Smartum Terveysetu

Näin käytät Terveysetua

Hei Smartum-etujen käyttäjä! 

Saatko työnantajaltasi Terveysetua? Tutustu tarkemmin, kuinka voit hyödyntää terveysetua juuri sinulle sopivalla tavalla. 

Mikä on Terveysetu? 

Terveysetu on tarkoitettu työkykyä ylläpitävien terveyspalveluiden maksamiseen. Terveysetua voi käyttää esimerkiksi hammashoitoon, fysioterapiaan tai erikoislääkärien palveluihin. 

Työnantajasi määrittelee palvelutyypit (Hammashoito, Fysioterapia, Erikoislääkäripalvelut), joihin voit käyttää saamaasi terveysetua. Tarkista siis ennen käyttöä SmartumPay-sovelluksesta, mitkä palvelut työnantajasi on valinnut terveysetuusi. Jos sinulla ei vielä ole SmartumPay-sovellusta, lataat sen ilmaiseksi sovelluskaupoista.

Huomioithan, että terveysedulla ei voi maksaa esteettisiä palveluita, kuten hampaiden valkaisua, hemmotteluhoitoja tai kauneudenhoitopalveluita. 


Terveysedun käyttövinkit 

Hammashoito

Milloin kävit viimeksi hammastarkastuksessa tai suuhygienistillä? Suun terveys ja säännöllinen hammashoito tukevat koko kehon hyvinvointia. Terveysedulla voit maksaa mm. hammastarkastukset, hammaskiven poiston sekä reikien paikkaukset. 

Katso lähellä olevat käyttöpaikat SmartumPay-sovelluksesta tai Smartumin käyttöpaikkahausta. Terveysedulla voit maksaa esimerkiksi Hammas Hohteen, Oralin ja PlusTerveyden hammaslääkäreillä ympäri Suomen.

Varaa aika netissä ja kerro toimipisteen kassalla, että käytät maksutapana Smartum Terveysetua. Maksu onnistuu paikan päällä helposti SmartumPay-sovelluksella.

Fysioterapia

Fysioterapia keskittyy liikkumisen, toimintakyvyn ja terveyden edistämiseen. Fysioterapian avulla voit ennaltaehkäistä erilaisia kipuja ja sairauksia sekä parantaa liikelaajuuttasi. Fysioterapiassa voit vahvistaa kehosi heikkoja kohtia, jotta pääset kohti tavoitteitasi – koskevat ne sitten kivuttomampaa arkea tai tiukempia treenituloksia.

Verkostostamme löydät esimerkiksi Suomen Urheiluhierontakeskuksen osaavat fysioterapeutit. Lisää käyttöpaikkoja löydät SmartumPay-sovelluksesta.

Erikoislääkäripalvelut

Terveysedulla voi maksaa myös erikoislääkäripalveluita sekä erikoislääkärien hoitoja, jatkotutkimuksia ja laboratoriotutkimuksia, mikäli työnantajasi on määritellyt ne kuuluvaksi työterveyssuunnitelmaanne. Näet SmartumPay-sovelluksesta, mikäli työnantajasi on valinnut käytettäväksi myös erikoislääkäripalvelut. 

Terveysetua voi käyttää esimerkiksi seuraaviin erikoislääkäripalveluihin: 
 • Gynekologi
 • Urologi
 • Ihotautilääkäri
 • Ortopedi
 • Psykologi tai psykoterapeutti

Löydät kaikki erikoislääkärit Smartumin käyttöpaikkahausta tai etsimällä niitä SmartumPay-sovelluksesta. 

Tarkista terveysedun käyttökohteet

Smartumin Terveysetu on vapaaehtoinen osa työnantajan tarjoamaa työterveyshuoltoa. Työnantaja päättää itsenäisesti, mitkä hyvinvointia ja terveyttä edistävät palvelut kuuluvat terveysedun piiriin. Palvelut on rajattu kolmeen tyyppiin – hammashoitoon, fysioterapiaan sekä erikoislääkäripalveluihin. 

Tarkista palvelutyypit SmartumPay-sovelluksesta:

 1. Avaa sovellus

 2. Valitse yläreunasta “Terveys”

 3. Näet lueteltuna työnantajasi valitsemat terveysedun käyttökohteet (ks. kuva alla)

  terveysetu_servicetypes
 4. Etsi sopiva käyttöpaikka ja hyödynnä etua terveytesi tukemiseen!