20 kesäpäivän aktiviteettia Smartum-eduillasi

20 kesäpäivän aktiviteettia Smartum-eduillasi

Vielä on kesää jäljellä, vielä on hyviä aktiiviteettipäiviä, vielä voit löytää lajisi ja inspiroitua Smartumin aktiiviteettivinkeistä!

Kesää on toden totta vielä jäljellä, mikä tarkoittaa sitä, että voit kokeilla ja inspiroitua monesta lajista hyvinvointietujesi avulla. Kokosimme tähän artikkeliin hauskimmat ja mielenkiintoisimmat aktiviteetit sinun kesäpäiviisi.

Vesiaktiviteetit

Hyödynnä liikuntaetuasi aurinkoisina päivänä ja lähde vilvoittelemaan vesiaktiviteettien pariin. Miten olisi koko perheen päiväretki lähimpään maauimalaan? Katso lähimmät maauimalapaikat käyttöpaikkahaustamme. Mikäli kaipaat enemmän vipinää, vilskettä sekä polsketta, on vesipuisto ehdoton määränpääsi. Tutustu esimerkiksi Jukuparkin, Serenan, Lappis vesipuistojen, GoParkin sekä Tykkimäen tarjontaan. 

iStock-671356176

Laguuni

Kaipaatko enemmän temppuilua ja vauhdikkaita vesiaktiviteetteja? Suuntaa Suomen suurimpaan vesiurheilu- ja ravintolalaiturille Espoon Keilikseen tai Helsingin Hietsuun. Laguunilla aktiviteettia ja tekemistä riittää molemmilla toimipisteillä!

Vauhdikkaat wakeboarding, flyboarding sekä E-surf

Mikäli haaveilet Kalifornian surffitunnelmasta, merituulesta sekä aalloista, kokeile flyboardingia, E-surfingia tai wakeboardingia! Keiliksestä löytyvät kaksi wakeboarding kaapelirataa, jotka toimivat ympäristöystävällisesti Fortumin aurinkopaneelien sähköllä ja vetävät sinut vauhdikkaasti kohti temppuramppeja. Radat soveltuvat myös aloittelijoille, sillä asiantuntevat ohjaajat perehdyttävät lajin perusteista nippeliosaamiseen ja temppuihin.

Oletko aina halunnut tietää, miltä lentäminen tuntuu? Laguuni Keiliksessä löytyvä flyboardig nostaa sinut valtavilla hevosvoimilla tuotetun vedenpaineen avulla liitämään jopa muutaman metrin korkeuteen. Sähkömoottorilla toimiva E-surfing takaa sinulle varmat surffaukset jopa tuulettomana päivänä. 

 

Matalan kynnyksen vesipuisto, sup-lautailu, melonta ja sauna

Jättimäisessä, kelluvassa vesipuistossa vesipedoilta ei tekeminen lopu! Täällä voi liitää liaanilla taikka liukua valtavasta liukumäestä sekä valloittaa jättijäävuorta. Vesipuistoa valvoo Laguunin uimavalvoja ja sen on tarkoitettu kaikille yli 6-vuotiaille. 

Vaihtoehtoisesti voit lähteä melomaan tai suppailemaan upeissa saaristomaisemissa tai voit myös perehtyä lajien saloihin opastetuilla kursseilla. Voit myös harjoittaa tasapainoasi ja oppia uusia asanoita ohjatulla joogatunnilla suppilaudan päällä tai haastaa kaveriporukkasi SUP-pooloon! Päivän päätteeksi on hyvä ottaa hetki rauhoittumiselle Laguunin lempeissä ja pehmeissä löylyissä. 

Muita vesiaktiviteetteja? Vuokraa esimerkiksi vesijet taikka kokeile vesihiihtoa! Katso lähimmät palveluntarjoajasi Smartumin käyttöpaikkahausta. 

Jännittäviä extreme-lajeja

Laskuvarjohyppysiinä on extremeä kerrassaan! Tiesitkö, että voit hyödyntää liikuntaetuasi adrenaliinintäyteiseen laskuvarjohyppykokemukseen taikka alkeiskurssiin? Katso käyttöpaikkahaustamme lähin palveluntarjoaja ja lähde kohti pilvettömiä hyppykokemuksia!

Jos laskuvarjohyppy ei ihan vielä ole se seuraava laji listalla, niin ei hätää. Laskuvarjohypyn tuntemuksia voit harjoitella vapaalentotunneli Föönissä Helsingin kauppakeskus REDI:ssä. Siellä voit kokeilla, miltä lentäminen oikeasti tuntuu, harjoitella sekä kerätä rohkeutta, mikäli laskuvarjohyppy jonain päivänä tuleekin ajankohtaiseksi! Föönissä lentäminen soveltuu kaikille yli 5-vuotiaille ja koulutetut ohjaajat opastavat sinut hauskaan ja ikimuistoiseen kokemukseen. 

Oletko koskaan kokeillut koskenlaskua? Tässä lajissa ei pärskeiltä eikä roiskeilta välty! Koskenlaskua voi kokeilla niin koko perheen kuin aikuistenkin kesken. Koko perheen koskenlaskuseikkaulut ovat luonnollisesti rauhallisempia laskuja kun taas aikuisille suunnatut koskenlaskut sisältävät vauhtia ja haasteita! Katso tästä verkostoomme kuuluvat palveluntarjoajat, joiden valikoimasta löytyvät koskenlaskuelämykset. Nappaa liikuntaetusi mukaan ja koe unohtumaton elämys Suomen upean luonnon keskellä.

iStock-841843730

Panssariajeluelämys

Tiesitkö, että Smartumin verkostosta löytyy myös panssariajoelämyksiä mahdollistava palveluntarjoaja? Panssarikolonna tarjoaa hauskan ja takuulla ikimuistoisen elämyksen! Panssarikolonnan palveluista löytyvät niin yksittäiset panssariajotunnit kuin pareille ja ryhmille tarkoitetut panssariaktiviteetit. Tutustu panssariajoelämyksiin hyödyntämällä tietysti liikuntaetuasi!

Mukaansatempaavia porukkapelejä 

Lähde porukalla pelaamaan! Esimerkiksi Paintball eli värikuulapeli on hauska ja haastava tapa viettää aikaa ystäväporukan kesken. Tässä lajissa nopeat syövät hitaat, joten valttikorttina on ehdottomasti salamannopea reagointi! Smartumin verkostosta löytyy reilusti värikuulapelin palveluntarjoajia ympäri Suomen. Kokoa siis hilpeä porukka kasaan ja lähde kohti pelikenttää. 

Onko haavelistallasi ollut jo pitkään Golfin alkeiskurssin sekä Green Cardin suorittaminen, mutta syystä tai toisesta juuri tuo kohta on vielä toteuttamatta? Tiesitkö, että vuonna 2021 Suomessa suoritettiin kaiken kaikkiaan noin 17 000 Green Cardia (Golfliitto, 2021)? Golfin alkeiskurssille voit osallistua muitta mutkitta yksin taikka ystävän kanssa. Katso lähimmät golfkenttäsi Smartumin käyttöpaikkahausta ja käännä katseesi kohti viherlaitumia! 

Vai olisiko Frisbeegolf sittenkin se tämän kesän juttu? Frisbeegolf on saanut suuren suosion suomalaisten keskuudessa ja golfratoja löytyykin poikkeuksetta liki jokaisesta kaupungista sekä kunnasta. Frisbeegolf on erinomainen laji, sillä pelailun yhteydessä tulee nautittua myös upeasta luonnosta sekä harrastettua hyvää hyötyliikuntaa kävellessä heittopisteeltä toiselle! Ehdottomasti siis kokeilunarvoinen laji.

iStock-156889160

Modernia mailapeliä

Isolla suosiolla myös Suomen vallannut padel on syystäkin huippusuosittu, sillä se on erittäin sosiaalinen, hauska ja ehkä hieman fyysinenkin mailapeli. Padelia voi pelata niin ensikertalainen kuin kokenutkin konkari. Padelin parhaimpia puolia on se, että jokainen, joka palloon osuu, saa peliä aikaiseksi! Peli on muovautunut tenniksen ja squashin pelipiirteistä ja säännöistä. Mikäli et ole vieläkään tätä lajia päässyt testaamaan, nyt on sen korea aika! Nappaa siis liikuntaetusi sekä pelikaverisi mukaan ja lähde valloittamaan uutta lajia.

Retki luonnonpuistoon?

Suomen luonto on kaunis vuoden jokaisena päivänä, mutta erityisen kaunis näin kesäisin. Lähde siis vaikkapa nelijalkaisen karvakaverisi kanssa päiväretkelle lähimpään luonnonpuistoon tai vieraile Suomen suurimmissa kansallispuistoissa, kuten Helvetinjärven kansallispuistossa, Kolin kansallispuistossa, Ruka-Kuusamon kansallispuistoissa tai Hiidenportin kansallispuistossa. Vaelluksen lisäksi useimmissa kansallispuistoissa on mahdollista vuokrata esimerkiksi Fatbikejä tai kajakkeja. Fatbiken selässä pääset kokemaan kansallispuiston polut vauhdikkaammin ja kajakin avulla koet luontopolkujen kauneuden puolestaan vesiltä käsin.

Kultturellia tekemistä kesäteattereissa

Kesä on kulttuuritapahtumien kulta-aikaa ja kesäteatterikausi onkin jo täydessä vauhdissaan! Katso asuin- tai vaikkapa mökkipaikkakuntasi kesäteatteritarjonta ja lähde nauttimaan ulkoilmasta sekä kulttuurintäyteisestä ajasta esimerkiksi ystäväporukan kera! Smartumin käyttöpaikkahausta löydät lähimmät kesäteatterit ja muut lähellä olevat kulttuuriedun käyttöpaikat.

Sateinen sunnuntai leffassa? Katso Finnkinon ajankohtaiset ensi-illat ja kesähittielokuvat, nappaa mukaan kulttuurietusi sekä annos poppareita ja sukella Hollywood-starojen tähdittämään maailmaan. 

iStock-1285254016

Hauskaa koko perheen voimin

Ratsastusretki ponin tai hevosen selässä on ehdottomasti hauska kokoperheen kokemus! Esimerkiksi ratsastuskeskus Baldur tarjoaa ratsastusretkiä, joissa pääsette tutustumaan ensin islanninhevosella ratsastamiseen ratsastuskentällä, jonka jälkeen lähdette islanninhevosen selässä retkelle lähimetsään! Tähänkin aktiviteettiin maksat osallistumisesi liikuntaedullasi. 

iStock-846068374

Näin kesällä sään salliessa on mukavaa kiipeillä ulkoilmassa. Verkostostamme löytyy kattavasti kiipeily- ja seikkailupuistoja, joiden aktiviteettien parissa viihtyy varmasti pitkän tovin. Haasta kiipeilytaitosi sekä tasapainosi seikkailupuistojen kiipeilyradoilla tai järjestäkää porukkanne keskeinen kiipeilyturnaus! Katso liikuntaedun piiriin kuuluvat seikkailupuistot tästä

Vaikka Suomen kesä on upea ja lumoavan kaunis, ei kelin muuttumiselta ja eteenkin sateelta ei voi aina välttyä. Sadekelien sattuessa lähde pomppimaan sisätiloihin trampoliinipuistoon! Kuka hyppää korkeimman hypyn? Entä luonnistuuko takaperivoltti vaahtomuovialtaaseen? Katso alueesi trampoliinipaikat ja selvitä, kuka porukastanne on trampoliinien kuningas! 

Crossfit_mies_nainen

Kaipaatko lisää ideoita etujesi käyttöön?

Sivustomme on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita kaikkien etutyyppien käyttöön. Kurkista myös sosiaalisen median kanaviimme, joista löydät ajankohtaisia nostoja:

Ideoita kulttuuriedun käyttöönIdeoita liikuntaedun käyttöön