SmartumPayn kirjautumispalvelu on uudistumassa lähiviikkojen aikana. Lue lisää aiheesta täältä.

Smartumeilla nappaat yrityksellesi verotusedut

Verotuetut työsuhde-edut ovat fiksu tapa parantaa hyvinvointia, palkita, sitouttaa ja kertoa, että välität. Samalla yrityksesi saa hyödynnettyä verotusedut!

{{item.alt}}

Kaikki Smartumin työsuhde-edut ovat verotuettuja

Smartumin työsuhde-eduilla tuet työntekijöidesi hyvinvointia kustannustehokkaasti. Edut täyttävät verottajan vaatimukset ja ovat turvallinen tapa auttaa työntekijöitäsi voimaan paremmin. Smartumeilla saavutat paljon enemmän kuin mitä niihin sijoitat.

liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Usuta työntekijäsi liikkumaan tai kulttuurista nauttimaan. Voit tarjota työntekijöillesi liikunta- ja kulttuurietua verovapaasti 400 euron edestä vuodessa.

Lue lisää

lounasetu

Lounasetu

Liity monipuolista ruokailua tukevien työnantajien ykkösjoukkoihin! Voit tarjota lounasetua työntekijöillesi joko lounasvähennyksenä tai luontoisetuna.

Lue lisää

hierontaetu

Hierontaetu

Hierontaedun avulla pidät työntekijäsi vetreinä ja mielet kirkkaina. Hierontaetua voi tarjota vuodessa 400 euron edestä.

Lue lisää

työmatkaetu

Työmatkaetu

Kannusta työntekijöitäsi työmatkustamaan ympäristöystävällisesti joukkoliikenteellä. Työmatkaetu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi.

Lue lisää

liikunta- ja kulttuurietu, liikunta- ja kulttuurisaldo, liikunta- ja kulttuuriseteli, verotus, verohyödyt, verovapaa

Liikunta- ja kulttuurietu

Tue työntekijöidesi liikunta- ja kulttuuriharrastuksia

Tue työntekijöidesi liikunta- ja kulttuuriharrastuksia ja vähennä siitä aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti yrityksesi tuloverotuksessa. 

Liikunta- ja liikunta- ja kulttuurietu ovat verovapaita henkilöstöetuja, kun etu on henkilökohtainen ja kaikkien yrityksen työntekijöiden käytössä. Työnantaja voi tarjota verovapaasti etutilille ladattavaa liikunta- tai liikunta- ja kulttuurisaldoa, tai liikuntaseteleitä ja liikunta- ja kulttuuriseteleitä yhteensä 400 euroa kalenterivuodessa per työntekijä. Työntekijältä voidaan periä tämän lisäksi omavastuuosuus.

Työntekijälle etu on verovapaa, mikäli sitä voidaan pitää tavanomaisena ja kohtuullisena. Maksuvälineillä maksetaan vain verottajan määrittelemiä kulttuuripalveluita ja aktiivisia liikuntapalveluita.

Lue lisää liikunta- ja kulttuurietujen verotuksesta tilaamalla vero-ohjeemme.

 

Lue lisää liikunta- ja kulttuuriedusta

lounasetu, lounassaldo, lounasseteli, verotus, veroedut, verotuettu, luontoisetu, lounasvähennys

Lounasetu

Piristä porukkaa verotuetulla lounasedulla

Lounasetu on rahanarvoinen etu työnantajalle ja työntekijälle. Työnantaja voi vähentää kustannukset verotuksessa, ja työntekijä hyötyy lounasedusta joko luontoisetuna palkan lisänä tai lounasvähennyksenä.

Lounasetua voi tarjota joko lounasseteleinä tai sähköisenä lounassaldona. Lounassaldolla työntekijä voi maksaa kerralla summan, joka asettuu 6,90–10,90 € välille ja ainoastaan aterioita – ei siis elintarvikkeita tai muita hyödykkeitä. Lounassetelit ovat vuonna 2021 arvoltaan 8,20 €, 10,00 € ja 10,90 €.

Palkan päälle vai pois palkasta?

Lounasedun voi tarjota työntekijöille luontoisetuna palkan päälle tai vähentää lounasvähennyksenä työntekijän palkasta. Lounasvähennyksessä työntekijän nettopalkasta pidätetään edun verotusarvo eli 75 prosenttia.

Lue lisää lounasedun verotuksesta tilaamalla lounaan vero-ohjeemme.

 

Lue lisää lounasedusta

työmatkaetu, työmatkasaldo, verotus, verovapaa

Työmatkaetu

Tue työntekijöidesi työmatkailua verovapaasti

Työmatkaedun avulla helpotat työntekijöidesi arkea ja kannustat heitä matkustamaan ympäristöystävällisemmin. Voit tarjota työmatkaetua työntekijän palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa. Etu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Sitä voi tarjota myös henkilölle, jolla on vapaa autoetu.

Etu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko arvolipun tai kausilipun. Se on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta työntekijä voi käyttää sitä myös vapaa-ajalla matkustamiseen.

Lue lisää työmatkaedun verotuksesta tilaamalla vero-ohjeemme.

 

Lue lisää työmatkaedusta

hierontaetu, hierontasaldo, verovapaa, verotus

Hierontaetu

Virkistä työntekijöitäsi verovapaalla hierontaedulla

Hierontaetu hellii sekä kehoa että mieltä. Smartumilla voit tarjota työntekijöillesi esimerkiksi kuukausittaisia hierontoja täysin verovapaana. Voit räätälöidä edun suuruuden työntekijöidesi tarpeisiin sopivaksi.

Hierontaedun verovapaus edellyttää, että sitä käytetään vain työnantajan määrittelemissä hierontapaikoissa Smartumin hierontaverkoston puitteissa. Hierontaetua voi tarjota vuodessa 400 euroa per työntekijä. Hierontaedulla voi ostaa hierontaa tai urheiluhierontaa, mutta ei esimerkiksi spa-hoitoja. Työntekijä maksaa hierontaedullaan SmartumPay-mobiilisovelluksella, joten etu kulkee aina mukana puhelimessa. Mahdollisen yli menevän osuuden hieronnan hinnasta työntekijä maksaa omalla rahalla.

Lue lisää hierontaedun verotuksesta tilaamalla vero-ohjeemme.

 

Lue lisää hierontaedusta

työsuhde-edut, henkilöstöedut, verotus, vero-ohje, verovapaa, verotuettu, veroedut, verohyödyt, vero-opas

Tilaa ilmainen vero-ohje!

Kaipaatko lisätietoa Smartumin hyvinvointietujen verotuksesta? Me selvitimme verokiemurat kertaheitolla ja teimme Smartumeiden verotukseen tutustumisen mahdollisimman selkeäksi vero-ohjeemme avulla. Selätä verokiemurat ja lataa ilmainen vero-ohje!