Kesäkampis_2021

Parhaat vinkit kesätekemiseen smartumeilla ympäri Suomen

Ihanaa! Kesä on täällä! Pääset vihdoin tekemään eduillasi kaikkea mistä olet pitkään haaveillut! Vietätpä kesääsi kotikulmilla tai matkaillen ympäri Suomen, smartumeilla löydät aina mukavaa tekemistä. Koska upeita kesäsäitä ei ole mukava hukata sisätiloissa kökkimällä, niin hyvän sään sattuessa kannattaa hyödyntää kaikki mahdollisuudet ulkoaktiviteetteihin. Kokosimme tähän blogiin parhaat kesävinkkimme ja lisäksi 10 tärppiä eri lomakohteista ympäri Suomen.

Pallolajien ystävät pääsevät nyt nauttimaan kesästä ulkokentillä: tennis, sulkapallo, koripallo, jalkapallo, pesäpallo jne. Nyt on loistava aika kokeilla myös uutta trendilajia padelia. Ulkopadelkenttiä, joissa voit nauttia samalla aurinkoisesta suvisäästä löytyy ympäri Suomen. Kurssit ja kenttämaksut maksat liikuntaedullasi.

Onko golf vienyt sydämesi? Voit maksaa liikuntaedullasi ratamaksut, golfkurssit ja jopa green cardin. Tulisiko tänä kesänä se ensimmäinen hole-in-one? Minigolfiin etu käy tietysti myös.

Monet liikuntapaikat järjestävät kesäisin ohjattua ryhmäliikuntaa kuten jumppia ja joogaa puistoissa.
Mikäli haluat mieluummin vääntää kunnolla rautaa, niin sekin on mahdollista ulkona. Helsingistä löytyy esimerkiksi Rautaranta Outdoor Gym ja Turusta OGT Skanssi. 

Kesä on parasta aikaa kaikille vesipedoille! Nyt pääset liikuntaedullasi melomaan, suppailemaan, uimaan, sukeltamaan, lainelautailemaan, purjelautailemaan, leijalautailemaan, purjehtimaan…veteen liittyvien aktiviteettien lista on lähes loputon. Voit ostaa liikuntaedullasi sisäänpääsyt maauimaloihin, vuokrata eri lajien välineet ja hankkia opetusta. Olisiko tämä se kesä, kun opettelet esimerkiksi uimaan kuin Jani Sievinen tai purjehtimaan kuin Ari Huusela? 

Oletko jo kokeillut kuinka rohkea ja taitava olet? Seikkailupuistoissa pääset suorittamaan taitotasosi mukaan lukuisia erilaisia tehtäviä korkeuksissa jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Tehtävinä on mm. eritasoisia yläköysiratoja sisältäen mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Seikkailupuistoja löytyy ympäri Suomen ja pääset myös niihin liikuntaedullasi. 

Mikäli et vielä osaa pyörähdellä kuin parkettien partaveitsi, niin nyt on hyvä aikaa harjoitella tanssikurssilla ennen kuin loputkin kesän lavatanssipaikat aukeavat koronarajoitusten hellittäessä. 

Jos jätät hikoilemisen mieluummin muille ja olet kiinnostunut enemmän penkkiurheilusta, voit ostaa urheilutapahtumien liput ja seurojen kausikortit kulttuuriedullasi.

Kulttuuriedulla pääset hankkimaan myös kesän keikkaliput ja liput festareille. Kesään kuuluu tietysti myös käynti kesäteatterissa.

Muita kulttuuriedun kesäisiä käyttöpaikkoja ovat eläintarhat kuten Korkeasaari ja ulkoilmamuseot esim. Seurasaari tai Turun Luostarinmäen Ulkoilmamuseo. Museot ovat hyvä vinkki myös sadepäivien aktiviteetiksi. Voit ostaa kulttuuriedullasi Museokortin, jolla pääsee museoihin ympäri Suomen, missä milloinkin satut reissaamaan.

Mikäli käytössäsi on hierontaetu, voit käyttää huonomman sään hyödyksesi rentoutumalla ja nauttimalla hieronnasta. Suomen Urheiluhierontakeskuksella SUHK:illa on nyt tarjouksessa hieronnan kesäpassi

Mikäli käytössäsi on lounasetu, sitä kannattaa myös hyödyntää ulkona. Useilla ravintoloilla on kivoja ulkoterasseja, joissa istuskella ja nauttia auringosta syödessäsi. Voit ottaa lounaan mukaan myös take-awayna joko ravintolasta tai ruokakaupasta, ja nauttia sen puistossa picnic-viltillä. Mikäs sen kesäisempää!

 

10 KESÄKOHDEVINKKIÄ

 1. KUOPIO, Matkailukeskus Kuopion Saana
  Järvi-Suomen sydämessä, Kallaveden kauniissa kainalossa sijaitsee matkailukeskus Kuopion Saana. Saanan vetonaulana toimii sen upea saunamaailma ja spa-osasto. Saanalta avautuvat näköalat hivelevät silmiä. Rentouttavasta saunamaailmasta löytyy 30-paikkainen yleissauna, sisäporeallas, kaksi lämmitettävää ulkoallasta, putous- ja elämyssuihkuja sekä lämmitettäviä lepotuoleja. Voit ostaa liput Sauna & Spa puolelle liikuntaedullasi.
  https://www.kuopionsaana.fi/

 2. JYVÄSKYLÄ, Laajis Urban Outdoors
  Laajavuori on vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja siellä sijaitseva laskettelu- ja vapaa-aikakeskus Laajis muuntautuu kesällä oikeaksi monitoimiaktiviteettialueeksi. Löydät sieltä laajan valikoima vaihtoehtoja, joihin voit käyttää liikuntaetuasi. Seikkailupuiston lisäksi Laajiksesta löytyy Bikepark ja Frisbeegolf. Lisäksi voit vuokrata edullasi e-fatbiket, enduro ja DH-pyörät sekä SUP laudat. Alueella seikkaillessasi voit hyppyrimäkien joukosta bongata myös Matti Nykäsen hyppyrimäen
  https://www.laajis.fi/

 3. HÄMEENLINNA, Ahveniston toimintapuisto ja maauimala
  Ahveniston toimintapuisto ja maauimala sijaitsevat lähellä Hämeenlinnan keskustaa luonnonkauniissa ympäristössä Ahvenistonjärven rannalla. Alueelle on helppo saapua ja kaikki Hämeenlinnan palvelut sijaitsevat aivan vieressä. Ahvenistolle hurauttaa autolla Tampereelta ja Helsingistä noin tunnissa. Voit ostaa pääsyliput liikuntaedullasi.
  https://www.ahvenisto.fi/

 4. ÄHTÄRI, Ähtärin eläinpuisto, Flow Park ja Ähtärin Golf
  Ähtärin eläinpuiston metsäisillä ja hyväpohjaisilla poluilla voi tutustua suureen määrään eläimiä. Pandatalossa pääset katsomaan Suomen ainoita isopandoja Lumia ja Pyryä. Kotieläintila Farmi, vie sinut aikamatkalle 1900-luvun alun maalaistaloon ja pihapiiriin. Ahtärin eläinpuiston liput voit lunastaa kulttuuriedullasi. https://ahtarizoo.fi/ 

  Liiikuntaedullasi voit pelata golfia Ähtäringolfin täysimittaisella golfkentällä tai mennä seikkailemaan Seikkailupuisto Flowparkiin.

 5. KALAJOKI, Kalajoen Jukupark
  Kokoa perheesi ja kaverisi kasaan ja hyppää JukuParkiin nauttimaan kesästä! Uskaltaudutko huikeisiin vesiliukumäkiin vai rentoudututko mieluummin auringonottoalueella, saunassa tai terassilla. Huikeiden vesiliukumäkien lisäksi JukuParkissa on paljon touhukkaita aktiviteetteja ja huvittelulaitteita. Pääsyliput ostat liikuntaedullasi.
  https://jukupark.fi/

 6. KALAJOKI, Surf Center
  Kapasiteetiltaan Suomen suurin Surf Center sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkillä. Voit ostaa liikuntaedullasi kurssit ja vuokrata välineet purjelautailuun, leijalautailuun ja suppailuun.

  Alueen ranta ja vesistö luovat turvallisen alustan harrastuksen aloittamiseen, sillä rantavesistö on matalaa ja pohja hiekkainen. Vesistö palvelee erinomaisesti myös edistyneempiä harrastajia. Rannan lähettyvillä on myös riittävän syvä väylä ulommille vesille, jossa syvyyttä ratalautojen pidemmille eville on riittävästi. Ulkomeren olosuhteet ovat joka surffarin ulottuvilla ja sopivalla tuulensuunnalla kaukaa mataloituva ranta-alue luo upean aaltokelin!
  https://surfcenter.fi/

 7. PORI, Yyterin Surfkeskus
  Yyterin Surfkeskus tarjoaa purje- ja SUP-lautojen opetusta ja vuokrausta. Purjelautailun alkeet opit joko yksityistunnilla tai 3h kurssilla ammattitaitoisten opettajien kanssa! Kesällä 2021 he tarjoavat myös SUP-joogaa sekä joogaa rannalla.  Voit hankkia liikuntaedullasi kaikki kurssit ja tunnit sekä vuokrata tarvittavat välineet. https://surfkeskusyyteri.fi/  

 8. PORI, Seikkailupuisto Huikee
  Seikkailupuisto Huikee on koko perheen aktiviteettipuisto Yyterissä. Heiltä löytyvät köysiradat, vapaahyppyrata, pumptrack sekä Fatbike-pyörät. Maksat sisäänpääsyn liikuntaedullasi. https://www.seikkailupuistohuikee.fi/ 

 9. VUOKATTI
  Vuoden matkailualue 2020 -vertailussa kolmanneksi sijoittuneessa Vuokatissa sinua odottaa laaja valikoima monipuolisia aktiviteetteja. Valoisten kesäöiden ansiosta Katinkulta Golfissa tiiausaikoja riittää yötunneille saakka sekä Vuokatin reitistöt tarjoavat retkeilijöille useita eri polkuja ja vaellusreittejä.

  Vuokatti Safaris Oy on monipuolinen ohjelmapalveluja ja aktiviteetteja tarjoava yritys keskellä Vuokatin matkailukeskusta. Heiltä voi liikuntaedulla retkien lisäksi vuokrata vaikka melontavälineet esim. kanootin, kajakin tai soutuveneen. http://www.vuokattisafaris.com

  Vuokatin Seikkailupuisto on monipuolinen kiipeilypuisto. 9 eri kiipeilyrataa tarjoavat haastetta koko perheelle! Ota mukaan perheesi sekä ystäväsi ja tule viettämään seikkailullinen päivä Vuokatin Seikkailupuistossa. Seikkailupuiston liput hankit liikuntaedullasi. https://vuokatinseikkailupuisto.com/

 10. PÄLKÄNE, Sappeen Matkailukeskus
  Sappeen Matkailukeskuksessa voit harrastaa luonnossa liikkumista ja paljon muuta. Liikuntaedullasi pääset mm. alamäkipyöräilemään Sappee Bike Parkiin, josta löytyy ratoja kaikentasoisille pyöräilijöille. Huikeat näköalat ja hyvin suunnitellut reitit takaavat vauhdikkaat elämykset kaikille: rennosta hauskanpidosta aina extreme-laskuun. Uutuutena alueelle valmistuu Sappeen Seikkailupuisto, jonka avajaisia vietetään 2.7. Koko perheen Seikkailupuistossa on 12 erilaista rataa, joista 38 vaijeriliukua ja 96 tehtävää, jotka kutsuvat kaiken ikäiset mukaan kesäseikkailuun!