Muutosturvaetu

Yksilöllistä tukea uudelleen työllistymiseen.

Tilaa Muutosturvaetua

{{item.alt}}

Jokaisella täytyy olla mahdollisuus edistää uudelleen työllistymistään itselleen merkityksellisellä tavalla


Henkilöstön vähennystilanteissa työnantajan focus on uudelleen organisoitumisessa ja tulevaisuuden rakentamisessa, mutta samalla huoli lähtevistä työntekijöistä on suuri. Siispä yksilöllisen tuen tarjoaminen helposti hallittavalla tavalla on työnantajalle tärkeää. Smartum Muutosturva vastaa tähän tarpeeseen.

Täyttää lakisääteisen koulutusvelvoitteen 


Työnantajalla on lakisääteinen koulutusvelvoite tuotannollisista tai taloudellisista syistä johtuvassa irtisanomistilanteessa tietyt ehdot täyttyessä. Työnantajan valitseman muutosturvakoulutuksen sijaan haluamme tarjota kaikille lähteville työntekijöille mahdollisuuden valita omia tarpeitaan vastaava tuki uudelleen työllistymiseensä.

 

iStock-1014934602

Henkilökohtainen valmentaja tukena muutostilanteessa

  • Verkostoomme kuuluu koulutettuja ja kokeneita ura-, ja työnhakuvalmentajia, joiden tapaamisajat ovat tarjolla paitsi etänä myös kasvotusten.

  • Oli lähtevien työntekijöiden tarpeena syvällisempi urapohdinta, uuden työn nopea löytäminen, tilanteen käsittely tai yrittäjyys-pohdinnat, löytyy verkostomme ammattilaisilta apua.

Laaja koulutusverkosto

  • Ammattilaisverkoston lisäksi työntekijöiden on mahdollisuus hankkia Muutosturvaedulla omia tarpeitaan vastaavaa koulutusta laadukkaasta palveluverkostosta. Palveluiden hankkiminen onnistuu nappia painamalla.

”Meillä on huoli näistä ihmisistä, joten haluamme tarjota heille yksilöllistä ja joustavaa tukea. Meillä on kokemusta myös pelkän rahan antamisesta ja se oli hallinnoinnin kannalta kestämätöntä.”

– Smartum Muutosturvan asiakas

Smartum Voimavaraetu

Helppo hallinnointi

 

Säästää aikaa yksilöllisten tarpeiden kartoitukselta ja tuen tarjoamisen hallinnoinnilta.

icon_resource_2

Antaa valinnanvapautta työnhakijalle

Jokaisella työntekijällä täytyy olla mahdollisuus päättää itse mihin arvokkaan muutosturvatuen hyödyntää.

icon_resource_2

Kustannuksiltaan joustava

 

Työnantajan kustannus riippuu käytetyn edun määrästä eli vain tarjotusta hyödystä.

iStock-1395769883

Smartum Muutosturva

Tehokkain tapa täyttää koulutusvelvollisuus muutostilanteissa

Tilaaminen

Muutosturvaedun tilaaminen tapahtuu asiantuntijamme avulla. Varaa aika tehokkaaseen etäpalaveriin tai jätä soittopyyntö alla.

1. Valitse kenelle tarjoat

Tarjottavissa irtisanotuille, irtisanomisuhan alaisille, tai vapaaehtoisen erosopimuksen tekeville työntekijöille.

2. Määrittele budjetti

Edun arvon voi määritellä yrityksellenne sopivaksi. Muutosneuvottelutilanteessa lakisääteisen muutosturvakoulutuksen suuntaa-antava arvo tulee laista: sen on vastattava toimipaikan henkilöstön kuukauden keskiansiota poislukien toimitusjohtaja.

3. Valmista!

Työntekijät voivat alkaa varata palveluita itselleen parhaiten sopiviin ajankohtiin työntekijäkohtaisen budjetin rajoissa.

Haluatko keskustella Smartumin asiantuntijan kanssa?

Smartumin asiantuntija auttaa irtisanomistilanteisiin liittyvän koulutusvelvollisuuden täyttämisessä. Soita, laita viestiä tai jätä soittopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä. Voit myös varata alla olevasta kalenterista tehokkaan puolen tunnin etäpalaverin Sonjan kanssa. 

Sonja Hyökyvaara, 0407038088
sonja.hyokyvaara@smartum.fi

Jätä soittopyyntö tai pyydä tarjous sähköpostiisi

Liikunta- ja kulttuurietu

Smartum Muutosturva

Mikä lakisääteinen muutosturvakoulutus?

Työnantajalla on lakisääteinen koulutusvelvollisuus tuotannollisista tai taloudellisista syistä johtuvassa irtisanomistilanteessa, kun

  • työnantajalla työskentelee säännöllisesti vähintään 30 työntekijää.
  • irtisanottavan työntekijän työsuhde on yhtäjaksoisesti jatkunut vähintään viisi vuotta.

Uudelleen työllistymistä tukevan koulutuksen arvo määritellään irtisanottavan henkilön tai samassa toimipisteessä työskentelevien keskimääräisen kuukausipalkan mukaan. Sen mukaan kumpi on suurempi.

Työnantajana voit tarjota työntekijöillesi tukea myös ilman lakisääteistä velvoitetta:

  • Erilaisten irtisanomis- ja eropakettien avulla
  • Tarjoamalla uudelleen sijoitusvalmennusta irtisanomisuhan alaisille työntekijöille

Yksilöllinen tuki työelämän muutoshetkelle

Työnantajan valitseman muutosturvakoulutuksen sijaan haluamme tarjota kaikille lähteville työntekijöille mahdollisuuden valita omia tarpeitaan vastaavan valmennuksen/koulutuksen laadukkaasta verkostosta. Smartum Muutosturva -verkostoon kuuluu huolella valittuja, kokeneita valmentajia, joiden työllistymistä edistävät palvelut ovat tarjolla paitsi etänä myös kasvotusten. Oli lähtevien työntekijöiden tarpeena syvällisempi urapohdinta, uuden työn nopea löytäminen, tilanteen käsittely tai yrittäjyys-pohdinnat, löytyy verkostomme ammattilaisilta apua.

Smartum Muutosturva kattaa konsultaation, lähteville työntekijöille suunnatun infomateriaalin sekä muutosturvaedun, jonka avulla lähtevät työntekijät voivat helposti osallistua henkilökohtaiseen valmennukseen ja/tai koulutuksiin ympäri Suomen.

Smartum Muutosturva on voimassa kuusi (6) kuukautta ja se on mahdollista ottaa käyttöön muutamassa päivässä. Muutosturvaedulla voi kätevästi maksaa osallistumisen suoraan verkossa ajanvarauksen tai ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Tyytyväisiä asiakkaita

 

”Olen kiinnostunut ratkaisusta, joka on työnantajan näkökulmasta mahdollisimman helppo, mutta palvelee työntekijöitämme kuitenkin mahdollisimman tehokkaasti. Teidän ratkaisumallina tämä muutosturvaetu kuulostaa pätevältä vaihtoehdolta.”

– Smartum Muutosturvan asiakas

 

”Lakisääteistä muutosturvakumppania valitessamme päädyimme itsemme kaltaiseen kotimaiseen perheyhtiöön. Pidimme tärkeänä, että työntekijä voi itse valita hänelle sopivan palvelun ja että työntekijän tehtyä valintansa, mahdollinen käyttämätön etu palautuu työnantajan tilille. Pilotin jälkeen saimme hyödyllisiä tietoja projektin eri vaiheista, niin onnistumisista kuin haasteistakin. Yhteistyö Sonjan kanssa on ollut helppoa ja miellyttävää koko pilottiprojektin ajan. Onnistuneen pilotin jälkeen olemme päättäneet jatkaa yhteistyötä.”

– Smartum Muutosturvan asiakas

 

”Älyttömän kätevä palvelu – Meidän ei ole mitenkään mahdollista käyttää yhtä paljon resursseja ja aikaa muutosturvaan ja irtisanottujen työntekijöiden henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden kartoittamiseen. Teidän avulla lakisääteisen muutosturvan osuus hoitui helposti ja yksilöllisesti. Arvostan tekemistänne ohjaavaa valinnanvapautta. Pääluottamusmieheltä ja henkilöstön edustajilta on tullut kiitosta.”

– Smartum Muutosturvan asiakas

 

Tarjoa Smartum Voimavaraetu jatkavalle henkilöstölle

 

Muutostilanteet kuormittavat koko organisaatiota. Epävarmuus ja huoli tulevaisuudesta altistaa tutkitusti uupumukselle. Uuden äärellä puhumisen tarve usein kasvaa. Smartum Voimavaran avulla tarjoat jatkavalle henkilöstölle matalan kynnyksen tuen tilanteen käsittelyyn, uuden roolin omaksumiseen ja itsensä kehittämiseen.

 

Pyydä tarjous

iStock-1433642174

Suomalainen perheyritys kumppaninasi

Smartum on suomalainen perheyritys, joka perustettiin jo vuonna 1995. Kahden veljeksen idea laajeni muihin työsuhde-etuihin ja synnytti nykyisen ainoan kotimaisen, ja 100 % suomalaisomistuksessa olevan työsuhde-etuja tarjoavan toimijan, Smartumin.

Meidän smartumlaisten tehtävänä on ihmisen kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen hyvinvoinnin tukeminen. Vain aidosti työntekijälle merkityksellisellä tuella on merkitystä myös työnantajalle.

Anna meidän auttaa työntekijöitäsi voimaan paremmin.