Praktiska lösningar, tips och hjälp i coronasituationen för våra användare, arbetsgivare och tjänsteleverantörer.  Hitta informations här! (på finska)

Smartums Motions- och kulturförmån ger dina anställda möjlighet att syssla med sådant som får dem att bli eld och lågor.

Till Smartums motions- och kulturnätverk hör redan så gott som 15 000 hobbyställen runtom i Finland, där du kan kvittera betalningen med Smartumar. Oavsett om dina anställda är kroppsbyggare, hårdrockare eller gillar högkultur öppnar förmånen dörrarna till såväl gym, samba, yoga och rockkonserter som opera.

Erbjud Motions- och kulturförmånen antingen elektroniskt som Smartum Saldo eller i form av en traditionell sedelbunt.

Smartum Motions- och kultursaldo

  • Att hantera förmånerna med Smartum Motions- och kultursaldo är lätt som en plätt! Beställning, information, laddning av förmåner och uppföljning sker på nätet. Smartums Motions-, Motions- och kultur- samt Lunchförmåner laddas på samma Smartum-konto.
  • Beroende på användningsställe kvitteras hobbyer med Smartum Motions- och kultursaldo antingen med SmartumPay-mobilapplikation, eller nätbetalning. Du hittar den kostnadsfria SmartumPay-appen i App Store (iOS som operativsystem) och i Google Play Store (Android som operativsystem). Du kan också betala i slutet av 2020 med ett Smartum-kort, som fungerar som ett bankkort som laddats på förhand.
  • Förmåderna kan användas direkt med den kostnadsfria SmartumPay-applikationen när fördelen har laddats in på anställdas konton.
  • Motions- och kultursaldo som laddats på den anställdes Smartum-konto gäller i 15 månader från laddningen.
  • Som arbetsgivare kan du följa användningen av Motions- och kultursaldot i realtid och se till att förmånerna aldrig går till spillo. Motions- och kulturförmåner som blivit över efter den sista användningsdagen returneras till arbetsgivarens Smartum-konto, där de kan delas ut på nytt till de anställda.

Smartum Motions- och kultursedel

  • En traditionell Smartum Motions- och kultursedel värd fem euro är som klippt och skuren för dig som vill erbjuda dina anställda ett handgripligt knippe med hobbymöjligheter.
  • Du får Smartum Motions- och kultursedlarna buntvis. En bunt innehåller tio sedlar. När du gjort en sedelbeställning i Smartums nättjänst levererar vi sedlarna så fort du har betalat din faktura.
  • Sedlarnas giltighetstid är minst 12 månader. De Smartum Motions- och kultursedlar som säljs för närvarande gäller till 31.12.2021.
  • Underlätta hanteringen av Motions- och kultursedlar och beställ dem färdigt märkta. Läs mer om hur du kan märka sedlarna här.

Stöd motions- och kulturhobbyer – den anställdes välbefinnande betalar sig tillbaka

Stöd dina anställdas motions- och kulturhobbyer och dra av kostnaderna till deras fulla belopp från inkomstbeskattningen av ditt företag. Om du väljer Smartums motions- och kulturförmåner bör de erbjudas till alla anställda, inte endast till en del av gruppen.

Att ta ut en självrisk för Motions- och kulturförmånen är fullt möjligt – också skattemyndigheterna godkänner det. Med självrisken engagerar du de anställda att använda sina förmåner – en förmån ökar välbefinnandet endast om den används! Läs mer om beskattningen av Motions- och kulturförmånen här.

Om du vill hålla välbefinnandet på topp, börja använda Motions- och kulturförmånen nu!

Ladda ner Smartums Motions- och kulturförmån -produktkort.

Beställ Nu