Motionsförmån

Få fart på gänget med hjälp av Smartums motionsförmån! Genom att stödja dina anställdas fysiska aktivitet gör du också dig själv en tjänst - mer motion innebär mer välmående och mer effektiva medarbetare.

Beställ nu

{{item.alt}}

Svett på pannan och ett
leende på läpparna

Till Smartums motionsnätverk hör redan så gott över 11 000 motionsställen runtom i Finland, där du kan kvittera en betalning för dina hobbyer med Smartumar. Oberoende av om du sysslar med poledance, spelar med racket, klubba eller slagträ, är motionsförmånen din väg till välbefinnande på ett roligt och lätt sätt.

Du kan erbjuda motionsförmåner genom ett elektroniskt saldo, som papperssedlar eller som en del av det elektroniska SmartumPlus-tjänsten. Valet är ditt!

Motionsförmån

Motionssaldo

Motions i form av saldo

Smartums motionssaldo är lätt av använda. Beroende på användningsplatsen kvitteras hobbyer som betalas med motionssaldo med SmartumPay-mobilapplikation eller nätbetalning. Du hittar den kostnadsfria SmartumPay-appen i appbutiker.

Motionssaldo som laddats på den anställdes Smartum-konto gäller i 15 månader från laddningen. Motionsförmåner som blivit över efter den sista användningsdagen returneras till arbetsgivarens Smartum-konto, där de kan delas ut på nytt till de anställda.
Beställning och kostnader

Det är ingen konst att hantera förmånerna med motionssaldo! Beställning, information, laddning av förmåner och uppföljning sker på Smartum-webbtjänst. 

 

Priset består av en faktureringsavgift och kontohantering procent. Kontohantering för motionssaldo är 5%. Faktureringsavgift är 15 € per beställning. Mervärdesskatt (24%) läggs till tilläggskostnaderna. Förmånerna i sig är fria från mervärdesskatt.

Beställ motionssaldo
Setelikuva_2024_verkkosivut

Motionssedel

Motions i form av sedlar

En traditionell motionssedel värd fyra euro passar dig som vill slå en konkret hög med välbefinnande i handen på dina anställda. Sedlarnas giltighetstid är minst 15 månader. De motionssedlar som säljs för närvarande gäller till 31.12.2024.
Beställning och kostnader

Du får motionssedlarna buntvis. En bunt innehåller tio sedlar. När du gjort en sedelbeställning i Smartums webjänst levererar vi sedlarna så fort du har betalat din faktura.

Leveransavgift för beställningar via webtjänsten är 30 euro/leverans. Portot ingår i hanteringskostnaderna. Till leveransavgift tilläggs moms 24 %.

 
Beställ motionssedlar
Skatt på motionsförmån

Skatt på motionsförmån

Stöd dina anställdas motion skattefritt

Stöd dina arbetstagares motionshobbyn och dra av kostnaderna fullständigt från ditt företags inkomstskatt. För arbetstagaren är förmånen skattefri i det fall då den kan anses sedvanlig och rimlig. Man får stöda arbetstagarens personliga motionshobbyn med 400 euro i året.

Motionsförmåner är skattefria personalförmåner när förmånen är personlig och tillgänglig för företagets alla arbetstagare. Arbetsgivaren kan skattefritt erbjuda motionssedlar eller motionssaldo som laddas in på Smartum-kontot för sammanlagt 400 euro i året per arbetstagare. Utöver detta kan en självriskandel dras in av arbetstagaren.

Smartums förmåner uppfyller Skattemyndigheternas krav och är ett tryggt sätt att stöda personalens välstånd.

 Ladda ner skatteguiden

Dessa friskvårdsförmåner tillhandahölls också av andra arbetsgivare

Smartum Motions- och kulturförmån

Motions- och kulturförmån

Med motions- och kulturförmån kan dina anställda njuta av motion och oförglömliga upplevelser både i museer, på konserter och på biografer. Visste du att konst och kulturella aktiviteter har visat sig minska stress?

Läs mer

Smartum Lunchförmån

Lunchförmån

Uppmuntra dina anställda att äta hälsosamt och säkerställ de återhämtande lunchstunder. Smartums lunchnätverk växer så det knakar och nästan 9000 matställen runtom i Finland tar emot Smartums betalningsmedel. Så gå med bland de attraktiva arbetsgivare som stöder varierade måltider!

Läs mer

Smartum Arbetsreseförmån

Arbetsreseförmån

Gör de dagliga resorna lättare för dina anställda och skaffa arbetsreseförmån. Genom förmånen kan dina anställda betala sin resebiljett och sitt resekort i alla R-kiosker och på många andra biljettförsäljningsställen med SmartumPay mobil app och i HRT app.

 Smartum Massageförmån

Massageförmån

Massageförmånen erbjuder vardagslyx som stöder arbetsförmågan. När ont i skuldrorna plötsligt slår till är förmånen lätt tillgänglig att användas över hela Finland. Det finns över 2000 massageställen i Smartums nätverk.

ta konktakt

Interaserat?

Beställ en motionsförmån och glädja dina anställda! Genom att lämna dina kontaktuppgifter kommer någon av våra experter att kontakta dig för att hjälpa dig att välja just den tjänsten som passar era behov.