Lunchförmån 

De anställda som äter väl klarar sig bättre. Med en lunchförmån erbjuder du dina anställda mångsidiga lunchstunder och läckra måltider – en stressfri lunchstund fyller inte bara magen utan fräschar också upp ditt sinne.

Beställ nu

{{item.alt}}

God mat, effektivare arbetsdag

Uppmuntra dina anställda att äta en hälsosam och god lunch med Smartums lunchförmån. Att avnjuta god mat med en lunchförmån kan man göra på nästan 9 000 matställen runt om i Finland. Användningen av lunchförmånen är okomplicerad med SmartumPay-mobilappen
eller på traditionellt sätt med lunchsedlar.

Du kan erbjuda lunchförmåner genom ett elektroniskt saldo, som papperssedlar eller som en del av det elektroniska SmartumPlus-tjänsten. Valet är ditt!

Smartum Lunchförmån saldo och sedel

Lunchsaldo

Lunch i form av saldo

 Smartums elektroniska lunchsaldo används med den praktiska SmartumPay mobilapplikation. Du hittar den kostnadsfria SmartumPay-appen i appbutiker. 
 
Lunchförmånen användas för minst 8,50 euro och högst 13,50 euro åt gången i enlighet med Skatteförvaltningens naturaförmånsbeslut 2024. Lunchsaldo som laddats på det anställdes Smartum konto är giltig i 15 månader från laddningen.
Beställning och kostnader

Det är lätt för arbetsgivaren att hantera elektroniska förmåner, för det sker helt och hållet via Smartum-webjänsten.

 
Priset består av en faktureringsavgift och kontohantering procent. Kontohantering för lunchsaldo är 1,5%. Faktureringsavgift är 15 € per beställning. Mervärdesskatt (24%) läggs till tilläggskostnaderna. Förmånerna i sig är fria från mervärdesskatt.
Beställ lunchsaldo
Setelikuva_2024_verkkosivut

Lunchsedel

Lunch i form av sedlar

En traditionell lunchsedel passar dig som vill slå en konkret hög med smakupplevelser i handen på dina anställda.

År 2024 är lunchsedlar värda antingen 11,30 € eller 13,50 €. Sedlarnas giltighetstid är minst 12 månader. De lunchsedlar som säljs för närvarande gäller till 31.12.2025.
Beställning och kostnader

Du får lunchsedlar buntvis. En bunt innehåller tio sedlar. När du har gjort en sedelbeställning i vår webtjänst levererar vi sedlarna så fort du har betalat din faktura.

 
Leveransavgift för beställningar via webtjänsten är 30 euro/leverans. Portot ingår i hanteringskostnaderna. Till leveransavgift tilläggs moms 24 %.
Beställ lunchsedlar
Skatt på lunchförmån

Skatt på lunchförmån

Läckra luncher med skattesubvention

Lunchförmånen är en förmån som för arbetsgivaren och arbetstagaren är värd pengar. Arbetsgivaren kan dra av kostnaderna i beskattningen, och arbetstagaren gynnas av lunchförmånen antingen som en naturaförmån i form av ett extra i lönen eller som ett avdrag på lunchen.

Lunchförmånen kan erbjudas till arbetstagaren som lunchsedlar eller som lunchsaldo som laddas in på Smartum-kontot. Arbetstagaren kan använda lunchsaldot 8,50-13,50 euro per gång. Minimidebiteringen är alltid 8,50 € även om lunchen skulle kosta mindre. År 2024 är Smartums lunchsedlar till salu med följande belopp: 11,30 € eller 13,50 €.

 Ladda ner skatteguiden

Dessa friskvårdsförmåner tillhandahölls också av andra arbetsgivare

Smartum Motions- och kulturförmån

Motions- och kulturförmån

Med motions- och kulturförmån kan dina anställda njuta av motion och oförglömliga upplevelser både i museer, på konserter och på biografer. Visste du att konst och kulturella aktiviteter har visat sig minska stress?

Läs mer

Motionsförmån

Motionsförmån

Till Smartum-nätverket hör tusentals träningsställen där dina anställda kan välja just de grenar som passar dem. Den som tycker att lyfta skrot på gymmet inte är så motiverande kan välja allt mellan agility och crossfit till ståupp-paddling!

Läs mer

Arbetsreseförmån

Arbetsreseförmån

Gör de dagliga resorna lättare för dina anställda och skaffa arbetsreseförmån. Genom förmånen kan dina anställda betala sin resebiljett och sitt resekort i alla R-kiosker och på många andra biljettförsäljningsställen med SmartumPay mobil app och i HRT app.

Läs mer

Massageförmån

Massageförmån

 Massageförmånen erbjuder vardagslyx som stöder arbetsförmågan. När ont i skuldrorna plötsligt slår till är förmånen lätt tillgänglig att användas över hela Finland. Det finns över 2000 massageställen i Smartums nätverk.

Läs mer

ta kontakt

Intereserat?

Beställ en lunchförmån och glädja dina anställda! Genom att lämna dina kontaktuppgifter kommer någon av våra experter att kontakta dig för att hjälpa dig att välja just den tjänsten som passar era behov.