pienyrittäjä

Pienyrittäjä: Hyödynnä työsuhde-etujen verovapaus

Tiesitkö, että myös pienyrittäjät ja yksinyrittäjät voivat hyödyntää työsuhde-etujen verovapautta aivan samalla tapaa kuin suuremmatkin yritykset? Toisin sanoen: myös pienyritykset ja yksinyrittäjät voivat vähentää tuloverotuksessaan verovapaiksi säädetyt työsuhde-edut, ja edut ovat myös työntekijöille verovapaita – verottajan määrittelemissä rajoissa. 

Tuloverolaissa on määritelty, että kaikki muut yrittäjät ja yritykset, paitsi toiminimiyrittäjät, voivat hyödyntää verovapaiksi säädettyjä henkilökuntaetuja. Myös toiminimiyrittäjät voivat tarjota verovapaita henkilökuntaetuja työntekijöilleen, mutta eivät itselleen. Etuja voivat hyödyntää myös muunlaiset organisaatiot kuten kunnat, säätiöt ja yhdistykset.

Työsuhde-etuja voi tarjota verotuetusti jopa lähes 7000 eurolla/hlö/kalenterivuosi

  • Liikuntaetu tai liikunta- ja kulttuurietu: 400 €/kalenterivuosi/työntekijä
  • Hierontaetu: 400 €/kalenterivuosi/työntekijä
  • Työmatkaetu: 3400 €/kalenterivuosi/työntekijä (sisältäen mahdollisen työsuhdepolkupyörän)
  • Lounasetu: vuonna 2022 11,30 €/työpäivä/työntekijä 11 kuukautena vuodessa – voi tarjota luontoisetuna palkan päälle tai vähentää lounasvähennyksenä palkasta. Lounasvähennyksessä yritys voi vähentää työnantajan osuuden (25 %) verotuksessaan. Kun lounasedun tarjoaa luontoisetuna, yrittäjä voi vähentää verotuksessaan koko nimellisarvon.

Hyödynnä verovapaus ja panosta hyvinvointiin

Verovapaat työsuhde-edut ovat pienyrityksille kustannustehokas tapa niin työntekijöiden kuin yrittäjän oman hyvinvoinnin edistämiseen. Miltä kuulostaa esimerkiksi kuntosalitreenit, golfailu, tanssikurssi tai säännöllinen tennisvuoro verovapaasti? Tai inspiroivatko kulttuurielämykset museoista teatteriin ja festareihin?

Etujen käyttömahdollisuuksia on tuhansittain, ja eduilla voi maksaa monenlaisia vapaa-ajan aktiviteetteja – myös kesälomalla. Verovapaat työsuhde-edut tarjoavat yrittäjälle mahdollisuuden säästää kuluissa ja panostaa hyvinvointiin. 

Yrittäjä: huolehdithan omasta hyvinvoinnistasi

Yrittäjyyteen sisältyy usein vahva innostus oman yrityksen pyörittämistä kohtaan. Joskus innostus voi tempaista mukaansa niin, että omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jää taka-alalle. Yrittäjän on tärkeää ladata säännöllisesti myös omia akkujaan. Kun voit hyvin, jaksat paremmin myös ylläpitää innostustasi. Jos sinulla on työntekijöitä, panostamalla omaan hyvinvointiisi voit toimia innostavana esimerkkinä myös työntekijöillesi. 

Tutustu verovapaisiin työsuhde-etuihin ja ota edut helposti käyttöön vaikka heti! 

Tilaa etuja

Lisätietoja:
Smartumin vero-opas

Syventävät vero-ohjeet: Henkilökuntaedut verotuksessa
 

 

liftbox-example-image

Use h2 for the title

Write your content here. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam a neque vel justo tempor laoreet et condimentum velit. Curabitur vitae gravida dolor. Integer ex augue, volutpat ac fringilla a, efficitur eu turpis. Ut ultricies libero arcu, quis aliquet diam imperdiet ullamcorper. Aenean mollis pharetra lorem, sit amet luctus metus convallis a. Duis nunc tortor, pellentesque eget nibh ac, feugiat tempor eros.

Use h3 for the sub title

Curabitur pretium, turpis sit amet luctus porttitor, elit ligula pellentesque mauris, ut euismod nisi arcu ut odio. Sed sit amet est id ex facilisis imperdiet. In ullamcorper nisi vitae ligula laoreet, eu fringilla eros convallis. Donec laoreet leo lectus. Pellentesque ligula dui, mollis ac gravida sed, porta eu ligula.

Liity verkostoonLiity verkostoon