Puhelinasiakaspalvelumme on kiinni keskiviikkona 22.3. henkilökunnan koulutuksen vuoksi. Chat palvelee normaalisti. Katso vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Help Centeristämme! 

iStock-1344837084 Cropped

Syksy on täällä, oletko valmis? Lue vinkkimme syksyyn ja löydä uusi lajisi

Lehtien havinaa, sateen ropinaa sekä lumoavan kaunis ruska. Siitä tietää, että syksy on tullut. Syksy on myös oiva aika inspiroitua uusista lajeista sekä aloittaa uudet rutiinit oman hyvinvoinnin edistämiseksi. Mitkä asiat tekevät juuri sinun syksystäsi hyvinvoivan?

Kokosimme tähän blogiartikkeliin lajivinkkejä, mikäli etsit uutta laji-inspiraatiota tai mietit, mihin voisit hyödyntää liikuntaetuasi.

Lempeää liikettä ja hyvinvoivaa mieltä

Ilmajooga on uudehko joogatyylilaji, jossa käytetään apuna kattoon kiinnitettyä silkkiliinaa. Tuntityypistä ja sen vaativuudesta riippuen liikkeet ja asennot toteutetaan sekä joogamatolla että silkkiliinan avulla. Ilmajooga edistää liikkuvuutta ja kasvattaa lihaskuntoa. Lisäksi tunnilla voidaan harjoitella hengittämistä, hetkeen pysähtymistä ja rauhoittumista. Miltä kuulostaisi seesteisen rauhallinen hetki, kevyt olo sekä levännyt mieli? No ihanalta tietysti! Ota siis liikuntaetusi mukaan ja lähde kohti leijuvia hyvinvointihetkiä.

Laitepilates on toinen suuren suosion kerännyt lempeä liikuntalaji, jonka tavoitteena on hyvinvoiva ja vahva keho. Laitepilateksessa tehdään ilmajoogan tapaan liikeharjoituksia niin matolla kuin pilateslaitteella. Laitepilates on kokonaisvaltainen liikuntamuoto, jonka avulla kehon lihakset vahvistuvat, liikkuvuus paranee ja lihasjumit helpottavat.

Laitepilates ja ilmajooga sopivat kumpikin hyvin kaikentasoisille harrastajille. Mikäli et ole siis aikaisemmin harrastanut pilatesta tai joogaa, ei hätää, pääset erinomaisesti alkuun alkeistunneilla ja voit säätää kehon kuormittavuutta eri liikevariaatiolla!

iStock-636815660

Lataudu Karibianmeren tanssirytmeissä

Latinalaisessa Amerikassa tanssilla on hyvin pitkä historia. Tanssin merkitys on paljon muutakin kuin musiikin tahtiin liikkumista ja se kantaakin pitkät historialliset juuret alkuperäiskansojen heimotansseihin sekä rituaaleihin. Latinalaisessa Amerikassa tanssi on osa kansanperinnettä ja on yleisesti osa jotain suurempaa kokonaisuutta, esimerkiksi tapahtumaa tai juhlaa.

Tanssi liikuntalajina on erinomainen muoto kehon kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, sillä se edistää aivojen terveyttä, kehon yleiskuntoa, vapauttaa mielihyvähormoneja ja vähentää stressiä.

Lataudu lattarirytmeissä paritanssitunneilla! Suosittuja lattareita, eli latinolaisia tansseja ovat esimerkiksi kuubalainen salsa sekä Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin oleva bachata. Kuubalainen salsa on vauhdikas ja eloisa tanssilaji. Salsamusiikissa kuulee monta erilaista instrumenttia sekä rytmillä leikittelyä, se on iloista, elävää ja leikkisää! Mikäli kaipaat enemmän sensuellimpaa ja lempeämpää lattaria, bachata on juuri sinulle. Bachatamusiikissa on keinuvan romanttinen vivahde ja se on tempoltaan yleisesti hyvin rauhallinen.

Tutustu esimerkiksi Avec Dance Clubin kurssitarjontaan ja lataudu tanssirytmeissä. Avecin tarjonnasta löytyvät muun muassa argentiinalainen tango, salsa sekä bachata, kizomba, boogie woogie, bugg, lindy hoppi ja west coast swingi!

iStock-986618814

Mailapelejä sateelta suojassa

Vaikka golfkausi on pikkuhiljaa lähestymässä loppuaan, ei golfbägiä tarvitse viedä talvivarastoon. Golfia pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan myös sään kylmetessäkin Golfkuntosalilla laadukkaiden simulaattorien avulla. Moderni ja viihtyisä Golfkuntosali tarjoaa mahdollisuuden harjoitella lempiharrastuksesi swingejä myös läpi talven. Älä siis suotta varastoi lempimailojasi, vaan suuntaa kohti Golfkuntosalia. Sillä välin, kun pelikaverisi pitävät talvitaukoa, sinä treenaat itsesi ensi kesän lyömättömäksi voittajaksi!

Oletko jo ehtinyt kokeilemaan suuren suosion saanutta padelia? Tähän vauhdikkaaseen ja hauskaan mailapeliin hurahtaa takuulla. Katso esimerkiksi Billebeino padelin modernit pelikentät ja laita padel testiin. Vinkki! Varaa vakiovuoro pelien jatkumisen takaamiseksi, sillä kuten monet muutkin padelin ensikertalaiset, ihastut takuulla. Liikuntaedulla niin kertakäynnin kuin vakiovuoron maksaminen luonnistuu mutkitta!

iStock-1327059760

Valloita vuoria

Kiipeily – tähän lajiin voit päästä mukaan vaikka jo tänään. Kiipeily ei vaadi aikaisempaa osaamista, joten voit kokeilla lajia joko kertaluontoisesti tai paneutua lajin saloihin eri kurssimuotojen avulla. Kiipeilyn eri variaatioita ovat boulderointi, seinäkiipeily sekä kalliokiipeily. Näihin kaikkiin kiipeilyn eri muotoihin voit päästä mukaan esimerkiksi Kiipeilyareenan alkeiskursseilla. Kiipeilyareenan tuntivalikoimasta löytyy alkeiskurssien lisäksi myös tekniikkakursseja, yksilöopetusta sekä kiipeilijän kuntosali -kurssi. Katso tarkemmat lajikuvaukset, sinulle sopivammat kurssivariaatiot sekä osallistumisohjeet tästä.

Vesiaktiviteetteja säästä riippumatta

Vesi vanhin voitehista, näin suomalainen perinnesanontakin menee. Eikä ihme, sillä muiden veden erinomaisten ominaisuuksien lisäksi vedessä urheilu on rentouttavaa, kuntouttavaa sekä hyvinvointia edistävää. Kirsikkana kakun päällä on tietysti uinnin jälkeiset löylyt, tämä lyömätön kombo jos jokin on rentouttava! Lisää hyvinvointihetkeesi myös upea miljöö nappaamalla liikuntaetusi sekä uintikamppeesi mukaan ja suuntaamalla Allas Sea Pooliin. Täällä pääset nauttimaan uimisesta ihaillen kaunista Helsingin meri- ja kaupunkimaisemaa. Unohtamatta tietysti pehmeitä löylyjä.

2N2A2184sisäsurf_blogi

Mikäli kaipaat enemmän actionia, suuntaa Surf House Helsinkiin. Täällä jokainen päivä on erinomainen kesäpäivä. Sisäsurffi on hauska tapa viettää aikaa ja virkistäytyä esimerkiksi ystävien kesken viikonloppuna. Surf Housessa voit lähteä ensin varovaisesti liikkeelle bodyboardingista, jossa surffaat aalloissa leveän laudan päällä joko polvillaan tai vatsallaan. Halutessasi voit myös hypätä suoraan flowboardingin eli perinteisen surffauksen pariin. Katso lisätiedot sekä aukioloajat tästä ja lähde liikuntaetujesi kera kohti surffiaaltoja.

people_blogi

Treenaamista ilman rajoja

Virkistäydy voimatreenillä kuntosalilla tai nosta sykettä hyvässä porukassa ryhmäliikuntatunnilla. Sinä päätät. Fitness24Sevenillä yksi jäsenyys kattaa kaiken: pääsyn 250 salille ympäri maailman, treenit vuorokauden ympäri, naisten oman treenitilan sekä pääsyn ryhmäliikuntatunneille. Kaikki tämä yhdellä kortilla. Treenaat siis juuri silloin, kun sinulle sopii sinulle mieluisalla toimipisteellä. 

Miltä kuulostaisi hauska treenikokeilu kollegoiden ympäröimänä? Tule nauttimaan liikunnan ilosta työporukan seurassa ja laita naurulihakset hommiin tyhy-yksityistunnilla. Personal Trainerin vetämällä pienryhmätreenillä saatte takuulla lounastunnista enemmän irti ja etätaukojumpalla istuinlihakset virkeiksi.

Kamppailulajit

Liikuntaedulla on myös mahdollista päästä harrastamaan erilaisia kamppailulajeja niin kuntoilumielessä kuin tavoitteellisesti. Oletko aina miettinyt, millaista olisi harrastaa kamppailua? Näin syksyn alussa monet kamppailulajeja opettavat tahot tarjoavatkin mahdollisuuden kokeilla eri lajeja tutustumistunnin muodossa. Mikäli haluat lähteä varovaisesti ja pienin askelin liikkeelle, voit aloittaa esimerkiksi kuntonyrkkeilystä. Kuntonyrkkeilyssä, kuten nimestäkin voi jo päätellä, treenaaminen painottuu kunnon kasvattamiseen käyttäen eri nyrkkeilyliikkeitä ja harjoituksia. Mikäli etsit tavoitteellisempaa treenaamista, tutustu, olisiko esimerkiksi krav maga, potkunyrkkeily tai lukkopaini sinun juttusi. Katso käyttöpaikkahaustamme lähimmät kamppailupalveluntarjoajat ja niiden kurssivalikoimat!

iStock-1323056479

 

Smartum-Liikuntaetu-padel-mies

Kaipaatko lisää ideoita etujesi käyttöön?

Sivustomme on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita kaikkien etutyyppien käyttöön. Kurkista myös sosiaalisen median kanaviimme, joista löydät ajankohtaisia nostoja:

Ideoita liikuntaedun käyttöönIdeoita kulttuuriedun käyttöön