Koe Ruisrockin taika kahden vuoden tauon jälkeen!

Koe Ruisrockin taika kahden vuoden tauon jälkeen!

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista, jota juhlitaan Turun Ruissalon lumoavan kauniissa Kansanpuistossa. Kahden pitkän koronavuoden jälkeen Ruisrock palaa jälleen tuomaan iloa ja onnellisuutta kävijöilleen. Ruisrock on kolmepäiväinen festivaalitapahtuma, jonka aikana kävijät pääsevät nauttimaan laadukkaasta tapahtumatuotannosta, taiteesta, musiikista sekä erinomaisista ravintolapalveluista. Haastattelimme Ruisrockin promoottoria, Mikko Niemelää, odotetun festivaalin valmisteluista ja fiiliksistä. Ruisrock järjestetään tänä vuonna 8.-10. heinäkuuta. 

 

Mitkä ovat fiilikset näin festarin lähestyessä?

 
Fiilikset ovat erittäin korkealla ja on mahtavaa päästä taas toivottamaan tervetulleiksi kymmenet tuhannet kävijämme Ruissaloon festivaalia juhlimaan. Ei malttaisi odottaa sitä hetkeä, kun festariportit taas avataan perjantaina 8. heinäkuuta. Toimistolla alkaa olla jo hyvin intensiivistä ja kiireistä, mutta tunnelma on ehdottomasti katossa. Vaikka festarin tekeminen on hyvin hektistä varsinkin tapahtuman lähestyessä, on kyllä aistittava, että työn tekemistä on ollut monilla ikävä! Festarin rakentuessa Ruissaloon tullaan kokemaan myös monen monia jälleennäkemisiä, kun tuttu Ruissiporukka kokoontuu taas luomaan kävijöillemme upeita puitteita festariviikonlopun ajaksi. 
 
Ruisrockin vaikuttavuus: kuinka laajasti tämä positiivinen koronatauon päättyminen vaikuttaa?
 
Ruisrock työllistää suoraan satoja ihmisiä ja eri alihankkijoiden kautta määrä kasvaa tuhansiin. Festivaalin parissa erilaisia osa-alueita ja tehtäviä suorittaa satoja alihankkijoita, joten festari on tosi iso taloudellinen moottori, mikä pitää monia pyöriä pyörimässä pienistä toimeksiannoista ympärivuotisiin laajoihin kokonaisuuksiin. Ruisrockin aluetaloudelliset vaikutukset ovat selvitetty joitain vuosia sitten ja siinä puhutaan noin 20 miljoonasta eurosta, minkä festivaali jättää Turun alueelle, joten siinäkin mielessä hyvin merkittävästä asiasta puhutaan.
 
Ruisrockia odotetaan todella paljon ja saamme paljon viestejä siitä, miten mahtavaa on taas päästä Ruissaloon niin asiakkaaksi, työntekijäksi kuin esiintyjäksikin! Tänä vuonna odotamme yli satatuhatta kävijää kolmen päivän aikana. 
 
Ruisrock_2019_Saara-Autere_koko2
 

Mieleenpainuvin muisto Ruisrockista?

 
Hauskoja ja mukavia muistoja Ruisrockista olisi tuhansittain, mutta eräs mieleenpainuva tapaus oli 100 vuotta täyttäneen Lahjan vierailu festivaalillamme. Järjestimme hänelle tapaamisen suuresti ihailemansa artistin Samuli Edelmanin kanssa ja Lahjasta tulikin vakivieraamme usean vuoden ajaksi. Ruisrockin kävijöissä toden totta löytyy tyyppiä nollavuotiaista yli satavuotiasiin. Yleisesti ottaen upeinta ja merkittävintä kerta toisensa jälkeen on nähdä ne iloiset hymyilevät ja tanssivat yleisömassat, jotka ottavat kaiken irti festivaalin riemuista. Se on tärkein palkinto, mitä festivaalijärjestäjänä saa, kun näkee toisten nauttivan jostain hyvin ainutlaatuisesta. 
 

Artistiyhteistyö sekä haastavimmat seikat tapahtumajärjestäjänä?

 
Artisteja nähdään lavoillamme viikonlopun aikana yhteensä satakunta. Muusikkoja ja heidän mukanansa liikkuvaa henkilökuntaa pyörii Ruisrockissa viikonlopun aikana lähes tuhat henkilöä. Valtaosa artisteista on erittäin mukavia ja tulevat hyvällä fiiliksellä esiintymään. Saamme paljon kiitoksia puitteistamme ja järjestelyistämme. Ymmärrämme toki että niin tapahtuman järjestäminen kuin esiintyminenkin festareilla on väsyttävää ja raskasta. Tämän takia meidän missionamme on tarjota sellaiset puitteet, joissa artistit pääsevät mahdollisimman miellyttävästi ja helposti toteuttamaan itseään sekä nauttimaan Ruisrockin mahtavan yleisön tuomasta energiasta!
Ruisrockin terveiset meidän edunsaajillemme, miksi juuri Ruisrock on kesän kuumin festaritapahtuma?  

Ruisrockin taika pitää tulla paikan päälle kokemaan ja näkemään, miten ainutlaatuisesta tapahtumasta on kyse. Festarimme ohjelmisto on todella korkealuokkainen ja tapahtumapaikkana Ruissalo on äärimmäisen upea ja monipuolinen. Ruisrockissa tapahtuvat keikat sisältävät aina oman pienen twistinsä ja artisteille se onkin erittäin spesiaali paikka esiintyä niin isoille fanijoukoille. Ruisrockin tunnelmaa luo myös sen mittakaava, jollaista ei muualla Suomessa ole mahdollista kokea!

 
Ruisrockiin on enää reilu kuukausi aikaa. Nappaa siis lippusi näppärästi liikunta- ja kulttuurieduillasi suoraan Tiketin verkkokaupasta!
 
Tapahtuma- ja kulttuuriala on joutunut ahdingolle viimeisten kahden vuoden aikana koronasulkujen vuoksi. Siksi me, työsuhde-etuja tarjoava Smartum, yhdessä palvelualojen keskeisten toimijoiden kanssa teimme aloitteen koronasta kärsineiden palvelualojen tukemiseksi suomalaisille jaettavan hyvinvointirahan muodossa. Tämän lisäksi haluamme inspiroida ja kannustaa kaikkia liikunta- ja kulttuuriedun käyttäjiämme tapahtuma- ja kulttuurialan käyttömahdollisuuksista sekä käyttöpaikoista!
 
Smartum-Kulttuurietu-museo-yhdessa

Kaipaatko lisää ideoita etujesi käyttöön?

Sivustomme on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita kaikkien etutyyppien käyttöön. Kurkista myös sosiaalisen median kanaviimme, joista löydät ajankohtaisia nostoja:

Ideoita kulttuuriedun käyttöönIdeoita liikuntaedun käyttöön