Arbetsreseförmån

Gör de dagliga resorna lättare för dina anställda och skaffa Smartums arbetsreseförmån. Med pendlingsförmåner möjliggör du dina anställda att smidigare ta sig till jobbet och att ha en enklare vardag.

Beställ nu

{{item.alt}}

Mångsidiga jobbresor med Smartums

Med den elektroniska pendlingsförmånen säkerställer du prisvärda och miljövänliga jobbresor för dina anställda. Pendlingsförmån finns som ett elektroniskt saldo och resebiljetter betalas enkelt genom SmartumPay-mobilappen eller i tjänsteleverantörens egen app.

Arbetsreseförmån

Arbetsreseförmån

Enklare vardag med pendlingsförmåner

Du kan erbjuda dina anställda arbetsreseförmånen på olika sätt. Ladda förmånen på arbetstagarens konto antingen i sin helhet eller månatligen i delar.  Arbetsreseförmånen fungerar också som en morot om du vill uppmuntra dina bilburna anställda att ta sig fram mer miljövänligt. 

Genom förmånen kan dina anställda betala sin resebiljett och sitt resekort i alla R-kiosker och på många andra biljettförsäljningsställen med SmartumPay mobil app och i HRT app.

Skatt på arbetsreseförmån

Skatt på arbetsreseförmån

Skattefria arbetsresor

Du kan erbjuda arbetsreseförmån antingen som tillägg till lönen eller som del av den nuvarande lönen. Förmånen är totalt skattefri upp till 3400 euro per år. Arbetsreseförmån måste inte erbjudas till hela personalen. Den kan också erbjudas till en person som har fri bilförmån.

Förmånen är personlig och arbetstagaren köper med den antingen en värdebiljett eller en periodbiljett. Den är menad för resor mellan hemmet och arbetsplatsen men arbetstagaren får också använda den för resor som görs på fritiden.

 Ladda ner skatteguiden
arbetsreseförmån

Beställning och kostnader

Erbjud ett elektroniskt arbetsresesaldo

Beställning

Arbetsresesaldo-beställningen görs i Smartums webbtjänst. Också hantering och uppföljning av arbetsresesaldot går som smort i Smartums webbtjänst. Förutom beställning sker information, nedladdning av förmåner och uppföljning på nätet.

Kostnader

Totalkostnaderna är beroende av antalet anställda och totalvärdet på den förmån som erbjuds. Följande kostnader är listpriser. Priset bildas av kontohanteringsavgift (procentsats), som beräknas av det nominella värdet. För arbetsresesaldo kontohanteringsavgift är 5%. Priset består av en faktureringsavgift (€ 15) och kontohantering (procent). Anställda användar förmånerna med den kostnadsfria SmartumPay-mobilappen. Mervärdesskatt (24%) läggs till tilläggskostnaderna.

Förmånerna i sig är fria från mervärdesskatt.

Giltighetstid

Anställda kan börja använda sina förmåner efter att ha registrerat sig för förmånen och efter att arbetsgivaren har slutfört beställningen. Arbetsresesaldo som laddats på den anställdes Smartum-konto gäller i 15 månader från laddningen.

Beställ arbetsresesaldo

Dessa friskvårdsförmåner tillhandahölls också av andra arbetsgivare

 Smartum Motions- och kulturförmån

Motions- och kulturförmån

Med motions- och kulturförmån kan dina anställda njuta av motion och oförglömliga upplevelser både i museer, på konserter och på biografer. Visste du att konst och kulturella aktiviteter har visat sig minska stress?

Läs mer

Smartum Motionsförmån

Motionsförmån

Till Smartum-nätverket hör tusentals träningsställen där dina anställda kan välja just de grenar som passar dem. Den som tycker att lyfta skrot på gymmet inte är så motiverande kan välja allt mellan agility och crossfit till ståupp-paddling!

Läs mer

 Smartum Lunchförmån

Lunchförmån

Uppmuntra dina anställda att äta hälsosamt och säkerställ de återhämtande lunchstunder. Smartums lunchnätverk växer så det knakar och nästan 9000 matställen runtom i Finland tar emot Smartums betalningsmedel. Så gå med bland de attraktiva arbetsgivare som stöder varierade måltider!

Läs mer

 Smartum Massageförmån

Massageförmån

Massageförmånen erbjuder vardagslyx som stöder arbetsförmågan. När ont i skuldrorna plötsligt slår till är förmånen lätt tillgänglig att användas över hela Finland. Det finns över 2000 massageställen i Smartums nätverk.

Läs mer

ta kontakt

Interaserat?

Beställ en arbetsreseförmån och glädja dina anställda! Genom att lämna dina kontaktuppgifter kommer någon av våra experter att kontakta dig för att hjälpa dig att välja just den tjänsten som passar era behov.