Smartumeilla nappaat yrityksellesi verotusedut

Verotuetut työsuhde-edut ovat fiksu tapa parantaa hyvinvointia, palkita, sitouttaa ja kertoa, että välität. Ne sopivat kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille. Samalla saat hyödynnettyä verotusedut!

{{item.alt}}

Kaikki Smartumin työsuhde-edut ovat verotuettuja

Smartumin työsuhde-eduilla tuet työntekijöidesi hyvinvointia kustannustehokkaasti. Edut täyttävät verottajan vaatimukset ja ovat turvallinen tapa auttaa työntekijöitäsi voimaan paremmin. Smartumeilla saavutat paljon enemmän kuin mitä niihin sijoitat. Tiesithän, että työsuhde-etujen verotushyödyt koskevat myös pienyrityksiä ja yrittäjiä? Myös toiminimiyrittäjät voivat tarjota etuja työntekijöilleen, mutteivät itselleen.

liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Usuta työntekijäsi liikkumaan tai kulttuurista nauttimaan. Voit tarjota työntekijöillesi liikunta- ja kulttuurietua verovapaasti 400 euron edestä vuodessa.

Lue lisää

lounasetu

Lounasetu

Liity monipuolista ruokailua tukevien työnantajien ykkösjoukkoihin! Voit tarjota lounasetua työntekijöillesi joko lounasvähennyksenä tai luontoisetuna.

Lue lisää

hierontaetu

Hierontaetu

Hierontaedun avulla pidät työntekijäsi vetreinä ja mielet kirkkaina. Hierontaetua voi tarjota vuodessa 400 euron edestä.

Lue lisää

työmatkaetu

Työmatkaetu

Kannusta työntekijöitäsi työmatkustamaan ympäristöystävällisesti joukkoliikenteellä. Työmatkaetu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi.

Lue lisää

Pyöräetu

Pyöräetu

Tarjoa työntekijöillesi mahdollisuus liikkua terveellisemmin ja ekologisemmin Suomen suurimman ja luotetuimman palveluntarjoajan avulla. Pyöräetu on ollut veroton luontoisetu vuoden 2021 alusta alkaen ja yleisimmin se tarjotaan osana työntekijän palkkaa.

Lue lisää

Voimavaraetu

Voimavaraetu

Muuttuva työelämä vaatii yhä enemmän henkistä kapasiteettia ja muutoksensietokykyä. Voimavaraedulla tarjoat työntekijöillesi ennaltaehkäisevää apua, mutta myös nopeaa apua mielen hetkittäiseen kuormitukseen. Verotuksessa osa kehittämis-/koulutusbudjettia.

Lue lisää

Liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Tue työntekijöidesi liikunta- ja kulttuuriharrastuksia

Tue työntekijöidesi liikunta- ja kulttuuriharrastuksia ja vähennä siitä aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti yrityksesi tuloverotuksessa. 

Liikunta- ja liikunta- ja kulttuurietu ovat verovapaita henkilöstöetuja, kun etu on henkilökohtainen ja kaikkien yrityksen työntekijöiden käytössä. Työnantaja voi tarjota verovapaasti etutilille ladattavaa liikunta- tai liikunta- ja kulttuurisaldoa, tai liikuntaseteleitä ja liikunta- ja kulttuuriseteleitä yhteensä 400 euroa kalenterivuodessa per työntekijä. Työntekijältä voidaan periä tämän lisäksi omavastuuosuus.

Työntekijälle etu on verovapaa, mikäli sitä voidaan pitää tavanomaisena ja kohtuullisena. Maksuvälineillä maksetaan vain verottajan määrittelemiä kulttuuripalveluita ja aktiivisia liikuntapalveluita.

Lue lisää liikunta- ja kulttuurietujen verotuksesta tilaamalla vero-oppaamme.

 

Lue lisää liikunta- ja kulttuuriedusta

Lounasetu

Lounasetu

Piristä porukkaa verotuetulla lounasedulla

Lounasetu on rahanarvoinen etu työnantajalle ja työntekijälle. Työnantaja voi vähentää kustannukset verotuksessa, ja työntekijä hyötyy lounasedusta joko luontoisetuna palkan lisänä tai lounasvähennyksenä.

Lounasetua voi tarjota joko lounasseteleinä tai sähköisenä lounassaldona. Lounassaldolla työntekijä voi maksaa kerralla summan, joka asettuu 8,00–12,70 € välille ja ainoastaan aterioita – ei siis elintarvikkeita tai muita hyödykkeitä. Lounassetelit ovat vuonna 2023 arvoltaan 9,00 €, 11,30 € ja 12,70 €.

Palkan päälle vai pois palkasta?

Lounasedun voi tarjota työntekijöille luontoisetuna palkan päälle tai vähentää lounasvähennyksenä työntekijän palkasta. Lounasvähennyksessä työntekijän nettopalkasta pidätetään edun verotusarvo eli 75 prosenttia.

Lue lisää lounasedun verotuksesta tilaamalla lounaan vero-oppaamme.

 

Lue lisää lounasedusta

tyomatkaetu

Työmatkaetu

Tue työntekijöidesi työmatkailua verovapaasti

Työmatkaedun avulla helpotat työntekijöidesi arkea ja kannustat heitä matkustamaan ympäristöystävällisemmin. Voit tarjota työmatkaetua työntekijän palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa. Etu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Sitä voi tarjota myös henkilölle, jolla on vapaa autoetu.

Etu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko arvolipun tai kausilipun. Se on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta työntekijä voi käyttää sitä myös vapaa-ajalla matkustamiseen.

Lue lisää työmatkaedun verotuksesta tilaamalla vero-oppaamme.

 

Lue lisää työmatkaedusta

Hierontaetu

Hierontaetu

Virkistä työntekijöitäsi verovapaalla hierontaedulla

Hierontaetu hellii sekä kehoa että mieltä. Smartumilla voit tarjota työntekijöillesi esimerkiksi kuukausittaisia hierontoja täysin verovapaana. Voit räätälöidä edun suuruuden työntekijöidesi tarpeisiin sopivaksi. 

Hierontaedun verovapaus edellyttää, että sitä käytetään vain työnantajan määrittelemissä hieronta- ja fysioterapiapaikoissa Smartumin hieronta- ja fysioterapiaverkoston puitteissa. Hierontaetua voi tarjota vuodessa 400 euroa per työntekijä. Hierontaedulla voi ostaa hierontaa, urheiluhierontaa tai fysioterapiapalveluita, mutta ei esimerkiksi spa-hoitoja. Työntekijä maksaa hierontaedullaan SmartumPay-mobiilisovelluksella, joten etu kulkee aina mukana puhelimessa. Mahdollisen yli menevän osuuden hieronnan hinnasta työntekijä maksaa omalla rahalla.

Lue lisää hierontaedun verotuksesta tilaamalla vero-oppaamme.

 

Lue lisää hierontaedusta

työsuhde-edut, henkilöstöedut, verotus, vero-ohje, verovapaa, verotuettu, veroedut, verohyödyt, vero-opas

Tilaa ilmainen vero-opas!

Kaipaatko lisätietoa Smartumin hyvinvointietujen verotuksesta? Me selvitimme verokiemurat kertaheitolla ja teimme Smartumeiden verotukseen tutustumisen mahdollisimman selkeäksi vero-oppaamme avulla. Lataa ilmainen vero-opas ja nappaa työsuhde-etujen verohyödyt!

Lounas-nainen-mies-yhdessa_1500x1500

Tilaa Lounasedun vero-opas

Lounasetu on rahanarvoinen etu työnantajalle ja työntekijälle. Syventävä Lounasedun vero-oppaamme kertoo työsuhde-eduista päättäville kaiken lounasedusta ja sen verotuksesta. Tilaa ilmainen opas sähköpostiisi!