iStock-1314559532

Lataudu kevätauringon säteistä & Smartumin hyvinvointivinkeistä

Yks-kaks-kol, yks-kaks-kol

Onko hääpäiväsi tulossa, mutta tanssiohjelma on vielä suunnittelematta? Vai oletko osallistumassa läheisesi merkkipäivään ja haluaisit kertailla valssin perusaskelta? Monet tanssikoulut kääntävät katseensa pikkuhiljaa kohti loppukevättä sekä kesäsesonkia ja moni palveluntarjoaja lanseeraakin nyt loppukevään ja kesän häätanssikursseja. 

Lisäksi monen palvelutarjoajan palveluista voit löytää erilaisia paketteja yksityistunneista, mikäli perinteinen valssi tai fusku ei ole makuunne. Miltä kuulostaa juuri teidän lempikappaleisiinne suunniteltu koreografia ja henkilökohtainen opetus tanssiammattilaisen toimesta? Tässä muutama poiminta häätanssikursseja sekä yksityistunteja järjestävistä palveluntarjoajista:

VTL2019 07505

Lavatanssin taikaa

Lavatanssit ovat osa suomalaista kulttuurihistoriaa ja niillä on edelleen vahva rooli nykypäivän tanssikulttuurissa. Mitkä ovat suosituimmat lavatanssit, mitä ottaa huomioon harrastuksen aloittaessa tai millaisia etikettejä lavatanssien yhteydessä on? Muun muassa näihin kysymyksiin saimme vastauksen Suomen tanssipuodin toimitusjohtajalta Niina Tammelinilta

’’Lavatanssit ovat tärkeä osa suomalaista perinnettä ja kylätansseja on järjestetty valtavasti kautta maan. Tangon rantautuessa Suomeen se niin sanotusti räjäytti pankin, eikä suotta, se on tunteikasta ja rytmikästä ja siihen on helppo eläytyä jäyhän suomalaisenkin! Tangon suosio näkyy vahvana edelleen, sillä oli kyseessä sitten sukujuhlat tai lavatanssit tangon rytmit täyttävät parketit.

Lavatanssikulttuuri on kehittyvää kansanperinnettä. Nykyään lavoilla käydään edelleen tietysti etsimässä puolisoa, mutta myös liikkumassa, jopa tavoitteellisesti. Tapaamassa ystäviä tai vain viettämässä aikaa.

Lavatanssia voi harrastaa ympäri Suomen. Alkuun pääsee vaikka lähialueen tanssikoulun tunneilla tai ihan vain pistäytymällä rohkeasti lähilavalla. Et tarvitse omaa paria ja mukaan voit hypätä käytännössä koska vaan. Kaikki ovat tervetulleita lavatanssin pariin matalalla kynnyksellä, mukaan tarvitset vain iloisen mielen ja liikkumiseen sopivat vaatteet. Tanssikengiksi soveltuu vaikkapa kävelykengät tai tennarit.

Parasta työssäni tapahtumajärjestäjänä on nähdä ihmisten vilpitön hymy ja nautinto. Ehdottomat onnistumisen tunteet tulevat siitä, kun näkee tanssijoiden yhteisöllisyyden sekä aidon elämänilon!’’ 

Alkoiko tanssijalkaasi vipattaa? Ei ihme, sillä tanssi on erinomainen liikuntamuoto kehon kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Hyödynnä siis Smartumin liikuntaetusi ja hio askeleesi kuntoon kesän tanssikautta varten! Smartumin käyttöpaikkahausta löydät lähimmät lavat ja tanssitoimijat. 

 
Tässä muutama poiminta suosituista lavatanssitapahtumista: Valasrannan tanssileiri, Lavatanssifestarit Himoksella, Seinäjoen tangomarkkinat .
 
Juoksujalkaa kohti juoksurataa

Kaikkiin ei tietysti rytmillinen liikunta vetoa. Vetääkö sinun jalkasi kohti puru- tai juoksurataa? Et varmasti ole ainoa! Nimittäin liput kuumimpiin juoksutapahtumiin myydään näinä hetkinä. Olisiko esimerkiksi Helsinki Marathon tai Paavo Nurmi Marathon se juuri sinun place to be tänä kesänä? Nappaa lippusi näihin ja moniin muihin haluttuihin juoksutapahtumiin hyödyntäen tietysti Smartum-etujasi. Muistathan, että myös juoksuvalmennukset ja niiden maksut hoituvat Smartumin verkoston sekä maksun kautta. Tässä muutama poiminta juoksuvalmennuksista:

Kokonaisvaltaista kehonhuoltoa

Juoksun sekä muun liikunnan lomassa on hyvä muistaa myös huoltaa kehoa. Lyhyt venyttelyhetki on oiva vaihtoehto työpäivän tauottamiseksi. Pienikin venyttely kantaa pitkälle – erityisesti toimistotyössä. Monet hyvinvointipalveluntarjoajat järjestävän erilaisia kehonhuoltovalmennuksia sekä kursseja, johon nappaat osallistumisesi näppärästi Smartumin hyvinvointiedullasi. Tsekkaa järjestääkö kuntosalisi venyttely- tai kehonhuoltotunteja? Tai pääsetkö nauttimaan mielen ja kehon rentoutumishetkestä lähimmällä joogastudiollasi? Kehonhuoltoa voit harrastaa myös helposti kotona etätyöpäivän aikana tai lempisarjaasi katsellessa. Esimerkiksi näillä etävalmennuksilla pääsee erinomaisesti alkuun: liikkuvuutta ja hyvinvointia keholle, venyttely & liikkuvuusharjoittelu by Jori Kota-aho, rentouta mielesi ja kehosi.

iStock-913478920

Kevään parhaimmat mailapelit

Tiesitkö, että vuoden 2021 golfkauden aikana Suomessa pelattiin 3,75 miljoonaa golfkierrosta ja uusia Green Cardeja suoritettiin reilu 17 000 kappaletta (Golfliitto, 2021). Golf on Suomessa yksi suosituimmista ulkoliikuntalajeista. Mikäli siis olet kokenut konkari tai vasta taitojaan testaava aloittelija, muista ottaa Smartumin edut käyttöön myös kentällä! Liikuntaetua voi käyttää niin kauden maksuun kuin välineiden vuokraamiseen. 

Hyvinvointietujen potentiaali moninkertaistuu, kun niitä pääsee käyttämään hyvässä seurassa yhteiseen aktiviteettiin. Mikä sen parempaa kuin intensiivinen nelinpeli oman tiimin kesken massatenniskentällä? Tai osaston keskeinen padel-kilpailu työviikon päätteeksi? Nyt kun kelit sallivat niin pesäpallokin on hauska ja aktivoiva laji hyvän porukan kesken. Smartumin käyttöpaikkahausta löydätte lähimmät tennis-, padel- ja pesäpallokentät. Ei muuta kuin mailat käteen ja kentälle! 

Hierontaedusta vastapainoa liikuntaan

Hieronta on perinteinen ja kaikenikäisille sopiva pehmytkudoksien hoitomuoto. Sillä lievittyy lihaskireys ja jännitys, kipu sekä stressi. Hieronta voi olla rentouttavaa tai kipua ja jännitystä lievittävää riippuen onko kyseessä klassinen, rentouttava vai urheiluhieronta. Hieronnan hyötyjä ovat muun muassa aineenvaihdunnan tehostuminen, ihon joustavuuden parantuminen, stressin vähentyminen, kivun lieventyminen, kehon rentoutuminen sekä lihasten jännityksen purkautuminen. Tarjoaako työnantajasi sinulle hierontaetua? Tarkista sopimukseenne kuuluvat hierontapaikat ja nauti hieronnan terveyseduista esimerkiksi näiden palveluntarjoajien toimesta: Fysios, Rela.

Aurinkoista ja virkistävää kevättä!

Seinakiipeily-nainen

Kaipaatko lisää ideoita etujesi käyttöön?

Sivustomme on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita kaikkien etutyyppien käyttöön. Kurkista myös sosiaalisen median kanaviimme, joista löydät ajankohtaisia nostoja:

Ideoita kulttuuriedun käyttöönIdeoita liikuntaedun käyttöön