kävelijä-pitkospuilla

Smartum kannustaa tukemaan yrityksiä ja jatkaa työsuhde-etujen voimassaoloa koronaviruksen vuoksi

Smartum on päättänyt jatkaa kaikkien aikavälillä 17.3.-30.9.2020 vanhenevien sähköisten työsuhde-etujen voimassaoloa vähintään kolmella kuukaudella. Työsuhde-etujen käyttömahdollisuudet ovat vähentyneet niin merkittävästi Suomen hallituksen 16.3. tekemien linjausten seurauksena, että etujen voimassaoloa oli syytä arvioida uudelleen. Samalla kuitenkin kannustamme etujen käyttäjiä hyödyntämään etujaan turvallisesti verkossa myös koronavirusepidemian aikana ja näin tukemaan suomalaisia yrityksiä.

Olemme saaneet runsaasti yhteydenottoja asiakkailta, joiden työsuhde-edut erääntyvät lähiviikkojen aikana. Asiakkaat ovat olleet huolissaan siitä, etteivät he pysty käyttämään etujaan ajoissa johtuen koronavirusepidemiasta. Tukeaksemme asiakkaidemme hyvinvointia, olemme päättäneet, että kaikkien aikavälillä 17.3.-30.9.2020 vanhenevien sähköisten saldo-etujen voimassaoloaikaa jatketaan vähintään kolmella kuukaudella. Tällöin esimerkiksi 30.9. vanhenevat edut ovat päätöksen myötä voimassa 30.12. saakka. Arvioimme kuitenkin voimassaoloajan pidentämistä viikoittain. Fyysiset Smartum-setelit ovat voimassa vähintään vuoden 2020 loppuun asti, joten päätös ei kosketa niitä.

– Tällä hetkellä verkostoomme kuuluu yli 22 000 käyttöpaikkaa ympäri Suomen, ja niistä suurin osa ei pysty palvelemaan asiakkaita epidemian johdosta. Tämä päätös on siis etujen käyttäjille tehty kädenojennus, jolla varmistamme sen, että he pystyvät edistämään hyvinvointiaan heille mieluisalla tavalla koko verkostossamme, sanoo Smartumin johtaja Suvi Widgren.

Etuja voi käyttää turvallisesti verkossa myös epidemian aikana

Samalla olemme kuitenkin huolissamme suomalaisten palveluyritysten tulevaisuudesta. Jos kaikki Smartum-etuja käyttävät työntekijät siirtävät etujensa käytön myöhempään ajankohtaan, se lisää entisestään niiden pienten palveluyritysten ahdinkoa, jotka ovat jo nyt kriisissä. Siksi kannustamme käyttämään etuja turvallisesti verkossa myös epidemian aikana.

– Me Smartumilla haluamme tehdä kaikkemme, jotta Smartum-etuja käytettäisiin turvallisesti myös koronavirusepidemian aikana suomalaisten yrittäjien toiminnan tukemiseksi. Smartum-etuja käyttävien työntekijöiden henkilökohtainen talous ei yleensä ole riippuvainen Smartum-eduista, mutta etujen käyttämättömyys voi vaikuttaa tuhansien mikro- ja pienyrittäjien kohtaloon, toteaa Widgren.

Nyt on siis oikea hetki käyttää Smartum-etuja – samalla jokainen voi kantaa kortensa kekoon yrittäjien hyväksi. Smartumin verkostossa on jo kymmeniä palveluntarjoajia, joiden palveluista Smartumin sähköistä saldo-etua omaavat työntekijät voivat nauttia huoletta kotioloissa. Olemme listanneet nämä palveluntarjoajat verkkosivuillamme.

Monet palvelut ovat ostettavissa näppärästi palveluntarjoajan omasta verkkokaupasta. Verkkomaksaminen onnistuu kätevästi Smartum-tunnuksilla suoraan verkkokaupassa. Maksaminen tapahtuu Smartum-tunnuksilla, jotka ovat kaikilla Smartumin sähköisiä etuja omaavilla työntekijöillä. Smartum-eduilla voi maksaa kaikkien niiden palveluntarjoajien verkkokaupoissa, jotka ovat lisänneet sinne Smartum-maksutavan. Verkostossamme on myös verkkokauppoja, joista voi ostaa liput nyt, vaikka itse tapahtuma olisikin myöhemmin. Smartum-maksukortin käyttäjille tämä on hyvä hetki kokeilla verkkomaksamista!

Pyrimme edistämään yhteistyötä usean suositun palveluntarjoajan kanssa, jotta etujen käyttömahdollisuuksia verkossa saadaan laajennettua. Useat palveluntarjoajat hyväksyvät myös etänä tehdyt SmartumPay-mobiilimaksut. Mahdollisuus etämaksamiseen tulee kuitenkin aina varmistaa etukäteen palveluntarjoajalta.

Smartumin verkkomaksu on helppo ja turvallinen tapa maksaa

Smartumilla on helposti käyttöönotettava verkkomaksuratkaisu, jonka palveluntarjoaja voi lisätä verkkokauppaansa maksuvaihtoehdoksi. Tutustu Smartumin verkkomaksamiseen osoitteessa www.smartum.fi/smartumcheckout ja asenna Smartumin verkkomaksu omille verkkosivuillesi.