Kakor

Smartum använder kakor (cookies) på sina webbplatser, i sin nättjänst och i sina mobilapplikationer samt spårningspixlar kopplade till dessa. En kaka är en liten textfil som sparas på användarens dator, telefon eller surfplatta. Besökaren kan inte identifieras enbart med hjälp av kakor, och kakorna skadar inte användarens enhet eller filer. Användningen av kakor är vanlig på de flesta större webbplatser.

Nödvändiga kakor behövs för att webbplatsen ska fungera. Dessa placeras vanligtvis bara ut när du använder funktioner som skapar tjänsteförfrågningar, såsom att fastställa dataskyddsinställningar, logga in eller fylla i blanketter.

Med hjälp av funktionella kakor kan vi erbjuda bättre och mer personliga funktioner, såsom videor (Vimeo ja YouTube) och chat i realtid (Intercom). Dessa kakor har placerats ut av oss eller tredje partens tjänsteleverantörer, vilkas tjänster vi har lagt till vår webbplats.

Med hjälp av analytiska kakor kan vi bl.a beräkna antalet besök och trafikkällor på vår webbplats och i vår nättjänst, så att vi ska kunna mäta och förbättra vår webbplats prestanda. För detta syfte använder Google Analytics, HubSpot och Hotjar kakor, varvid informationen som skapats med kakorna om webbplatsens användning överförs till och sparas i Google, HubSpot och Hotjar.

Med hjälp av sociala medie- och reklamkakor (Facebook, Instagram, LinkedIn, Adform, Google) är det möjligt att skapa individuella rekommendationer och identifiera intresseområden. Informationen som samlats in med hjälp av kakor kan också kombineras med information som mottagits av användaren i andra sammanhang för att möjliggöra en bättre användarupplevelse.

Användaren kan hantera användningen av kakor med knappen på Smartums webbplats. På så sätt kan användaren också blockera användningen av alla utom de allra nödvändigaste kakorna. Blockeringen av kakor kan dock påverka funktionaliteten av Smartums tjänster. Om användaren beslutar att blockera kakor kommer användaren inte nödvändigtvis att helt kunna utnyttja alla nättjänster som Smartum erbjuder.

Mer information får du i våra registerbeskrivningar.