Hyödynnä työsuhde-etujen verovapaus ja panosta hyvinvointiin

Tiesithän, että työsuhde-etujen verovapaus koskee myös pienyrityksiä ja yrittäjiä? Hyödynnä verovapaus ja panosta hyvinvointiin monipuolisilla ja kustannustehokkailla Smartum-eduilla.

Tilaa etuja Katso Joni Jaakkolan tarina

Yrittäjä Joni Jaakkolalle Smartum tuo taloudellista säästöä ja kilpailuetua  

Hyvinvointialan moniottelijalle, Joni Jaakkolalle yrittäjyys merkitsee vapautta tehdä asioita haluamallansa tavalla. Katso alla olevalta videolta, miksi Jaakkola kehottaa myös muita pienyrityksiä ottamaan kaiken hyödyn irti Smartumin verotuetuista työsuhde-eduista.

Jaakkolan arkeen kuuluu oman yrityksen Optimal Performance Centerin johtaminen ja valmennukset. Lisäksi hän on suosittu tietokirjailija ja luennoitsija, jonka maanläheinen tapa puhua hyvinvoinnin puolesta on vedonnut jo satoihin yrityksiin ja kuulijoihin Suomessa. Yrittäjänä Jaakkola tietää, että unelmat yrityksen kasvusta toteutuvat vain, kun työntekijät ja yrittäjä itse voivat hyvin. Siksi Smartum oli hänelle luonnollinen kumppani, jonka avulla edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia myös omassa yrityksessä.


Kehon ja mielen hyvinvointia – verovapaasti!

Voit edistää omaa ja työntekijöidesi hyvinvointia verovapaasti liikuntaedulla, liikunta- ja kulttuuriedulla, hierontaedulla, työmatkaedulla, pyöräedulla, terveysedulla ja voimavaraedulla. Lounasetu on osittain verovapaa. Sähköisiä etuja käytetään SmartumPay-sovelluksella, verkkomaksulla, sovellusmaksulla (esim. VR Matkalla ja HSL), tekstiviestimaksulla tai fyysisillä seteleillä perinteisesti kassalla.

Tilaa etuja

liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Usuta työntekijäsi liikkumaan tai kulttuurista nauttimaan. Voit tarjota työntekijöillesi liikunta- ja kulttuurietua verovapaasti 400 euron edestä vuodessa.

Lue lisää

lounasetu

Lounasetu

Liity monipuolista ruokailua tukevien työnantajien ykkösjoukkoihin! Voit tarjota lounasetua työntekijöillesi joko lounasvähennyksenä tai luontoisetuna.

Lue lisää

hierontaetu

Hierontaetu

Hierontaedun avulla pidät työntekijäsi vetreinä ja mielet kirkkaina. Hierontaetua voi tarjota vuodessa 400 euron edestä.

Lue lisää

työmatkaetu

Työmatkaetu

Kannusta työntekijöitäsi työmatkustamaan ympäristöystävällisesti joukkoliikenteellä. Työmatkaetu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi.

Lue lisää

Pyöräetu

Pyöräetu

Smartumin uusi pyöräetu tulossa pian! Työsuhdepyörä on täysin verovapaa luontoisetu 1200 €/työntekijä/vuosi. Smartumin uusi pyöräetu on nyt ennakkotilattavissa ja saatavilla keväällä 2024.

Lue lisää
terveysetu

Terveysetu

Työterveyden laajennetulla palvelukokonaisuudella tarjoat entistä parempaa työterveyttä! Smartumin terveysedulla on markkinoiden korkein verovapaa käyttöraja. Terveysetua voi tarjota verovapaasti vuodessa 3000 euron edestä.

Lue lisää

Voimavaraetu

Voimavaraetu

Muuttuva työelämä vaatii yhä enemmän henkistä kapasiteettia ja muutoksensietokykyä. Voimavaraedulla tarjoat työntekijöillesi ennaltaehkäisevää apua, mutta myös nopeaa apua mielen hetkittäiseen kuormitukseen. Edun voi vähentää verotuksessa osana kehittämis-/koulutuskuluja.

Lue lisää

Etujen hinnoittelu

Smartum SmartumPlus

SmartumPlus

SmartumPlus on helppo ja nopea sähköinen palvelu, jonka kautta tilaat työntekijöillesi joustavat hyvinvointiedut muutamalla klikkauksella.

Joustavan palvelun ansiosta jokainen työntekijä saa vapauden itse valita keinot, joilla edistää omaa yksilöllistä hyvinvointiaan. SmartumPlus-palvelulla voit tarjota työntekijöillesi lounas-, liikunta-, kulttuuri-, työmatka-, hieronta- sekä terveysetua. Kun tilaat etuja ja jaat ne työntekijöillesi haluamallasi määrällä, palvelu valvoo automaattisesti, ettei etukohtainen käyttö ylitä verottajan määrittelemää vuotuista verovapauden maksimiarvoa.

SmartumPlus-edut ovat työntekijöiden käytössä helppokäyttöisessä SmartumPay-sovelluksessa, joten ne kulkevat aina näppärästi mukana työntekijän puhelimessa. Eduilla voi maksaa myös verkkomaksulla ja tekstiviestimaksulla käyttöpaikasta riippuen sekä kumppaneiden maksusovelluksissa (esim. VR Matkalla ja HSL).

Hinnasto

Laskutus perustuu tilattuihin etuihin ja etujen käyttöön. Laskutus on mahdollista suunnitella joko ennakkolaskutuksella tai jälkilaskutuksella. Hinnoittelu on läpinäkyvää, eikä sisällä piilokuluja.

Ennakkolasku
Ennakkolaskulla laskutamme tilauksen yhteydessä koko tilausta koskevan etujen arvon yhdellä kertaa. Laskun maksamisen jälkeen edut jakautuvat työntekijöiden käyttöön. Tämän lisäksi laskutamme käyttäjämaksut sekä palvelumaksun kuukausittain samalla laskulla.

  • Käyttäjämaksu: 1,80 €/kk per palveluun lisätty työntekijä, jolle on tarjottu etua.
  • Palvelumaksu: 5,00 €/kk.

Jälkilasku
Vaihtoehtoisesti tarjoamme jälkilaskutuksen suuremmille yrityksille. Jälkilaskutuksessa käsittelyaika on noin 5 arkipäivää. Käsittelyn jälkeen työntekijät saavat tiedon tarjotuista eduista ja edut jakautuvat työntekijöiden käyttöön.

Jälkilaskutuksessa laskutus tapahtuu kuukausittain jälkikäteen etujen käytön perusteella. Tämän lisäksi laskutamme käyttäjämaksut sekä palvelumaksun kuukausittain samalla laskulla.

  • Käyttäjämaksu: 1,80 €/kk per palveluun lisätty työntekijä, jolle on tarjottu etua.
  • Palvelumaksu: 5,00 €/kk.

Käyttäjämaksun ja palvelumaksun osuuteen lisätään arvonlisävero kulloinkin voimassa olevan arvonlisäverokannan mukaan.

Ja siinä kaikki! Hinnastomme ei sisällä mitään muita kuluja.

Voimassaoloaika

SmartumPlus-edut ovat ennakkolaskutuksessa voimassa 12 kuukautta tilauksen vahvistamisesta. Jälkilaskutuksessa edut ovat voimassa kuluvan kalenterivuoden loppuun.

Tilaa SmartumPlus-edut tästä

checkout_maksutapa

SmartumSaldo

SmartumSaldo on sähköinen palvelu, joka tekee etujen tilaamisesta ja hallinnoinnista helppoa. Voit seurata kuinka paljon etuja on käytetty ja etujen voimassaoloajan jälkeen työntekijöiden mahdollinen käyttämättä jäänyt saldo palautuu yrityksen Smartum-tilille, jolloin se on käytettävissä uudelleen saman edun tilaamiseen.

SmartumSaldolla voit tarjota työntekijöille lounas-, liikunta- ja kulttuurietujen lisäksi myös työmatkaetua ja hierontaetua. Sähköisillä eduilla voi maksaa helppokäyttöisellä SmartumPay-sovelluksella käyttöpaikasta riippuen tai esimerkiksi verkossa kumppaneiden maksusovelluksissa (esim. VR Matkalla ja HSL). Tarjoamasi etu ladataan työntekijän henkilökohtaiselle Smartum-tilille ja edut kulkevat aina kätevästi mukana työntekijän puhelimessa.

Hinnasto

Sähköisten SmartumSaldo-etujen kokonaiskustannukset ovat riippuvaisia työntekijöiden määrästä ja tarjottavan edun kokonaisarvosta. Alla esitetyt kustannukset ovat listahintoja. Hinta muodostuu prosentuaalisesta tilinhoitomaksusta, joka lasketaan hankittavan edun nimellisarvosta. 

Etu Tilinhoitomaksu
 Lounas  1,5 %
 Liikunta ja kulttuuri  5 %
 Hieronta  5 %
 Työmatka  5 %


Laskutuslisä on 15 euroa / yritys / tilaus. Liitännäiskulujen hintoihin lisätään arvonlisävero (24 %). Itse edut ovat arvonlisäverottomia.

Voimassaoloaika

Smartum-tilille ladattu etu on voimassa 15 kuukautta lataamishetkestä. Voimassaoloajan jälkeen mahdollinen käyttämättä jäänyt saldo palautuu työnantajan Smartum-tilille, josta se on käytettävissä uudelleen saman edun tilaamiseen. Ainoastaan käyttämätön lounassaldo ei palaudu työnantajalle uudelleen jaettavaksi.

Tilaa SmartumSaldo-edut tästä

Setelikuva_2024_verkkosivut_2600x2000

Smartum-seteli

Paperiset etusetelit ovat saatavilla lounasedussa, liikuntaedussa sekä liikunta- ja kulttuuriedussa. Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteli on arvoltaan 5,00 € ja liikuntaseteli 4,00 €. Lounassetelit ovat vuonna 2023 arvoltaan 9,00 €, 11,30 € ja 12,70 €.

Hinnasto

Smartum-seteleitä tilataan vihoittain ja yhdessä vihossa on kymmenen seteliä. Tilauksen toimitusmaksu verkkopalvelun kautta tehtävissä tilauksissa lounaan, liikunnan ja kulttuurin osalta on toimitustavasta riippuen 30 € tai 35 € / toimitus. Toimitusmaksu sisältää postimaksun. Toimitusmaksuun lisätään alv (24 %).

Toimitus

Tilaus maksetaan ennakkoon ja toimitetaan, kun maksusuoritus on kilahtanut Smartumin tilille. Tilaus lähetetään postitse kirjattuna kirjeenä, jos tilausmäärä on 1-30 vihkoa. Yli 30 vihkoa sisältävät tilaukset lähetämme Express-pakettina, jolloin lähetys toimitetaan tilaajayritykseen seuraavan työpäivän aikana klo 8-16 välillä. Lasku on mahdollista saada sähköpostiin heti tilauksen jälkeen. Tilaukseen lisätään toimitusmaksu 30 € (+ alv 24 %).

Tilaa Smartum-setelit tästä

Smartum-Liikuntaetu-padel-nainen

Monipuoliset työsuhde-edut

Yli 10 000 € verotuettua hyvinvointia vuodessa/hlö

Smartum-etujen avulla tuet niin omaa kuin työntekijöidesi hyvinvointia fiksusti ja kustannustehokkaasti. Kaikki edut ovat joko kokonaan tai osittain verovapaita. Voit tarjota liikunta- ja kulttuuri-, hieronta-, terveys- ja työmatkaetua verovapaasti jopa yhteensä 7200 eurolla/vuosi/hlö. Yrityksesi voi vähentää edut täysimääräisesti yrityksen tuloverotuksessa, ja edut ovat myös työntekijöille verovapaita - verottajan määrittelemissä rajoissa.

Lisäksi voit tarjota verotuettua lounasetua jopa 2933 eurolla/vuosi/hlö. Voit vähentää lounasedun kustannukset verotuksessa, ja työntekijä hyötyy lounasedusta joko luontoisetuna tai lounasvähennyksenä.

Tilaa etuja

Tuloverolaissa on määritelty, että kaikki muut yrittäjät ja yritykset, paitsi toiminimiyrittäjät, voivat hyödyntää verovapaiksi säädettyjä henkilökuntaetuja. Myös toiminimiyrittäjät voivat tarjota verovapaita henkilökuntaetuja työntekijöilleen, mutta eivät itselleen.

Smartum-Liikuntaetu-padel-mies

Kustannustehokkuus

Säästä hyvinvoinnilla

Panostamalla henkilöstön hyvinvointiin ja työkyvyn ylläpitämiseen säästät muun muassa sairauspoissaolokuluissa. Hyvinvoivat ihmiset sairastavat vähemmän ja saavat aikaan suuria. Oikein sijoitettu euro työhyvinvointiin tuo kuusi euroa takaisin (Työterveyslaitos 2016).

Jos kaipaat lisätietoa Smartum-etujen verotuseduista, kurkkaa läpi alta löytyvät oppaamme, joka auttaa sinua tarjoamaan työsuhde-edut mahdollisimman kustannustehokkaasti.

iStock-986618814

Älä edistä työhyvinvointia yksin

Smartum Wellbeing Hub keventää taakkaasi

Smartum Wellbeing Hub on palvelu, jonka avulla voit tukea työntekijöidesi työhyvinvointia ja työkykyä. Palvelu tarjoaa työntekijöillesi kaiken, mitä he tarvitsevat ottaakseen Smartum-edut käyttöönsä, löytääkseen itselleen sopivat tavat lisätä hyvinvointia ja innostuakseen käyttämään edut täysimääräisesti.​

Tutustu Smartum Wellbeing Hubiin

Työnantajien ja työntekijöiden arvostama

Työnantajien arvostama

Työnantajien arvostama

Yritysasiakkaamme ovat tyytyväisiä palveluihimme (arvosana 4/5). Bränditutkimuksen mukaan Smartum on alan luotettavin, helppokäyttöisin, nykyaikaisin, monipuolisin, asiantuntevin, laadukkain, hyödyllisin, kustannustehokkain, innostavin, palveluhenkisin ja helposti lähestyttävin toimija. 

Tunnetuin brändi

100 % suomalainen ja tunnetuin brändi

Smartum on vuonna 1995 perustettu suomalainen perheyritys. Olemme alan ensimmäinen toimija sekä tunnetuin brändi suomalaisten yrityspäättäjien ja työntekijöiden keskuudessa. Smartum on ainoa 100 % suomalaisomistuksessa oleva työsuhde-etuja tarjoava kumppani.

Sujuvin maksutapa

Sujuva ja helppo maksutapa

Helppokäyttöinen SmartumPay-mobiilisovelluksemme saa jatkuvasti asiakkailtamme sovelluskaupoissa alan parhaimmat arviot. 85,2 % Smartum-etujen käyttäjistä sanoo, että SmartumPay toimii hyvin tai erittäin hyvin (Asiakaskysely 2021).

icons8-mobile

Yli 40 00 eri käyttöpaikkaa

Olemme halunneet mahdollistaa jokaiselle omannäköisen arjen ja hyvinvoinnin maksimoimisen, joten työntekijät pystyvät mutkattomasti hyödyntämään etujen käytön yli 40 000 eri käyttöpaikassa. 

icons8-floating_guru

Käyttäjien suosittelema

Smartum on suomalaisten työntekijöiden mielestä selvästi halutuin työsuhde-etujen tarjoaja (Bränditutkimus 2021). Smartum-etujen käyttäjien suositteluhalukkuus (NPS) on 50 eli erinomainen.