iStock-1323056479

Lue vinkit alkavaan syksyyn ja löydä uusi lajisi! 

Syksy on oiva aika inspiroitua uusista lajeista ja aloittaa uudet rutiinit oman hyvinvointisi edistämiseksi. Ehkä haluat saada energiaa arkeesi liikunnasta, uppoutua kulttuuriin tai harjoitella uuden taidon? 

Kokosimme alle vinkkejä, joihin voit käyttää Smartum-etusi tänä syksynä.

Lataudu Karibianmeren tanssirytmeissä

Tanssi on liikuntalajina erinomainen muoto kehon kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, sillä se edistää aivojen terveyttä, kehon yleiskuntoa, vapauttaa mielihyvähormoneja ja vähentää stressiä.

Lataudu lattarirytmeissä paritanssitunneilla! Suosittuja lattareita, eli latinalaisia tansseja ovat esimerkiksi kuubalainen salsa sekä Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin oleva bachata. Kuubalainen salsa on vauhdikas ja eloisa tanssilaji. Mikäli kaipaat enemmän sensuellimpaa ja lempeämpää lattaria, bachata on juuri sinua varten. Bachatamusiikissa on keinuvan romanttinen vivahde ja se on tempoltaan yleisesti hyvin rauhallinen.

Tutustu esimerkiksi Avec Dance Clubin tai Salsastudion kurssitarjontaan ja lataudu tanssirytmeissä. Näiden tanssikoulujen tarjonnasta löytyvät monet eksoottisen kuuloiset tanssilajit - muun muassa argentiinalainen tango, salsa, bachata, kizomba, boogie woogie, bugg, lindy hoppi ja west coast swingi!

Lempeää liikettä ja hyvinvoivaa mieltä

Ilmajooga on uudehko joogatyylilaji, jossa käytetään apuna kattoon kiinnitettyä silkkiliinaa. Tunnilla liikkeet ja asennot toteutetaan sekä joogamatolla että silkkiliinan avulla. Ilmajooga edistää liikkuvuutta ja kasvattaa lihaskuntoa. Lisäksi tunnilla voidaan harjoitella hengittämistä, hetkeen pysähtymistä ja rauhoittumista. Miltä kuulostaisi seesteisen rauhallinen hetki, kevyt olo sekä levännyt mieli? No ihanalta tietysti! Ota siis liikuntaetusi mukaan ja lähde kohti leijuvia hyvinvointihetkiä.

Laitepilates on toinen suuren suosion kerännyt lempeä liikuntalaji, jonka tavoitteena on hyvinvoiva ja vahva keho. Laitepilateksessa tehdään ilmajoogan tapaan liikeharjoituksia niin matolla kuin pilateslaitteella. Laitepilates on kokonaisvaltainen liikuntamuoto, jonka avulla kehon lihakset vahvistuvat, liikkuvuus paranee ja lihasjumit helpottavat.

Laitepilates ja ilmajooga sopivat kumpikin hyvin kaikentasoisille harrastajille. Mikäli et ole siis aikaisemmin harrastanut pilatesta tai joogaa, ei hätää, pääset erinomaisesti alkuun alkeistunneilla ja voit säätää kehon kuormittavuutta eri liikevariaatiolla!

iStock-636815660

Sukella syvälle musiikin harjoitteluun

Tiesitkö, että voit hyödyntää liikunta- ja kulttuurietuasi myös Suomen suurimmassa soitonopetuksen verkkopalvelussa? Rockwayn kurssitarjonnasta löytyy yli 15 000 opetusvideota alkeista ammattilaiseen ja kaikille bändisoittimille. 

Voit aloittaa täysin alkeista tai ottaa vaativammat soittotekniikat haltuun missä ja milloin vain. Kurssikokonaisuuksia löytyy kaikentasoisille soittajille. 

Maksaessasi Smartum-edulla saat 12 kk jäsenyyden hintaan 149€ (Norm. 238€). Nappaa palvelu kulttuuriedullasi ja ota kaikki irti musiikin harrastamisen hyödyistä!

Mailapelejä sateelta suojassa

Vaikka golfkausi on pikkuhiljaa lähestymässä loppuaan, ei golfbägiä tarvitse viedä talvivarastoon. Golfia pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan myös sään kylmetessä Golfkuntosalilla laadukkaiden simulaattorien avulla. Moderni ja viihtyisä Golfkuntosali tarjoaa mahdollisuuden harjoitella lempiharrastuksesi swingejä myös läpi talven. Älä siis suotta varastoi lempimailojasi, vaan suuntaa kohti Golfkuntosalia. Sillä välin, kun pelikaverisi pitävät talvitaukoa, sinä treenaat itsesi ensi kesän lyömättömäksi voittajaksi!

Oletko jo ehtinyt kokeilemaan suuren suosion saanutta padelia? Tähän vauhdikkaaseen ja hauskaan mailapeliin hurahtaa takuulla. Katso esimerkiksi Billebeino padelin modernit pelikentät ja laita padel testiin. Liikuntaedulla niin kertakäynnin kuin vakiovuoron maksaminen luonnistuu mutkitta!

iStock-986618814

Uppoudu elokuvaelämyksiin

Loppukesästä elokuvakansaa hellittiin spektaakkelimaisilla uutuusleffoilla. Oletko jo nähnyt tämän vuoden hittileffat Barbien ja Oppenheimerin? Vai kiinnostaako sinua mieluummin vauhdikas action, hersyvä komedia tai koko perheen elokuvat? Löydät ja ostat liput kaikkiin näytöksiin helposti Finnkinon verkkokaupasta.

Valloita vuoria

Kiipeily – tähän lajiin voit päästä mukaan vaikka jo tänään. Kiipeily ei vaadi aikaisempaa osaamista, joten voit kokeilla lajia joko kertaluontoisesti tai paneutua lajin saloihin eri kurssimuotojen avulla. Kiipeilyn eri variaatioita ovat boulderointi, seinäkiipeily sekä kalliokiipeily. Näihin kaikkiin kiipeilyn eri muotoihin voit päästä mukaan esimerkiksi Kiipeilyareenassa tai kiipeilykeskus VOEMAssa.

iStock-1327059760

Vesiaktiviteetteja säästä riippumatta

Vesi vanhin voitehista, näin suomalainen perinnesanontakin menee. Eikä ihme, sillä muiden veden erinomaisten ominaisuuksien lisäksi vedessä urheilu on rentouttavaa, kuntouttavaa sekä hyvinvointia edistävää. Virkistävän vesiurheiluhetken kruunaavat uinnin jälkeiset löylyt - mikä lyömätön kombo! Lisää hyvinvointihetkeesi myös upea miljöö nappaamalla liikuntaetusi sekä uintikamppeesi mukaan ja suuntaa Allas Sea Pooliin. Täällä pääset nauttimaan uimisesta ihaillen kaunista Helsingin meri- ja kaupunkimaisemaa. Unohtamatta tietysti pehmeitä löylyjä.

2N2A2184sisäsurf_blogi

Mikäli kaipaat enemmän actionia, suuntaa Surf House Helsinkiin. Täällä jokainen päivä on erinomainen kesäpäivä. Sisäsurffi on hauska tapa viettää aikaa ja virkistäytyä esimerkiksi ystävien kesken viikonloppuna. Surf Housessa voit lähteä ensin varovaisesti liikkeelle bodyboardingista, jossa surffaat aalloissa leveän laudan päällä joko polvillaan tai vatsallaan. Halutessasi voit myös hypätä suoraan flowboardingin eli perinteisen surffauksen pariin. Katso lisätiedot sekä aukioloajat tästä ja lähde liikuntaetujesi kera kohti surffiaaltoja.

people_blogi

Treenaamista ilman rajoja

Virkistäydy voimatreenillä kuntosalilla tai nosta sykettä hyvässä porukassa ryhmäliikuntatunnilla. Sinä päätät. Fitness24Sevenillä yksi jäsenyys kattaa kaiken: pääsyn 250 salille ympäri maailman, treenit vuorokauden ympäri, naisten oman treenitilan sekä pääsyn ryhmäliikuntatunneille. Kaikki tämä yhdellä kortilla! Treenaat siis juuri silloin, kun sinulle sopii sinulle mieluisalla toimipisteellä. 

Miltä kuulostaisi hauska treenikokeilu kollegoiden ympäröimänä? Lähde nauttimaan liikunnan ilosta työporukan seurassa ja laita naurulihakset hommiin tyhy-yksityistunnilla. Personal trainerin vetämällä pienryhmätreenillä saatte takuulla lounastunnista enemmän irti ja etätaukojumpalla istuinlihakset virkeiksi.

Kamppailulajit kokeiluun

Liikuntaedulla on myös mahdollista päästä harrastamaan erilaisia kamppailulajeja niin kuntoilumielessä kuin tavoitteellisesti. Oletko miettinyt, millaista olisi harrastaa kamppailua? Näin syksyn alussa monet kamppailulajeja opettavat tahot tarjoavatkin mahdollisuuden kokeilla eri lajeja tutustumistunnin muodossa. Mikäli haluat lähteä varovaisesti ja pienin askelin liikkeelle, voit aloittaa esimerkiksi kuntonyrkkeilystä. Kuntonyrkkeilyssä, kuten nimestäkin voi jo päätellä, treenaaminen painottuu kunnon kasvattamiseen käyttäen eri nyrkkeilyliikkeitä ja harjoituksia. Mikäli etsit tavoitteellisempaa treenaamista, tutustu, olisiko esimerkiksi krav maga, potkunyrkkeily tai lukkopaini sinun juttusi. Katso käyttöpaikkahaustamme lähimmät kamppailulajien palveluntarjoajat ja niiden kurssivalikoimat!

iStock-1323056479

 

Smartum-Liikuntaetu-padel-mies

Kaipaatko lisää ideoita etujesi käyttöön?

Sivustomme on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita kaikkien etutyyppien käyttöön. Kurkista myös sosiaalisen median kanaviimme, joista löydät ajankohtaisia nostoja:

Ideoita liikuntaedun käyttöönIdeoita kulttuuriedun käyttöön