SmartumxJoni-Jaakkola-verovapaat-tyosuhde-edut-artikkeli

Yrittäjä Joni Jaakkolalle Smartumin työsuhde-edut tuovat säästöjä ja kilpailuetua

Hyvinvointialan moniottelija Joni Jaakkolalle yrittäjyys merkitsee vapautta tehdä asioita haluamallansa tavalla ja milloin vain. Mutta miksi myös alan yrittäjä ja terveyden ammattiosaaja tarvitsee luotettavan kumppanin työhyvinvoinnin edistämiseen omassa yrityksessä?

Joni Jaakkolan arkeen kuuluu oman yrityksen Optimal Performance Center -valmennuskeskuksen johtaminen ja voimanharjoitteluvalmennukset. Lisäksi hän on suosittu tietokirjailija ja luennoitsija, jonka maanläheinen tapa puhua hyvinvoinnin, työkyvyn ja työssä jaksamisen puolesta on vedonnut jo satoihin yrityksiin ja kuulijoihin ympäri Suomen.

Työssään Jaakkola pureutuu siis päivittäin hyvinvoinnin, terveyden ja suorituskyvyn edistämiseen eri alojen yrityksissä ja osaajien keskuudessa. Myös oman yrityksen perustaminen ja johtaminen on opettanut Jaakkolalle, että unelmat kasvusta ja menestyksestä toteutuvat vain, kun työntekijät ja yrittäjä itse voivat hyvin.

“Yrittäjänä aina unelmoi siitä, että asioita voisi tehdä paremmin ja isommin. Sitä myöten yritys kasvaa, voi palkata lisää työntekijöitä ja auttaa enemmän ihmisiä. Meillä panostetaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin juuri sen takia, että ihmisillä olisi mukava duuni. Se, että aamulla on kiva tulla töihin, on se tärkein asia. Kirsikkana kakun päälle meillä on käytössä Smartumin hyvinvointiedut.”

Jaakkolan kokonaisvaltainen ja innostava lähestymistapa hyvinvointiin tarjosi myös luonnollisen pohjan yhteistyölle Smartumin kanssa. Yrittäjänä Jaakkola ei halua rajata tai määrätä, millä tavoin hänen työntekijöidensä tulisi pitää huolta omasta terveydestä. Smartumin liikunta- ja kulttuurietu onkin tuonut yrityksen arkeen valinnanvapauden tehdä asioista, joista jokainen voi nauttia ja palautua kiireisenkin työpäivän jälkeen.

“Smartum oli meille luonnollinen valinta, koska se helpottaa elämää tosi paljon. Kun ottaa Smartumin käyttöön, niin se tarjoaa valtavan verkoston, josta meidän työntekijät voivat valita itse, mitä haluavat tehdä.”

 

SmartumxJoni-Jaakkola-verovapaat-tyosuhde-edut-artikkeli-kuvitus

Sairauspoissaolot, heikko työkyky ja irtisanoutumiset näkyvät nopeasti pienyrityksen tuloksessa

Yrittäjänä Jaakkola ymmärtää hyvin työssään viihtyvien ja hyvinvoivien työntekijöiden merkityksen koko liiketoiminnan kannattavuudelle. Varsinkin pienessä yrityksessä jo pelkästään yksi sairauspoissaolopäivä ja se, ettei työntekijä pääse tekemään tuottavaa työtä, on merkittävä taloudellinen isku.

Suomalaisissa yrityksissä vallitseva osaajapula näkyy omalta osaltaan suurena uhkana pienyritysten arjessa. Myös Jaakkolan yrityksessä osaavista tekijöistä kiinnipitäminen on koko liiketoiminnan yksi kantavista kulmakivistä.

“Haluan, että ihmiset voivat hyvin jo pelkästään sen takia, että yrityksessäni on tosi fiksuja ja raudanlujia ammattilaisia töissä. He löytäisivät huomenna uuden työpaikan, jos he haluaisivat. Haluan pitää kiinni siitä, että kun he päivän päätteeksi lähtevät kotiin, niin he tulevat myös huomenna takaisin.”

Alasta riippumatta yritystoiminnan ja kannattavuuden tärkeimpiä voimavaroja ovat työntekijät, joiden omista voimavaroista tulee pitää huolta. Sama koskee Jaakkolan mukaan myös itse yrittäjää, jonka pöydälle loppujen lopuksi päätyvät yrityksen menestyksen kannalta kaikista tärkeimmät päätökset.

“Pienyrittäjälle on mielestäni todella tärkeää, että itse yrittäjäkin voi hyvin, koska se on vaan tosiasia, että monesti pienessä yrityksessä aika isoja ja tärkeitä asioita on siellä itse yrittäjän pöydällä. Jos ne asiat hoidetaan huonosti tai ne jäävät kokonaan hoitamatta, niin ei siitä kyllä seuraa yritykselle mitään hyvää.”

Pienyrittäjät hyötyvät Smartumeista – etenkin taloudellisesti

Hyvinvoiva työntekijä näyttää positiivisen vaikutuksensa myös yrityksen menestyksessä. Esimerkiksi Työterveyslaitoksen tekemän arvion mukaan yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

Myös Jaakkola näkee Smartumin työsuhde-edut kannattavana investointina, jota hän suosittelee jokaiselle pienyrittäjälle. Siinä missä muutama satanen vuodessa työntekijää kohden on yritykselle loppujen lopuksi taloudellisesti pieni meno, tarjoavat edut työntekijälle kullanarvoisen tuen oman työssä jaksamisen edistämiseen.

“Taloudellisesti Smartumin työsuhde-etujen tarjoaminen työntekijöille on tosi fiksua. Kun annan työntekijälle 400 eurolla hyvinvointietuja, niin siitä ei koidu työntekijöille minkään näköisiä veroseuraamuksia ja saan yrittäjänä vähennettyä edut yrityksen tuloverotuksessa.“

Jaakkolan kolme hyvinvointivinkkiä pienyrittäjille ja työntekijöille

  1. Nosta hyvinvointi etusijalle – oikeasti: Moni yrittäjä ja työntekijä haluaa edistää omaa hyvinvointiansa, mutta arjen kiireessä aika ei aina riitä. Kun priorisoit hyvinvoinnin arkeesi, tulet huomaamaan sen positiiviset seuraukset.
  2. Löydä omat tapasi liikkua ja voida hyvin: Me ihmiset lopulta jaksamme hyvin harvoin tehdä paria viikkoa enempää asioita, joista emme tykkää. Smartumin liikunta- ja kulttuurietu tarjoaa valtavan valikoiman käyttöpaikkoja niin liikuntaan kuin kulttuuripainotteisempaan tekemiseen. Verkostosta jokainen voi löytää oman lempiharrastuksensa tai mahdollisuuden kokeilla täysin uutta lajia.
  3. Suunnittele, ennakoi ja aikatauluta: Kiireisessä arjessa toimii, kun varaat kalenteristasi aikaa hyvinvoinnille ja liikkumiselle. Paras treeni on se, joka tulee varmasti tehtyä.

Tutustu verovapaisiin työsuhde-etuihin ja ota hyvinvointietumme helposti käyttöön vaikka heti! 

Tilaa etuja

 

Valokuvaaja: Samuel Glassar

Lisätietoja:
Smartumin vero-opas

Syventävät vero-ohjeet:
Henkilökuntaedut verotuksessa