Hyödynnä työsuhde-etujen verovapaus ja panosta hyvinvointiin

Hei yrittäjä! Tiesithän, että työsuhde-etujen verovapaus koskee myös pienyrityksiä ja yrittäjiä? Hyödynnä verovapaus ja panosta hyvinvointiin monipuolisilla ja kustannustehokkailla Smartum-eduilla.

Tilaa etuja Katso Joni Jaakkolan tarina

Yrittäjä Joni Jaakkolalle Smartum tuo taloudellista säästöä ja kilpailuetua  

Joni Jaakkolalle yrittäjyys merkitsee vapautta tehdä asioita haluamallansa tavalla ja milloin vain. Katso videolta, miksi Jaakkola kehottaa myös muita pienyrityksiä ottamaan kaiken hyödyn irti Smartumin verotuetuista työsuhde-eduista.

Hyvinvointialan moniottelija Joni Jaakkolan arkeen kuuluu oman yrityksen Optimal Performance Centerin johtaminen ja valmennukset. Lisäksi hän on suosittu tietokirjailija ja luennoitsija, jonka maanläheinen tapa puhua hyvinvoinnin puolesta on vedonnut jo satoihin yrityksiin ja kuulijoihin Suomessa. Yrittäjänä Jaakkola tietää, että unelmat yrityksen kasvusta toteutuvat vain, kun työntekijät ja yrittäjä itse voivat hyvin. Siksi Smartum oli hänelle luonnollinen kumppani, jonka avulla edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia myös omassa yrityksessä.

HubSpot Video

Kehon ja mielen hyvinvointia – verovapaasti

Voit edistää omaa ja työntekijöidesi hyvinvointia verovapaasti niin liikuntaedulla, liikunta- ja kulttuuriedulla, hierontaedulla kuin työmatkaedulla. Lounasetu on osittain verovapaa. Etuja käytetään sähköisesti SmartumPay-sovelluksella tai verkkomaksulla, tai perinteisesti fyysisillä seteleillä. Hierontaetua ja työmatkaetua voit tarjota vain sähköisessä muodossa.

Tilaa etuja

ikonit_liku

Liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu antaa työntekijöillesi mahdollisuuden harrastaa sitä, mikä saa juuri heidät syttymään. Voit tilata etua verovapaasti vuosittain max. 400e/henkilö. Verkostoomme kuuluu jo yli 15 000 harrastuspaikkaa ympäri Suomen. Sinun tulee valita, haluatko tarjota liikunta- ja kulttuuriedun vai pelkän liikuntaedun.

ikonit_hieronta

Hierontaetu

Tarjoa työkykyä tukevaa arjen luksusta Smartumin hierontaedun avulla. Hierontaetua voit tilata verovapaasti vuosittain max. 400e/henkilö. Kun hartiajumi iskee, etu on näppärästi käytettävissä ympäri Suomen yli 5000 hierontapaikassa. Etua käytetään mobiilisovelluksella tai verkkomaksulla.

ikonit_lounas

Lounasetu

Kannusta työntekijäsi terveellisen ja ruoan äärelle ja varmista palauttavat lounashetket.  Voit tarjota lounasedun joko luontoisetuna palkan päälle tai vähentää lounasvähennyksenä palkasta. Vuonna 2023 etua voi tarjota jopa 12,70 €/työpäivä/henkilö 11 kuukautena. Lounasverkostoomme kuuluu lähes 9000 lounaspaikkaa. 

ikonit_työmatka

Työmatkaetu

Kevennä päivittäistä matkustamista työmatkaedun avulla. Työmatkaetua voi tarjota  vuosittain jopa 3400 €/henkilö. Se on edullinen ja ekologinen ratkaisu, jonka käyttö onnistuu sovelluksessa tai lipunmyyntipisteissä.

juoksu

Monipuoliset työsuhde-edut

Yli 7000 € verotuettua hyvinvointia vuodessa/hlö

Smartum-etujen avulla tuet niin omaa kuin työntekijöidesi hyvinvointia fiksusti ja kustannustehokkaasti. Kaikki edut ovat joko kokonaan tai osittain verovapaita. Voit tarjota liikunta- ja kulttuuri-, hieronta- ja työmatkaetua verovapaasti jopa yhteensä 4200 eurolla/ vuosi/ hlö. Yrityksesi voi vähentää edut täysimääräisesti yrityksen tuloverotuksessa, ja edut ovat myös työntekijöille verovapaita - verottajan määrittelemissä rajoissa.

Lisäksi voit tarjota verotuettua lounasetua jopa 2933 eurolla/ vuosi/ hlö. Voit vähentää lounasedun kustannukset verotuksessa, ja työntekijä hyötyy lounasedusta joko luontoisetuna tai lounasvähennyksenä.

Tilaa etuja

Tuloverolaissa on määritelty, että kaikki muut yrittäjät ja yritykset, paitsi toiminimiyrittäjät, voivat hyödyntää verovapaiksi säädettyjä henkilökuntaetuja. Myös toiminimiyrittäjät voivat tarjota verovapaita henkilökuntaetuja työntekijöilleen, mutta eivät itselleen.

Etujen hinnoittelu

Tilaa SmartumPlus-edut

SmartumPlus – Tilaa edut jälkilaskutuksella 

SmartumPlus on täysin sähköinen etu, joka sisältää joustavan hyvinvointisaldon. Joustava saldo takaa sen, että jokainen työntekijä saa vapauden itse valita ne keinot, joilla edistää omaa yksilöllistä hyvinvointiaan. SmartumPlus-palvelulla voit tarjota työntekijöillesi lounas-, liikunta-, kulttuuri-, työmatka- sekä hierontaetua. Palvelu valvoo automaattisesti, ettei etukohtainen käyttö ylitä verottajan määrittelemää vuotuista verovapauden maksimiarvoa.

SmartumPlus-edut tulevat työntekijöillesi käyttöön helppokäyttöiseen SmartumPay-sovellukseemme, joten edut kulkevat aina näppärästi mukana työntekijän puhelimessa. Eduilla voi myös maksaa verkkomaksulla ja tekstiviestimaksulla käyttöpaikasta riippuen sekä kumppaneiden maksusovelluksissa (esim. VR ja HSL).

SmartumPlus-palvelun ansiosta sinun ei tarvitse stressata, sitoutua eikä ottaa turhia riskejä, sillä yrityksesi ei sido etuihin etukäteen pääomaa. Kun tilaat etuja ja jaat ne työntekijöillesi, laskutamme sinua vasta jälkikäteen kerran kuukaudessa etujen käytön mukaan. Tilattuasi edut jakautuvat ne myös nopeasti työntekijöidesi käytettäväksi.

Hinnasto

Palvelumme hinnoittelu on läpinäkyvää, eikä sisällä piilokuluja. Laskutamme sinua jälkilaskutuksen mukaan kerran kuukaudessa, eli maksat vain etujen todellisesta käytöstä. Lasku sisältää lisäksi käyttäjämaksut ja palvelumaksun. Alla esitetyt kustannukset ovat listahintoja:

  • Käyttäjämaksu: 1,80€/kk per palveluun lisätty työntekijä, jolle on tarjottu etua.
  • Palvelumaksu: 5,00€ per lasku.

Käyttäjämaksun ja palvelumaksun osuuteen lisätään arvonlisävero kulloinkin voimassa olevan arvonlisäverokannan mukaan.

Ja siinä kaikki! Hinnastomme ei sisällä mitään muita kuluja.

Voimassaoloaika

Työntekijät voivat käyttää SmartumPlus-saldoa kuluvan kalenterivuoden loppuun asti.

Tilaa SmartumPlus-edut tästä

Tilaa SmartumSaldo-edut

SmartumSaldo – Tilaa edut ennakkolaskutuksella 

Smartum-saldo on täysin sähköinen etu, mikä tekee sen tilaamisesta ja hallinnoinnista helppoa. Voit seurata kuinka paljon etuja on käytetty ja käyttämätön saldo palautuu yrityksellesi, joten et maksa turhasta.

Smartum-saldolla voit tarjota työntekijöille lounas-, liikunta- ja kulttuurietujen lisäksi myös työmatkaetua ja hierontaetua. Sähköisillä eduilla voi maksaa verkossa tai SmartumPay-sovelluksella, käyttöpaikasta riippuen. Tarjoamasi etu ladataan työntekijän henkilökohtaiselle Smartum-tilille ja edut kulkevat aina kätevästi mukana työntekijän puhelimessa.

Hinnasto

Sähköisten Smartum-etujen kokonaiskustannukset ovat riippuvaisia työntekijöiden määrästä ja tarjottavan edun kokonaisarvosta. Alla esitetyt kustannukset ovat listahintoja. Hinta muodostuu prosentuaalisesta tilinhoitomaksusta, joka lasketaan hankittavan edun nimellisarvosta. 

Etu Tilinhoitomaksu
 Lounas  1,5 %
 Liikunta ja kulttuuri  5 %
 Hieronta  5 %
 Työmatka  5 %


Laskutuslisä on 15 euroa / yritys / tilaus. Liitännäiskulujen hintoihin lisätään arvonlisävero (24 %). Itse edut ovat arvonlisäverottomia.

Voimassaoloaika

Smartum-tilille ladattu etu on voimassa 15 kuukautta lataamishetkestä. Voimassaoloajan jälkeen mahdollinen käyttämättä jäänyt saldo palautuu työnantajan Smartum-tilille, josta se on käytettävissä uudelleen saman edun tilaamiseen. Ainoastaan käyttämätön lounassaldo ei palaudu työnantajalle uudelleen jaettavaksi.

Tilaa SmartumSaldo-edut tästä

Tilaa Smartum-seteli 2023

SmartumSeteli – Tilaa edut perinteisinä seteleinä

Paperiset etusetelit ovat saatavilla lounasedussa, liikuntaedussa sekä liikunta- ja kulttuuriedussa. Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteli on arvoltaan 5,00 € ja liikuntaseteli 4,00 €. Lounassetelit ovat vuonna 2023 arvoltaan 9,00 €, 11,30 € ja 12,70 €.

Hinnasto

Smartum-seteleitä tilataan vihoittain ja yhdessä vihossa on kymmenen seteliä. Tilauksen toimitusmaksu verkkopalvelun kautta tehtävissä tilauksissa lounaan, liikunnan ja kulttuurin osalta on toimitustavasta riippuen 30 € tai 35 € / toimitus. Toimitusmaksu sisältää postimaksun. Toimitusmaksuun lisätään alv (24 %).

Toimitus

Tilaus maksetaan ennakkoon ja toimitetaan, kun maksusuoritus on kilahtanut Smartumin tilille. Tilaus lähetetään postitse kirjattuna kirjeenä, jos tilausmäärä on 1-30 vihkoa. Yli 30 vihkoa sisältävät tilaukset lähetämme Express-pakettina, jolloin lähetys toimitetaan tilaajayritykseen seuraavan työpäivän aikana klo 8-16 välillä. Lasku on mahdollista saada sähköpostiin heti tilauksen jälkeen. Tilaukseen lisätään toimitusmaksu 30 € (+ alv 24 %).

Tilaa Smartum-setelit tästä

Haluatko keskustella Smartumin asiantuntijan kanssa?

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Siinä tapauksessa varaa alla olevasta kalenterista tehokas puolen tunnin etäpalaveri asiantuntijamme kanssa! Kerrothan varauksen yhteydessä, mistä aiheista haluaisit keskustella tai kuulla lisää. 

Smartum-Liikuntaetu-padel-mies

Kustannustehokkuus

Säästä hyvinvoinnilla

Panostamalla henkilöstön hyvinvointiin ja työkyvyn ylläpitämiseen säästät muun muassa sairauspoissaolokuluissa. Hyvinvoivat ihmiset sairastavat vähemmän ja saavat aikaan suuria. Oikein sijoitettu euro työhyvinvointiin tuo kuusi euroa takaisin (Työterveyslaitos 2016).

Jos kaipaat lisätietoa Smartum-etujen verotuseduista, kurkkaa läpi alta löytyvät oppaamme, joka auttaa sinua tarjoamaan työsuhde-edut mahdollisimman kustannustehokkaasti.

iStock-986618814

Älä edistä työhyvinvointia yksin

Smartum Wellbeing Hub keventää taakkaasi

Smartum Wellbeing Hub on palvelu, jonka avulla voit tukea työntekijöidesi työhyvinvointia ja työkykyä. Palvelu tarjoaa työntekijöillesi kaiken, mitä he tarvitsevat ottaakseen Smartum-edut käyttöönsä, löytääkseen itselleen sopivat tavat lisätä hyvinvointia ja innostuakseen käyttämään edut täysimääräisesti.​

Tutustu Smartum Wellbeing Hubiin

Työnantajien ja työntekijöiden arvostama

Tunnetuin brändi

Tunnetuin brändi

Smartum on alan tunnetuin brändi sekä suomalaisten yrityspäättäjien että työntekijöiden keskuudessa. 80 % työntekijöistä ja 87 % yrityspäättäjistä tuntee Smartumin nimeltä. (bränditutkimus 2021)

Työnantajien arvostama

Työnantajien arvostama

Yritysasiakkaamme ovat tyytyväisiä palveluihimme (arvosana 4/5). Bränditutkimuksen 2021 mukaan Smartum on alan luotettavin, helppokäyttöisin, nykyaikaisin, monipuolisin, asiantuntevin, laadukkain, hyödyllisin, kustannustehokkain, innostavin, palveluhenkisin ja helposti lähestyttävin toimija. 

icons8-floating_guru

Käyttäjien suosittelema

Smartum on suomalaisten työntekijöiden mielestä selvästi halutuin työsuhde-etujen tarjoaja (bränditutkimus 2021). Smartum-etujen käyttäjien suositteluhalukkuus (NPS) on 50 eli erinomainen (asiakaskysely 2021).

Sujuvin maksutapa

Sujuvin maksutapa

SmartumPay-mobiilisovellus saa jatkuvasti asiakkailtamme alan parhaat arviot sovelluskaupoissa. 85,2 % Smartum-etujen käyttäjistä sanoo, että SmartumPay toimii hyvin tai erittäin hyvin. (asiakaskysely 2021)

icons8-handshake_heart 2

Suomalainen perheyhtiö

Smartum on suomalainen perheyhtiö, jolla on oikeus käyttää avainlipputunnusta. Olemme vuodesta 1995 alkaen edistäneet yksilöllistä hyvinvointia ja vaikuttaneet työsuhde-etujen verovapauteen.