkaaksi ja keho vetreäksi! Hierontaedulla hellit henkilöstöäsi ja autat heitä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin.

Lue lisää

ikonit_työmatka

Työmatkaetu

Yllytä työntekijöitäsi fiksuun työmatkailuun työmatkaedulla! Työmatkaedun avulla helpotat henkilöstön arkea ja kannustat heitä matkustamaan ekologisemmin.

Lue lisää

pyöräetu

Pyöräetu

Porukka liikkeelle Smartumin uudella pyöräedulla! Pyöräetua voi tarjota verovapaasti 1 200 eurolla vuodessa (100 € /kk) kaikille työntekijöille ympäri Suomen. Smartumilla edun suuruus voi olla myös 50 €/kk ja siksi se sopii kaikkien palkansaajien budjettiin. 

Lue lisää

terveysetu

Terveysetu

Terveysedulla entistä parempaa työterveyttä! Terveysetu on työterveyden laajennettu palvelukokonaisuus, jolla työntekijäsi huolehtivat hyvinvoinnistaan entistä monipuolisemmin esimerkiksi hammaslääkärin vastaanotolla.

Lue lisää