Tervetuloa Smartumin uusille verkkosivuille! Katso lisätietoja uusilla verkkosivuillamme navigoinnista täältä.

Motionsförmån

Få fart på gänget med hjälp av Smartums motionsförmån! Genom att stödja dina anställdas fysiska aktivitet gör du också dig själv en tjänst - mer motion innebär mer välmående och mer effektiva medarbetare.

Beställ nu

{{item.alt}}

Svett på pannan och ett
leende på läpparna

Till Smartums motionsnätverk hör redan så gott över 11 000 motionsställen runtom i Finland, där du kan kvittera en betalning för dina hobbyer med Smartumar. Oberoende av om du sysslar med poledance, spelar med racket, klubba eller slagträ, är motionsförmånen din väg till välbefinnande på ett roligt och lätt sätt.

Du kan erbjuda motionsförmåner genom ett elektroniskt saldo, som papperssedlar eller som en del av det elektroniska SmartumPlus-tjänsten. Valet är ditt!

beställ motionsförmån

Smartum

Motions i form av saldo och sedlar

Motionssaldo Det är ingen konst att hantera förmånerna med motionssaldo! Beställning, information, laddning av förmåner och uppföljning sker på Smartum-webbtjänst. 

Beroende på användningsplatsen kvitteras hobbyer som betalas med motionssaldo med SmartumPay-mobilapplikation eller nätbetalning. Du hittar den kostnadsfria SmartumPay-appen i appbutiker.

Motionssaldo som laddats på den anställdes Smartum-konto gäller i 15 månader från laddningen. Som arbetsgivare kan du följa användningen av motionssaldot i realtid och se till att förmånerna aldrig går till spillo. Motionsförmåner som blivit över efter den sista användningsdagen returneras till arbetsgivarens Smartum-konto, där de kan delas ut på nytt till de anställda.
 
Motionssedel En traditionell motionssedel värd fyra euro passar dig som vill slå en konkret hög med välbefinnande i handen på dina anställda. Sedlarnas giltighetstid är minst 12 månader. De motionssedlar som säljs för närvarande gäller till 31.12.2021.

Du får motionssedlarna buntvis. En bunt innehåller tio sedlar. När du gjort en sedelbeställning i Smartums nättjänst levererar vi sedlarna så fort du har betalat din faktura. Underlätta hanteringen av motionssedlar och beställ dem färdigt märkta. På varje sedel trycks då den anställdes namn och användaren behöver då inte skriva sitt namn på baksidan av sedeln. Att märka sedlar kostar 0,07 euro per sedel, minimiavgiften är dock 75 euro (+ moms 24 %).
Beställ motionssaldo eller motionssedel
Beställ Smartumplus-tjästen

SmartumPlus

Idrottsaktiviteter och mycket mer för att stödja välbefinnandet

Med hjälp av SmartumPlus-tjänsten låter du dina anställda själv välja vad de behöver och när för att stödja sitt välbefinnande.

SmartumPlus innehåller ett flexibelt friskvårdssaldo från vilket dina anställda kan betala för sina idrotts-, kultur-, massage- och pendlingstjänster. Du kan också erbjuda en lunchförmån som en del av SmartumPlus-tjänsten. Det flexibla friskvårdssaldot kan användas genom SmartumPay-mobilapp eller genom en onlinebetalning beroende på vilket ställe du använder den på.

Beställning av förmånen går snabbt att fixa och förmånerna blir tillgängliga för anställda nästan omedelbart. Det är också enkelt att hantera förmåner: du kan få rapporter direkt från systemet till löneadministrationen.

 

skatt på förmån

Skatt på motionsförmån

Stöd dina anställdas motion skattefritt

Stöd dina arbetstagares motionshobbyn och dra av kostnaderna fullständigt från ditt företags inkomstskatt. För arbetstagaren är förmånen skattefri i det fall då den kan anses sedvanlig och rimlig. Man får stöda arbetstagarens personliga motionshobbyn med 400 euro i året.

Motionsförmåner är skattefria personalförmåner när förmånen är personlig och tillgänglig för företagets alla arbetstagare. Arbetsgivaren kan skattefritt erbjuda motionssedlar eller motionssaldo som laddas in på Smartum-kontot för sammanlagt 400 euro i året per arbetstagare. Utöver detta kan en självriskandel dras in av arbetstagaren.

Smartums förmåner uppfyller Skattemyndigheternas krav och är ett tryggt sätt att stöda personalens välstånd.

 Ladda ner skatteguiden

Dessa friskvårdsförmåner tillhandahölls också av andra arbetsgivare

Smartum Motions- och kulturförmån

Motions- och kulturförmån

Med motions- och kulturförmån kan dina anställda njuta av motion och oförglömliga upplevelser både i museer, på konserter och på biografer. Visste du att konst och kulturella aktiviteter har visat sig minska stress?

Läs mer

Smartum Lunchförmån

Lunchförmån

Uppmuntra dina anställda att äta hälsosamt och säkerställ de återhämtande lunchstunder. Smartums lunchnätverk växer så det knakar och nästan 9000 matställen runtom i Finland tar emot Smartums betalningsmedel. Så gå med bland de attraktiva arbetsgivare som stöder varierade måltider!

Läs mer

Smartum Arbetsreseförmån

Arbetsreseförmån

Gör de dagliga resorna lättare för dina anställda och skaffa arbetsreseförmån. Genom förmånen kan dina anställda betala sin resebiljett och sitt resekort i alla R-kiosker och på många andra biljettförsäljningsställen med SmartumPay mobil app och i HRT app.

 Smartum Massageförmån

Massageförmån

Massageförmånen erbjuder vardagslyx som stöder arbetsförmågan. När ont i skuldrorna plötsligt slår till är förmånen lätt tillgänglig att användas över hela Finland. Det finns över 2000 massageställen i Smartums nätverk.

ta konktakt

Interaserat?

Beställ en motionsförmån och glädja dina anställda! Genom att lämna dina kontaktuppgifter kommer någon av våra experter att kontakta dig för att hjälpa dig att välja just den tjänsten som passar era behov.