Telia suorittaa huoltotöitä lauantaina 8.5. kello 06:00 - 16:00. Tänä aikana mobiilivarmenteessa saattaa esiintyä käyttökatkoja, eikä sitä voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen Smartumin palveluissa.

 

pexels-andrea-piacquadio-3776857

Sano ei korona-apatialle – Ota hyvinvointihaaste vastaan!

"KORONAVIRUSPANDEMIA on piinannut meitä jo yli vuoden. Se on ollut ahdistavaa henkisesti ja fyysisesti. Monen pääkoppa on kiristynyt, ja istumalihakset ovat joutuneet lujille."

Näillä sanoin alkoi Helsingin Sanomien pääkirjoitus 5.4. Viimeaikaisissa uutisotsikoissa on nostettu esiin etätyön ja sosiaalisen eristäytymisen aiheuttama apatia ja uupumus. Monilla kriisinkestävyys on ollut koetuksella jo pidemmän aikaa, kun koronan aiheuttamat varotoimenpiteet ovat muuttaneet toimintatapoja nopeasti ja yhtäkkiä. Arkinen aktiivisuus ja työmatkaliikkuminen ovat vähentyneet merkittävästi ja paikallaanolo ja istuminen ovat lisääntyneet.

Pandemian aikana harrastusmahdollisuudet ovat kaventuneet rajusti. Tämä ei tarkoita, että hyvinvoinnista ja hyvästä kunnosta tulisi tinkiä. Päinvastoin, omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on entistä tärkeämpää näinä aikoina. Mahdollisuuksia hyvinvoinnista huolehtimiseen on olosuhteista huolimatta varsin runsaasti.

Haluammekin haastaa kaikki etujemme käyttäjät hyvinvointihaasteeseen, jonka aikana kannustamme ottamaan aikaa itselle ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Liikunnalla on todistettuja hyvinvointia lisääviä vaikutuksia, kuten kunnon paraneminen ja pienempi riski sairastua pitkäaikaissairauksiin kuten diabetekseen. Liikunta ylläpitää myös tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä. Lisäksi liikunnasta saa hyvää mieltä, joka auttaa palautumaan stressistä ja kiireestä, eli se on oiva lääke etäajan apatialle. Pistetään kampoihin apatialle ja tehdään yhdessä hyvinvoinnin ryhtiliike!

Tee ryhtiliike itse lisäämällä arkiliikunnan määrää vaikka kävelemällä lyhyet matkat tai pyöräilemällä alle 10 kilometrin matkat. Käytä liikuntaetuasi uusien lajien testaamiseen tai palaamalla rakkaan harrastuksen pariin. Tai ota tavoitteeksesi liikkua vähintään kolme kertaa viikossa seuraavan kuukauden aikana! Käytetty aika liikkumiskertaa kohden tai liikkumisen vaativuus eivät ole määrittävässä asemassa, tärkeintä on vain, että liikut säännöllisesti. 

Voita Elämyslahjojen lahjakortti!

Arvomme sähköisiä liikuntaetuja aikavälillä 15.4.-15.5. käyttäneiden kesken kaksi Elämyslahjojen lahjakorttia, jotka ovat arvoltaan 100 euroa. Elämyslahjojen lahjakorteilla voit ostaa itsellesi elämyksiä, kuten ralliajelun, opastetun saaristokierroksen, cocktailkurssin, tandemhypyn, teemaillallisen, suppailua, ratsastusta ja jousiammuntaa yhdistettynä melontakierrokseen, eli valinnanvaraa löytyy joka lähtöön. Erityisen paljon lahjakortista saa irti tietysti kesällä! Arvonnan säännöt voit lukea täältä

Helpottaaksemme haasteeseen ryhtymistä keräsimme tähän blogiin sekä suosittuja että, yllättäviä käyttöpaikkoja, joissa voit käyttää Smartumin liikuntaetuasi etänä tai muuten turvallisesti, esimerkiksi ulkona aurinkoisessa kevätsäässä.

Fitclub Finland

Fitclub Finland on valmentajaportaali, joka tarjoaa Suomen johtavien huippuvalmentajien tehokkaita verkkovalmennuskokonaisuuksia. Valmennuksia on moneen lähtöön ja löydätkin helposti eri kokonaisuuksia ruokavaliovalmennuksista aina perinteisimpiin treenivalmennuksen. Lisää puhtia elämäntaparemonttiin saat ruokavalio- ja treenivalmennusten yhdistelmäpaketeista.

8 Viikkoa

8 viikkoa monipuolisia valmennuksia, jotka usein kestävät juuri sen 8 viikkoa. Valmennuksia on laidasta laitaan ja voitkin valita itsellesi sopivan täsmävalmennuksen tiettyjen lihasryhmien harjoittamiseen tai tietyn urheiluvälineen kuten vastustusnauhan käyttämiseen. Ravintovalmennuksista hyötyvät myös kaikki, jos tavoitteena on ylläpitää urheilullista ja aktiivista elämäntapaa.

Maikkimarjaniemi

Ravintovalmentaja ja Personal Trainer Maikki Marjaniemen tarjoamat valmennukset ovat pitkälti räätälöityjä eri elämänvaiheessa olevien naisten tarpeisiin. Valmennukset ovat tiiviitä täsmäpaketteja, ja Maikin valikoimissa on niin juoksuvalmennusta, lihaskuntoharjoitteita kuin oppaita elämäntapamuutokseen. Varma valinta itsenäiseen kunnon kohottamiseen!

Kotonakuntoon

Kotonakuntoon saa sinut viimeistään uskomaan, että kotitreeneilläkin voi kuntoilla tehokkaasti. Tee omasta kodistasi vastuskuntosali tai treenaa leukoja tai punnerruksia kotonakuntoon.fi:n-valmennuspaketeilla. Alkuun pääseminen on tehty helpoksi, sillä valmennuksien tilauksiin kuuluvat myös harjoitteluvälineet!

Kuningatarvalmennus / Elisa Mattila

Lähde mukaan Elisan valmennuksiin ja nauti kukoistavan energisestä ja elinvoimaisesta olosta - apua, tukea ja tsemppiä on aina tarjolla! Elisan kurssitarjonta kattaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisen tarpeet. Valitse vaikka hyvinvointistartti tukemaan itseäsi poikkeusaikojen yli tai investoi motivaatiopakettiin, jos liikunnasta on ajan saatossa kadonnut kipinä.

inWEll

InWell on videotreenisivusto, joka auttaa sinua pysymään kunnossa ja saavuttamaan tavoitteesi tehokkailla kotitreeneillä. Uusia ohjelmia tulee viikoittain ja ohjelmaa on niin aktiiviliikkujille ja vasta-alkajille kuin iäkkäämmille henkilöille. InWell on erinomainen vaihtoehto itsenäiselle liikkujalle lähtötasosta riippumatta.

Etäjooga

Kumppaniverkostossamme on useita erinomaisia joogaan ja pilatekseen erikoistunutta palveluntarjoajaa, esimerkiksi Yoga Nordic ja Joogit.fi. Yoga Nordicin valikoimasta löytyy etäjoogaa livestreamien ja videoiden välityksellä joogastudioiden ollessa kiinni. Yoga Nordicin tunneista voi nauttia Youtuben kautta päivittäin vaihtuvien harjoitusten avulla ja Yoga Nordicin runsaasta valikoimasta löydät myös äijäjoogan, kasvojoogan ja pilateksen. Joogit.fi tarjoaa joogatunteja kokonaan etänä ja tunteja löytyy runsaasti aloittelijoille ja kokeneemmille joogaharrastajille. Joogit.fi:n Heimo-paketissa pääset nauttimaan myös yhteisöllisestä jäsenyhteisöstä, ja uusia harjoituksia tulee lisää joka viikko. 

Ratsastus

Verkostoomme kuuluu useita ratsastuskohteita ympäri Suomen. Ratsastus on oiva yhdistelmä liikuntaa ja eläinten ja luonnon huomassa oleilua. Ota ratsastustunti tuomaan vaihtelua arkeesi. Jos olet edistyneempi ratsastaja, voit myös ostaa ratsastusvalmennusta useista eri kohteista. Katso lähin ratsastuspalveluita tarjoava kumppani käyttöpaikkahausta.

Suunnistus

Suunnistus on hauska ja haastava liikuntamuoto, jossa pääset oleilemaan luonnossa ja haastamaan aivonystyröitäsi ja kroppaasi. Verkostossamme on useita suunnistusta tarjoavia palveluntarjoajia, joten katso itseäsi lähin paikka käyttöpaikkahaustamme.

 

Katso listauksemme muista käyttöpaikoista, joissa voit ostaa etänä tai ennakkoon hyvinvointipalveluita ja tukea samalla suomalaisia yrittäjiä. Listauksessa on mukana kaikkia eri hyvinvointietuja vastaanottavat palveluntarjoajat. Jos et löytänyt tästä blogista itsellesi sopivaa tapaa käyttää etujasi, katso listauksemme ja muista käyttää käyttöpaikkahakuamme löytääksesi lähitienoosi kätketyt helmet.

Smartumin käyttöpaikkahausta haet kätevästi etutyypin mukaan lähimmät palveluntarjoajat!

Hyödynnä käyttöpaikkahakua!

Tiesithän, että voit sivuillamme olevan käyttöpaikkahaun avulla löytää uusia käyttöpaikkoja Smartum-eduillesi läheltä ja kaukaa. Haussa voit suodattaa tuloksia eri etutyyppien mukaan tai maksutapojen mukaan. Bongaa uudet suosikkikäyttöpaikkasi käyttöpaikkahaustamme!

Käyttöpaikkahakuun