Firstbeat-Juho-Tuppurainen-Smartum

Asiakascase Firstbeat: Kasvuun tähtäävässä yrityksessä on voitava hyvin

Firstbeatilla Smartumit ovat yksi tapa varmistaa, että hyvä meininki säilyy ja työntekijät jaksavat juosta kasvuyrityksen vauhdissa.

Työhyvinvointi on tuttu aihe hyvinvointiyritys Firstbeatin varatoimitusjohtaja Juho Tuppuraiselle. ”Työhyvinvointi pitää sisällään hyvinvoinnin kolme peruspalikkaa: unen, ravinnon ja liikunnan. Jo pelkästään näiden kuntoon laittaminen auttaa monia jaksamaan paremmin ja nauttimaan elämästä”, Tuppurainen sanoo.

Firstbeatilla Smartum on kuin suutarin lapsella olisi kengät. Smartumin etuja on käytetty yrityksessä alusta asti niin paljon kuin mahdollista. Aluksi käytössä olivat liikuntasetelit, nyt työntekijät saavat myös kulttuurietuja. Uusimpana lisänä tarjonnassa on Smartumin hierontaetu, jota on annettu työntekijöille lahjaksi.

Yritys tarjoaa työntekijöilleen myös tunnin viikossa yhteiseen hurvitteluun. Silloin lähdetään yhdessä tankotanssimaan, juoksemaan portaita tai vaikka laulamaan vanhusten kanssa.

Työhyvinvointi tarkoittaa hyvää meininkiä

”Haluamme olla tulevaisuudessakin maailman parhaita siinä, mitä teemme. Silloin tarvitsemme maailman parhaat työntekijät. Tämän vuoksi meillä on oltava työntekijöille kilpailukykyinen etupaketti.”

Kasvuyrityksessä hyvinvointi on keskeisessä roolissa. Uusia ihmisiä rekrytoidaan jatkuvasti, prosessit muuttuvat tiheään, ja vaikka jossain asiassa päästään maaliin, maali siirtyy aina eteenpäin. Hyvinvointi näkyy työntekijöiden naamasta, uskoo Tuppurainen. ”Meidän pitää huolehtia, että hyvä meininki, josta asiakkaammekin meidät tuntevat, säilyy voimakkaan kasvunkin keskellä.”

Ladattu akku takaa, että elämää on työn ulkopuolellakin

Firstbeat työllistää satakunta henkeä ja etuja hyödynnetään monipuolisesti ympäri Suomen. Osa käyttää Smartum-etunsa kuntosaleilla, osa taas seuraa urheilua ja jotkut käyvät kulttuuritapahtumissa.

”Meillä on myös monia kilpailuhenkisiä ihmisiä, jotka käyttävät Smartuminsa urheilukilpailuiden, kuten juoksutapahtumien osallistumismaksuihin. Nykyisin tarjoamme myös omia palveluitamme maksettavaksi Smartumeilla”, Tuppurainen kertoo.

Firstbeatin tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa Hyvinvointianalyysi. Siinä mitataan kolmen päivän ajan ympärivuorokautisesti sykevälivaihtelua, eli peräkkäisten sydämenlyöntien välisen ajan vaihtelua. Lahjomaton ja objektiivinen analyysi kertoo kehon kokonaiskuormituksesta, toisin sanoen siitä, ovatko stressi ja palautuminen tasapainossa.

”Mittaus tekee elämäntapavalinnat näkyviksi,” Tuppurainen yksinkertaistaa. Hän sanoo liikunnan ja hyvän unen olevan parhaat keinot suojautua stressiltä ja pitää suorituskykyä yllä.

”Arjessa on tehtävä valintoja, jotka mahdollistavat palauttavan yöunen. Kun tulee akku täynnä töihin, tiukankin työpäivän jälkeen jää vielä energiaa vapaa-ajalle. Niihin asioihin, joista saa hyvän mielen.”

Kuvat: Meeri Utti ja Samuli Välimäki

edunsaaja_v3

Nosta ihminen ykköseksi ja tue hyvinvointia

Smartumin työsuhde-eduilla tuet työntekijöidesi hyvinvointia monipuolisesti ja kustannustehokkaasti. Smartumeilla voit tarjota henkilöstöllesi liikunta-, kulttuuri-, lounas-, hieronta- ja työmatkaetua. Tukemalla työntekijöiden hyvinvointia sitoutat, motivoit ja osoitat, että välität.

Liity vetovoimaisten yritysten ykkösjoukkoihin ja tarjoa työntekijöillesi Smartumin hyvinvointietuja!

Lue lisää