Smartum ger upp Smartum-betalkort i slutet av 2020 och betalningen med elektroniska förmåner överförs till SmartumPay-mobilapplikationen. Läs mer

Motions- och kulturförmån 

Locka din personal till att svettas eller uppmuntra till kulturevenemang! Med Smartums motions- och kulturförmåner kan dina anställda återhämta sig på sitt eget sätt - och må bättre både på jobbet och hemma.

Beställ nu

{{item.alt}}

Något till alla

Smartums motions- och kulturnätverk innehåller redan mer än 15 000 aktivitetsställen som erbjuder varierande upplevelser från teater till inomhussurfing och från klättring till rymningsspel. Oavsett om dina anställda är kroppsbyggare, hårdrockare eller gillar högkultur öppnar förmånen dörrarna till såväl gym, samba, yoga och rockkonserter som opera.

Du kan erbjuda motions- och kulturförmåner genom ett elektroniskt saldo, som papperssedlar eller som en del av det elektroniska SmartumPlus-tjänsten. Valet är ditt!

 
Smartum Motions- och kulturförmån saldo och sedel

Motions- och kultursaldo

Motions och kultur i form av saldo

Smartums motions- och kultursaldo är lätt att använda. Beroende på användningsställe kvitteras hobbyer med motions- och kultursaldo antingen med SmartumPay-mobilapplikation, eller nätbetalning. Du hittar den kostnadsfria SmartumPay-appen i appbutiker.

Motions- och kultursaldo som laddats på den anställdes Smartum-konto gäller i 18 månader från laddningen. Motions- och kulturförmåner som blivit över efter den sista användningsdagen returneras till arbetsgivarens Smartum-konto, där de kan
delas ut på nytt till de anställda.
Beställning och kostnader

Att hantera förmånerna med motions- och kultursaldo är lätt som en plätt! Beställning, information, laddning av förmåner och uppföljning sker på Smartum-webbtjänst.

 

Priset består av en faktureringsavgift och kontohantering procent. Kontohantering för motions- och kultursaldo är 5%. Faktureringsavgift är 15 € per beställning. Mervärdesskatt (24%) läggs till tilläggskostnaderna. Förmånerna i sig är fria från mervärdesskatt.

Beställ motions- och kultursaldo
setelit

Motions- och kultursedel

Motions och kultur i form av sedlar

En traditionell motions- och kultursedel värd fem euro är som klippt och skuren för dig som vill erbjuda dina anställda ett handgripligt knippe med hobbymöjligheter. Sedlarnas giltighetstid är minst 12 månader. De motions- och kultursedlar som säljs för närvarande gäller till 31.12.2021.
Beställning och kostnader

Du får motions- och kultursedlarna buntvis. En bunt innehåller tio sedlar. När du gjort en sedelbeställning i Smartums webjänst levererar vi sedlarna så fort du har betalat din faktura.

 
Leveransavgift för beställningar via webtjänsten är beroende på leveranssätt 30 eller 35 euro/leverans. Portot ingår i hanteringskostnaderna. Till leveransavgift tilläggs moms 24 %.
 
Underlätta hanteringen av motions- och kultursedlar och beställ dem färdigt märkta. På varje sedel trycks då den anställdes namn och användaren behöver då inte skriva sitt namn på baksidan av sedeln. Att märka sedlar kostar 0,07 euro per sedel, minimiavgiften är dock 75 euro (+ moms 24 %).
Beställ motions- och kultursedlar
Smartum Motions- och kulturförmån Skatt

Skatt på motions- och kulturförmån

Skattefria motions och kultur

Stöd dina arbetstagares motions- och kulturhobbyn och dra av kostnaderna fullständigt från ditt företags inkomstskatt. För arbetstagaren är förmånen skattefri i det fall då den kan anses sedvanlig och rimlig. Man får stöda arbetstagarens personliga motions- och kulturhobbyn med 400 euro i året.

Motions- och motions- och kulturförmåner är skattefria personalförmåner när förmånen är personlig och tillgänglig för företagets alla arbetstagare. Arbetsgivaren kan skattefritt erbjuda motionssedlar och motions- och kultursedlar eller motions- eller motions- och kultursaldo som laddas in på Smartum-kontot för sammanlagt 400 euro i året per arbetstagare. Utöver detta kan en självriskandel dras in av arbetstagaren.

Smartums förmåner uppfyller Skattemyndigheternas krav och är ett tryggt sätt att stöda personalens välstånd.

 Ladda ner skatteguiden

Dessa friskvårdsförmåner tillhandahölls också av andra arbetsgivare

Smartum Motionsförmån

Motionsförmån

Till Smartum-nätverket hör tusentals träningsställen där dina anställda kan välja just de grenar som passar dem. Den som tycker att lyfta skrot på gymmet inte är så motiverande kan välja allt mellan agility och crossfit till ståupp-paddling!

Läs mer

Smartum Lunchförmån

Lunchförmån

Uppmuntra dina anställda att äta hälsosamt och säkerställ de återhämtande lunchstunder. Smartums lunchnätverk växer så det knakar och nästan 9000 matställen runtom i Finland tar emot Smartums betalningsmedel. Så gå med bland de attraktiva arbetsgivare som stöder varierade måltider!

Läs mer

Smartum Arbetsreseförmån

Arbetsreseförmån

Gör de dagliga resorna lättare för dina anställda och skaffa arbetsreseförmån. Genom förmånen kan dina anställda betala sin resebiljett och sitt resekort i alla R-kiosker och på många andra biljettförsäljningsställen med SmartumPay mobil app och i HRT app.

Läs mer

 Smartum Massageförmån

Massageförmån

Massageförmånen erbjuder vardagslyx som stöder arbetsförmågan. När ont i skuldrorna plötsligt slår till är förmånen lätt tillgänglig att användas över hela Finland. Det finns över 2000 massageställen i Smartums nätverk.

Läs mer

ta kontakt

Interaserat?

Beställ en motions- och kulturförmån och glädja dina anställda! Genom att lämna dina kontaktuppgifter kommer någon av våra experter att kontakta dig för att hjälpa dig att välja just den tjänsten som passar era behov.