DSC00394-2 Cropped

Työkyvyn parantaminen ja uupumuksen ennaltaehkäisy taukojumpalla

Aloitetaan yleisellä totuudella: työelämä voi olla, tai on, stressaavaa ja kuormittavaa. Jatkuvan kiireen ja paineen keskellä on tärkeää muistaa pitää huolta itsestämme – niin fyysisesti kuin henkisesti.

Työergonomia, stressinhallinta, jaksaminen ja tuottavuus – toimistotyöläisille kenties jo ehkä liiankin tuttuja termejä. Tiedämme, että pitkään istuminen tietokoneen ääressä rasittaa niin kehoa kuin mieltäkin. Kaiken kukkuraksi liiallinen istuminen voi johtaa useisiin sairauksiin sekä niska- ja hartiavaivoihin. Mikä siis avuksi? Ratkaisu on mukavan yksinkertainen: nouse ylös ja pidä pieni jumppahetki työpisteelläsi.

Mikä on mikrotauko ja miksi se on tärkeä?

Mikrotauko on 1-5 minuutin mittainen tauko työpäivässäsi. Sitä ei ole kalenteroitu eikä se kuulu osaksi lakisääteisiä lounas- ja kahvitaukoja. Mikrotauon ajan ja paikan voit päättää itse. Mikrotauon tarkoituksena on nostaa energiatasoa ja antaa pieni irtautumisen hetki työtehtävistä.

Mikrotauoilla energiaa päivääsi

Voit verrata tauotonta päivää esimerkiksi syömättömään päivään. Pysymme hengissä kahdeksan tunnin ajan sekä ilman taukoja että ruokaa. Olotila on kuitenkin hyvin erilainen. Ilman ruokaa (tai taukoja) energiatasot laskevat, olo muuttuu ärtyisäksi ja keskittymiskyky kärsii. Vatsa täynnä (ja säännölliset tauot pidettynä) jaksat keskittyä, olet hyvällä tuulella ja selviät vastoinkäymisistä.

Mikrotauot ovat olennaisia myös palautumisen kannalta. Palautuminen on ilmiö, joka liitetään usein vapaa-ajan, viikonloppujen ja lomien hommaksi. Asia ei kuitenkaan ole näin, vaan myös päivän aikaista palautumista tulisi tapahtua. Työpäivästä on myös paljon helpompi palautua, jos itse päivä ei ole ollut niin kuormittava. Taukojen määrällä – ja laadulla – on siis suora vaikutus illan jaksamiseen ja unen laatuun.

Taukoliikuntaa helposti ja hauskasti

Taukoliikunnan tärkeimpiä hyötyjä ovat myös sen positiiviset vaikutukset työkykyyn ja uupumuksen ennaltaehkäisyyn. Työpäivän aikana tehdyt lyhyet taukoliikuntasessiot auttavat pitämään mielen virkeänä ja vähentävät samalla työperäisiä lihasjännityksiä ja -vaivoja. Tutkimusten mukaan työpaikkaliikunta valuu elämän muille osa-alueille lisääntyneenä liikuntana.

Taukoliikunta tutkitusti kohottaa vireystilaa, parantaa keskittymiskykyä ja lisää tarkkaavaisuutta. Kevyt jumppa lisää aineenvaihduntaa ja aktivoi eri lihasryhmiä kehossamme. Lisäksi selän ja niskan lihakset – joita jännitämme jatkuvasti päätetyöskentelyssä – saavat levähtää liikkumisen aikana. Myös mielen fokus saa pienen hengähdystauon, kun keskitymme ruudun sijasta kropan liikkeisiin.

Tiesitkö, että Cuckoo-taukoliikuntasovellus voi auttaa ehkäisemään työuupumusta, joka voi johtua liiallisesta stressistä, huonosta ergonomiasta tai liian vähäisestä liikunnasta?

Cuckoo on matalan kynnyksen taukoliikuntasovellus kaikille
 
Cuckoosta löydät yli 500 erilaista ohjattua fysioterapeutin laatimaa taukoliikuntavideota, joiden pituudet vaihtelevat 1-3 minuutin välillä. Sovellus on suunniteltu niin, että käyttäjät voivat helposti valita itselleen sopivan harjoituksen ja toteuttaa sen työpäivän aikana. Käyttäjä voi joko itse räätälöidä ja valikoida ohjelmansa, tai antaa Cuckoon valita puolesta. Sovelluksen ideana on kannustaa ihmisiä pitämään taukoja, liikkumaan säännöllisesti ja auttaa voimaan hyvin!
 
Jokaisesta suoritetusta taukoliikuntavideosta käyttäjät keräävät palkintopisteitä. Pisteiden avulla käyttäjä osallistuu arvontaan, jossa voi voittaa erilaisia hyvinvointiin liittyviä palkintoja. Palkinnot vaihtelevat esimerkiksi alennuskoodeista lahjakortteihin ja eri hyvinvointiin kannustaviin tuotteisiin.

Cuckoo uudet (1)

Hyödynnä Smartum-etusi taukojumppaan

Cuckoo on erinomainen valinta niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin, jotka haluavat panostaa työhyvinvointiin ja työkyvyn parantamiseen. Sovellus tarjoaa laajan valikoiman ohjattuja taukoliikuntavideoita, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille käyttäjille.

Työkyvyn paraneminen ja uupumuksen ennaltaehkäisy ovat vain muutamia Cuckoo-sovelluksen monista hyödyistä. Kokeilemalla itse saat selville, miten Cuckoo voi auttaa sinua tai yritystäsi saavuttamaan paremman työhyvinvoinnin, iloisemman arjen ja tuottavamman päivän.

Aloitustarjouksena saat Cuckoon nyt 100 EUR/vuosi (ovh 118,80 EUR), jonka maksamiseen voit hyödyntää Smartum-etuasi. Maksaessasi Smartumin edulla verkkokauppa tunnistaa maksutapasi ja laskee sinulle tuotealennuksen. Et siis tarvitse erillisiä aktivointi- tai tarjouskoodeja! Tutustu Cuckoon sovellukseen ja nauti taukoliikunnan hyödyistä.

Iloa ja liikettä työpäivään Cuckoon avulla!

SmartumPay-nainen

Kaipaatko lisää ideoita etujesi käyttöön?

Sivustomme on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita kaikkien etutyyppien käyttöön. Kurkista myös sosiaalisen median kanaviimme, joista löydät ajankohtaisia nostoja:

Ideoita liikuntaedun käyttöönIdeoita kulttuuriedun käyttöön