kansi

Tekoälyn avulla kohti tuloksellisempaa treenaamista?

Elämme maailmassa, joka pyörii datan ympärillä. Koneoppimisesta ja tekoälystä on tullut aikamme mullistavimpia teknologioita, jotka ovat tietämättämmekin mukana elämämme lähes kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien hyvinvointi, treenaaminen ja ruokavalio. 

Usein treenaava ja parempaa hyvinvointia hakeva törmää kysymykseen, mistä palikoista oma arki olisi rakennettava, jotta saavuttaisi omat tavoitteensa.

Vaihtoehtoja ovat yleensä valmiit treeniohjelmat, räätälöidyt valmennukset tai personal trainerin apu. Kaksi viimeistä tekevät kuitenkin ison loven lompakkoon. Oikean valinnan tekeminen voikin välillä tuntua, kuin etsisi neulaa heinäsuovasta ja epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen tulokset näkyvät motivaatiossa.

Tekoäly tarjoaa ratkaisun ongelmaan, sillä se pystyy laskemaan optimaalisimmat treenit ja ruokavalion perustuen käyttäjänsä taustaan, elämänrytmiin, tavoitteisiin ja päivittäiseen tekemiseen. Tekoälyä voidaan hyödyntää edistyneissä hyvinvointivalmennuksen mobiilisovelluksissa, jotka kulkevat mukana taskussasi.

Siksi tekoälyvalmentaja päihittää staattiset, kaikille jääkaapin ovista tutut ohjelmat ja mahdollistaa älykkään PT:n kanssa treenaamisen kaikille edullisella hinnalla. 

Tässä kirjoituksessa kerromme, kuinka tekoälyvalmennus toimii. Lue pidemmälle!

pt

Tekoäly Personal Trainerina

Tekoälyllä varustettu kuntovalmentaja toimii ihmisvalmentajan tavoin ja voi myös päihittää sen. Tekoälyvalmentajalla on pääsy suurempaan datamäärään, se tietää enemmän tehdyistä harjoituksistasi ja niissä edistymisestä sekä se voi seurata edistymistäsi tarkemmin ja reaaliajassa. Jatkuvan koneoppimisen ja tekoälyalgoritmien ansiosta se pystyy luomaan ja optimoimaan käyttäjälleen täysin yksilöllisesti rakennettuja treeni- ja ruokavalmennuksia ihmisvalmentajan tavoin.

Valmennuksia luodessaan tasku-PT ottaa huomioon mm. käyttäjänsä taustat, tavoitteet ja arkeen sopivan liikunnan määrän tai ateriarytmin, jolloin valmennuksesta saadaan käyttäjänsä tavoitteita tukeva ja arkielämän haasteet huomioon ottava kokonaisuus.

Tekoälyn luoma valmennus ei koskaan lopeta oppimista. Se muuttuu entistä älykkäämmäksi, mitä kauemmin se “työskentelee” käyttäjänsä kanssa. Heti ensimmäisestä treenistä tai ateriasta alkaen se pystyy seuraamaan treenin tai ruokavalion toimivuutta sekä muokkaamaan tulevia valmennuksia niin, että jokainen treeni tai ateria vie käyttäjäänsä kohti toivottuja tavoitteita. 

Voiko tekoälyn avulla saada parempia tuloksia?

Riippumatta siitä, kuinka kovaa tai kuinka usein harjoittelet kasvattaaksesi lihaksiasi tai pudottaaksesi painoasi, treenit muuttuvat nopeasti kehittävästä ylläpitäväksi kehon tottuessa rutiineihin. Moni treenaaja törmääkin ongelmaan, jossa toistuvat treenikerrat eivät vie tuloksia eteenpäin haluttuun tahtiin ja treeni junnaa paikoillaan.

Jotta treenit pysyisivät jatkuvasti kehittävinä, niissä tulisi ottaa huomioon progressio eli nousujohteisuus. Tämä tarkoittaa asteittain ja ajan mittaan lisättävää harjoitusten intensiteettiä – olipa se sitten painojen tai toistomäärien lisäämistä.

5 (1)

Tekoäly-PT osaa rakentaa käyttäjälleen jokaiseen treenivalmennukseen tavoitteita vastaavan progression. Tällöin treenikerrat muuttuvat toistojen ja painojen suhteen niin, että lihakset saavat tarvittavan määrän vaihtelua – treeni pysyy kehittävänä treenikerrasta toiseen.

Tekoälyn luoma progressio osaa reagoida käyttäjänsä kehitykseen ja optimoi treenejä jatkuvasti suoritustason mukaisesti. Näin jokaisesta treenikerrasta saadaan kaikki irti omalle kehitykselle sopivalla tavalla ja motivaatio treenaamiseen pysyy korkealla. Muokkautuvan progression lisäksi tasku-PT varmistaa aina oikean liiketekniikan ja sen, että uusi valmennus luodaan, kun vanha on otollisinta vaihtaa. 

Tänä erikoisaikana, jossa nyt elämme, treeni saadaan myös muutettua sekunneissa salitreenistä koti- tai ulkotreeniin, mikä mahdollistaa treenaamisen tilanteesta ja paikasta riippumatta.

Tekoälyn avulla kehittyminen treeneissä ei lopu koskaan.

Tekoäly mukana keittiössä

Tavoitteista liikunnassa ei voi puhua ilman oikeanlaista ruokavaliota. Hiilareita vai ei, mikä olisi oikea annoskoko, missä suhteessa ja miten paljon? Jokainen tarvitsee eri määrän ravintoaineita ja kehomme myös reagoi eri tavalla syötyyn ruokaan. Siksi jokaisen ruokavalio pitäisi aina räätälöidä yksilöllisesti oman kulutuksen, kehotyypin ja tavoitteen mukaisesti. 

ravinto

Tekoälyvalmentaja pystyy laskemaan juuri sinulle sopivan ruokavalion omaan ateriarytmiisi sopivalla tavalla – jokaiselle päivälle ja jokaiselle aterialle. Nerokas ravintoapuri tarjoaa ison kasan valmiita reseptejä käyttöösi tai muuttaa suosikkireseptiesi sisällön vastaamaan omia tavoitteitasi. Ja mikä parasta – ilman laskemista. Terveellisen ruokailun ei tarvitse enää olla vain kanaa ja riisiä, kun laskeminen taustalla tapahtuu ilman päänvaivaa.

Kun joskus tulee herkuteltua, niin sinusta oppivat tekoälyalgorytmit muokkaavat tulevia aterioita reaaliajassa, jotta kokonaisuus saadaan pidettyä tavoitteidesi mukaisena. Moninkertaistat mahdollisuutesi onnistua.

Suomen kattavin tekoälyä hyödyntävä hyvinvoinnin sovellus on FitPeak.

etu_some_nelio (1)

Henkilökohtainen valmentaja taskuusi 24/7?

FitPeak on Suomen kattavin tekoälyä hyödyntävä hyvinvointisovellus. Olitpa sitten aloitteleva treenaaja tai jo pitkän linjan liikkuja ja haluat saada sinun tarpeillesi sekä tavoitteillesi sopivan treeni- ja ravintovalmennuksen, lataa FitPeak. Hyödynnä nyt Smartum-etusi ja saat sovelluksen -50 % hintaan.

FitPeak tarjoaa henkilökohtaista valmennusta salille, kotiin, keittiöön tai elämäntapamuutokseen. Sinä päätät tavoitteen ja taskuvalmentaja auttaa toteuttamaan sen – siellä ja silloin, kun sinulle sopii.

Tutustu lisää