Smartumeilla nappaat yrityksellesi verotusedut

Verotuetut työsuhde-edut ovat fiksu tapa parantaa hyvinvointia, palkita, sitouttaa ja kertoa, että välität. Etumme sopivat kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille. 

{{item.alt}}

Kaikki Smartumin työsuhde-edut ovat verotuettuja

Smartumin työsuhde-eduilla tuet työntekijöidesi hyvinvointia kustannustehokkaasti. Edut täyttävät verottajan vaatimukset ja ovat turvallinen tapa auttaa työntekijöitäsi voimaan paremmin. Yrityksesi voi vähentää edut yrityksen tuloverotuksessa ja edut ovat myös työntekijöille verovapaita - verottajan määrittelemissä rajoissa. Smartumeilla saavutat siis paljon enemmän kuin mitä niihin sijoitat.

Tiesithän, että työsuhde-etujen verotushyödyt koskevat myös pienyrityksiä ja yrittäjiä? Myös toiminimiyrittäjät voivat tarjota etuja työntekijöilleen, mutta eivät itselleen.


Tilaa etuja

liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Usuta työntekijäsi liikkumaan tai kulttuurista nauttimaan. Voit tarjota työntekijöillesi liikunta- ja kulttuurietua verovapaasti 400 euron edestä vuodessa.

Lue lisää

lounasetu

Lounasetu

Liity monipuolista ruokailua tukevien työnantajien ykkösjoukkoihin! Voit tarjota lounasetua työntekijöillesi joko lounasvähennyksenä tai luontoisetuna.

Lue lisää

hierontaetu

Hierontaetu

Hierontaedun avulla pidät työntekijäsi vetreinä ja mielet kirkkaina. Hierontaetua voi tarjota vuodessa 400 euron edestä.

Lue lisää

työmatkaetu

Työmatkaetu

Kannusta työntekijöitäsi työmatkustamaan ympäristöystävällisesti joukkoliikenteellä. Työmatkaetu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi.

Lue lisää

Pyöräetu

Pyöräetu

Smartumin uusi pyöräetu tulossa pian! Työsuhdepyörä on täysin verovapaa luontoisetu 1200 €/työntekijä/vuosi. Smartumin uusi pyöräetu on nyt ennakkotilattavissa ja saatavilla keväällä 2024.

Lue lisää

terveysetu

Terveysetu

Työterveyden laajennetulla palvelukokonaisuudella tarjoat entistä parempaa työterveyttä! Terveysedulla on markkinoiden korkein verovapaa käyttöraja. Terveysetua voi tarjota verovapaasti vuodessa 3000 euron edestä.

Lue lisää

Voimavaraetu

Voimavaraetu

Muuttuva työelämä vaatii yhä enemmän henkistä kapasiteettia ja muutoksensietokykyä. Voimavaraedulla tarjoat työntekijöillesi ennaltaehkäisevää apua, mutta myös nopeaa apua mielen hetkittäiseen kuormitukseen. Edun voi vähentää verotuksessa osana kehittämis-/koulutuskuluja.

Lue lisää

Liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Tue työntekijöidesi liikunta- ja kulttuuriharrastuksia

Tue työntekijöidesi liikunta- ja kulttuuriharrastuksia ja vähennä siitä aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti yrityksesi tuloverotuksessa. 

Liikunta- ja liikunta- ja kulttuurietu ovat verovapaita henkilöstöetuja, kun etu on henkilökohtainen ja kaikkien yrityksen työntekijöiden käytössä. Työnantaja voi tarjota verovapaasti etutilille ladattavaa liikunta- tai liikunta- ja kulttuurisaldoa, tai liikuntaseteleitä ja liikunta- ja kulttuuriseteleitä yhteensä 400 euroa kalenterivuodessa per työntekijä. Työntekijältä voidaan periä tämän lisäksi omavastuuosuus.

Työntekijälle etu on verovapaa, mikäli sitä voidaan pitää tavanomaisena ja kohtuullisena. Maksuvälineillä maksetaan vain verottajan määrittelemiä kulttuuripalveluita ja aktiivisia liikuntapalveluita.

Lue lisää liikunta- ja kulttuurietujen verotuksesta tilaamalla vero-oppaamme.


Lue lisää liikunta- ja kulttuuriedusta

Lounasetu

Lounasetu

Piristä porukkaa verotuetulla lounasedulla

Lounasetu on rahanarvoinen etu työnantajalle ja työntekijälle. Työnantaja voi vähentää kustannukset verotuksessa, ja työntekijä hyötyy lounasedusta joko luontoisetuna palkan lisänä tai lounasvähennyksenä.

Lounasetua voi tarjota joko lounasseteleinä tai sähköisenä lounassaldona. Lounassaldolla työntekijä voi vuonna 2024 maksaa kerralla summan, joka asettuu 8,50–13,50 € välille ja ainoastaan aterioita – ei siis elintarvikkeita tai muita hyödykkeitä. Lounassetelit ovat vuonna 2024 arvoltaan 11,30 € ja 13,50 €.

Palkan päälle vai pois palkasta?

Lounasedun voi tarjota työntekijöille luontoisetuna palkan päälle tai vähentää lounasvähennyksenä työntekijän palkasta. Lounasvähennyksessä työntekijän nettopalkasta pidätetään edun verotusarvo eli 75 prosenttia.

Lue lisää lounasedun verotuksesta tilaamalla lounaan vero-oppaamme.


Lue lisää lounasedusta

tyomatkaetu

Työmatkaetu

Tue työntekijöidesi työmatkailua verovapaasti

Työmatkaedun avulla helpotat työntekijöidesi arkea ja kannustat heitä matkustamaan ympäristöystävällisemmin. Voit tarjota työmatkaetua työntekijän palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa. Etu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Sitä voi tarjota myös henkilölle, jolla on vapaa autoetu.

Etu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko arvolipun tai kausilipun. Se on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta työntekijä voi käyttää sitä myös vapaa-ajalla matkustamiseen.

Lue lisää työmatkaedun verotuksesta tilaamalla vero-oppaamme.

 

Lue lisää työmatkaedusta

Hierontaetu

Hierontaetu

Virkistä työntekijöitäsi verovapaalla hierontaedulla

Hierontaetu hellii sekä kehoa että mieltä. Smartumilla voit tarjota työntekijöillesi esimerkiksi kuukausittaisia hierontoja täysin verovapaana. Voit räätälöidä edun suuruuden työntekijöidesi tarpeisiin sopivaksi. 

Hierontaedun verovapaus edellyttää, että sitä käytetään vain työnantajan määrittelemissä hierontapaikoissa Smartumin hierontaverkoston puitteissa. Hierontaetua voi tarjota vuodessa 400 euroa per työntekijä ja sillä voi ostaa hierontaa ja urheiluhierontaa, mutta ei esimerkiksi spa-hoitoja.

Työntekijä maksaa hierontaedullaan SmartumPay-mobiilisovelluksella, joten etu kulkee aina mukana puhelimessa. Mahdollisen yli menevän osuuden hieronnan hinnasta työntekijä maksaa omalla rahalla.

Lue lisää hierontaedun verotuksesta tilaamalla vero-oppaamme.

 

Lue lisää hierontaedusta

terveysetu

Terveysetu

Tarjoa verovapaasti entistä parempaa työterveyttä

Tue työntekijöidesi kokonaisvaltaista hyvinvointia terveysedulla. Terveysedun avulla voit työnantajana täydentää yrityksesi olemassaolevaa työterveyttä tarjoamalla työntekijöillesi lisäksi erikoislääkäripalveluita, erikoissilmälaseja, hammashoitoa ja fysioterapiaa.

Terveysedun avulla työntekijöilläsi on käytössä laajennetun työterveyden palvelukokonaisus, jolla he huolehtivat jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan entistä laajemmin.

Smartumin terveysedulla on markkinoiden korkein verovapaa käyttöraja. Voit tarjota terveysetua verovapaasti 3000 eurolla/työntekijä/vuosi. 

Tarjoat edun sähköisesti SmartumPlus-palvelussa, jossa valitset palveluista juuri sinun työntekijöillesi sopivat vaihtoehdot ja räätälöidä edun suuruuden.

Lue lisää terveysedusta

työsuhde-edut, henkilöstöedut, verotus, vero-ohje, verovapaa, verotuettu, veroedut, verohyödyt, vero-opas

Tilaa ilmainen vero-opas!

Kaipaatko lisätietoa Smartumin hyvinvointietujen verotuksesta? Me selvitimme verokiemurat kertaheitolla ja teimme Smartumeiden verotukseen tutustumisen mahdollisimman selkeäksi vero-oppaamme avulla. Lataa ilmainen vero-opas ja nappaa työsuhde-etujen verohyödyt!

Lounas-nainen-mies-yhdessa_1500x1500

Tilaa Lounasedun vero-opas

Lounasetu on rahanarvoinen etu työnantajalle ja työntekijälle. Syventävä Lounasedun vero-oppaamme kertoo työsuhde-eduista päättäville kaiken lounasedusta ja sen verotuksesta. Tilaa ilmainen opas sähköpostiisi!