Haluatko käyttöösi työsuhdepyörän?

Hanki laadukas menopeli arkeen ja harrastuksiin työsuhde-etuna! Työsuhdepyörän hankkiminen on turvallista sekä edullista ja edun osuus palkassa on verovapaata.
Tutustu tällä sivulla, kuinka saat edun käyttöösi ja mistä voit hankkia oman menopelin.

Jos työnantajasi ei vielä tarjoa pyöräetua, lähetä esihenkilöllesi vinkki. Ehkäpä sinunkin työporukkasi polkee pian työsuhdepyörillä!

Vinkki työnantajalle

 

Näin otat pyöräedun käyttöön!

Pyöräedun käyttöönotto on helppoa! Voit hankkia itsellesi mieluisen työsuhdepyörän jo monista eri pyöräkaupoista ja verkkokaupoista. Etu huomioidaan vaivattomasti palkanmaksun yhteydessä, ja se on sinulle verotonta tuloa. Alta löydät käyttöönoton pähkinänkuoressa.

Tarkemmat pyöräedun käyttäjän ohjeet löydät täältä.

Pyöräetu

1. Työnantajasi esittelee edun ja sen ehdot

Smartumin pyöräedulla on edun käyttäjän yleiset ehdot, joita työnantajasi tarkentaa yksityiskohtien osalta. Työnantajasi päättää, miten toimitaan, jos esimerkiksi työsuhde päättyy tai palkanmaksussa on katkoksia erilaisten vapaiden takia.

Osallistu siis työnantajasi infotilaisuuksiin ja tutustu työpaikkasi materiaaliin, kun harkitset työsuhdepyörän hankkimista.

1496761

2. Aktivoi pyöräetu käyttöön

Kun työnantajasi myöntää sinulle pyöräedun, saat Smartumilta sähköpostia. 

Sähköpostin linkistä pääset vielä lukemaan työsuhdepyörän käyttäjän yleiset ehdot kertaalleen läpi. Kun hyväksyt sivulla olevat yleiset ehdot ja työnantajasi ohjeet, pyöräetu on käytettävissäsi! 

iStock-1455756726

3. Lähde pyöräkaupoille ja valitse pyörä

Lähetämme sinulle henkilökohtaisen etukoodin sähköpostilla heti edun aktivoinnin jälkeen.

Tarvitset pyöräostoksilla tämän koodin, joten muista ottaa se mukaan!

Valitse liikkeessä pyörä, varusteet ja mahdollinen huoltopalvelu. Testaa ja fiilistele! Pyöräkauppias varmistaa etusi ja tallentaa pyörän, varusteiden tiedot ja mahdollisen huoltobudjetin. Voit saada pyörän suoraan mukaasi tai se voi jäädä tilaukseen, mikäli kauppiaalla ei ole sitä varastossa. Pyörän voi tilata myös useista verkkokaupoista.

Lounas_1

4. Ota pyörä käyttöön 

Työsuhdepyörän vakuutus astuu voimaan, kun kuittaat pyörän vastaanotetuksi.

Kun kauppias on luovuttanut tai lähettänyt pyörän, saat sähköpostiviestin, josta pääset tekemään vastaanottokuittauksen. Muista tehdä tämä kuittaus, sillä ilman sitä olet vastuussa kaikista pyörän vahinko- ja varkauskustannuksista!
 

iStock-1129081069

5. Käytä ja nauti

Uusi työsuhdepyöräsi on nyt valmis kovaan käyttöön! Pyöräetu huomioidaan palkassasi sopimuskauden ajan sovitulla kuukausisummalla, se on sinulle verotonta tuloa ja näkyy palkkakuitissa omana rivinään. Huolehdi pyörän lukitsemisesta ja pidä se kunnossa sopimuskauden ajan. Käytä pakettiin mahdollisesti sisällyttämäsi huoltobudjetti hyväksesi. 

iStock-1138830026

Näin toimit erilaisissa tilanteissa

Reklamaatio

Vahinko tai varkaus 

Huom! Lisää ohjeita tulossa.

Näissä pyöräliikkeissä ja verkkokaupoissa voit käyttää pyöräetua

Pyöräliikkeet

Äänekoski Alavus Aura Espoo Evijärvi Hämeenlinna hamina Harjavalta Hartola Helsinki Hollola Hyllykallio Hyvinkää Ilomantsi Imatra Jämsä JÄRVENPÄÄ Järvenpää Joensuu JOENSUU Joensuu Jyväskylä Kajaani Kalajoki Karkkila Kemi Kempele Kerava Keuruu Kokkola Kuopio Kurikka kuusamo Kuusankoski Lahti Lappeenranta Lempäälä Lieksa Lohja Mänttä Mariehamn Mikkeli Naantali Nokia Nummela Oulainen Oulu Outokumpu Parikkala Pietarsaari Pirkkala Pori Porvoo Pudasjärvi Raisio Rauma Rovaniemi Salo Sastamala SEINÄJOKI Seinäjoki Tampere TAMPERE Tampere Turenki Turku Vaasa vaasa Vaasa Vantaa Vihti Vuokatti Ylöjärvi

Verkkokaupat

Puuttuuko pyöräliikkeesi listalta? Tule mukaan kumppaniverkostoon täällä. Saat ohjeita sähköpostiin!

iStock-951396750-square

Valitse juuri sinulle sopiva menopeli

Polkupyöräetu sopii kaikenlaisille pyöräilijöille

Pyöräedulla ostettu pyörä on kannattava ja kustannustehokas hankinta. Se on myös turvallinen tapa saada käyttöön arvokas sähköpyörä tai laadukas erikoispyörä arkeen tai harrastuksiin. Etu ei rajaa pyörän käyttötapaa – sinä ja perheesi voitte käyttää pyörää työmatkoihin, vapaa-ajan menoihin, tavaroiden kuljettamiseen ja urheiluharrastuksiin.

Voit ostaa työsuhdepyörän haluamastasi pyöräliikkeestä ja pakettiin voi sisällyttää myös varusteita, kuten pyöräilykypärän ja pyörän huollon. Työsuhdepyöräetu sisältää myös vakuutuksen.

Yleisimmin pyörän kuukausimaksu vähennetään palkasta. Työnantajasi voi tarjota edun myös kokonaan tai osittain nykyisen palkan päälle.

Peruspyörä vai huippuvehje?

Smartumin pyöräedussa pyörän minimihinta on 250 € ja maksimihinta on 4800 €. Kalliimmankin pyörän voit hankkia, mikäli maksat erotuksen hankintavaiheessa itse. Ja on hyvä muistaa, että työsuhdepyörän ei tarvitse olla kallis! Jos pyöräilet satunnaisesti, hanki pyöräedun avulla laadukas, pyöräilyn lisäämiseen kannustava peruspyörä! Pyörän hinta vaikuttaa sopimuskauden pituuteen ja edullisemman pyörän etukausi ei veny kohtuuttoman pitkäksi edes 50 € kuukausimaksulla.

Voit lunastaa pyörän vuokrakauden päätteeksi 5 % lunastushinnalla pyörän hankinta-arvosta. Siksipä pyöräetu on myös turvallinen ja edullinen tapa juuri sinulle sopivan menopelin hankintaan.

Laske verovaikutus!

Tämä laskuri arvioi, mikä on pyöräedun verovaikutus, mikäli etu vähennetään nykyisestä palkastasi – ja kuinka veroetu vaikuttaa pyörän hintaan, mikäli lunastat pyörän sopimuksen päättyessä. Huomaa, että kyse on suuntaa-antavasta arviosta!

500 € 12000 €
3000 €

⚠️ Veroaste on suuntaa-antava

Edun suuruus / kk

100 €
50 €
500 € 4000 €
2500 €

-

Ei pyöräetua

100€

pyöräetua

3000€

Verotettava tulo

2900€

Verotettava tulo

25.3%

Effektiivinen veroaste

25.0%

Effektiivinen veroaste

Pienenee

759€

Verot ja vakuutukset /kk

724€

Verot ja vakuutukset /kk

2241€

Nettopalkka

2176€

Nettopalkka

Pienenee vain 65€, vaikka pyöräedun arvo on 100 €/ kk

Pyörän vuokrakausi

30 kk

Pyörän lunastushinta 5% kauden lopussa

125€

Maksat pyörästäsi
30 x 65 € + 125 €

2075€

Eikö työnantajasi vielä tarjoa tätä suosittua etua?

Lähetä vinkki esihenkilöllesi ja pääset ehkä jo piankin pyöräkaupoille! Lähetämme hänelle lyhyen viestin ja linkin pyöräedun tutustumissivulle.

pyoraetu

Suomalainen perheyritys kumppaninasi

Smartum on suomalainen perheyritys, joka perustettiin jo vuonna 1995. Kahden veljeksen idea laajeni muihin työsuhde-etuihin ja synnytti nykyisen ainoan kotimaisen, ja 100 % suomalaisomistuksessa olevan työsuhde-etuja tarjoavan toimijan, Smartumin.

Meidän smartumlaisten tehtävänä on ihmisen kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen hyvinvoinnin tukeminen. Vain aidosti työntekijälle merkityksellisellä tuella on merkitystä myös työnantajalle.