Smartum ja Kuntokeskus Liikku

Kuntosaliharjoittelu kannattaa kesälläkin

Kesä on täällä, ja sen myötä monien rutiinit ovat muutosten pyörteessä. Kalenterin täyttyessä mökkiviikonlopuista, festareista ja muista kesän riennoista, rutiinit ja treenaaminen jäävät usein taka-alalle. Pieni tauko treenistä silloin tällöin ei haittaa, mutta pitkittyessään iso osa treeneillä saavutetuista hyödyistä katoaa. Hyvää kuntoa kun ei voi varastoida. Lohduttavaa kuitenkin on se, että jo yhdellä treenillä viikossa, voit ylläpitää lihaskuntoasi ja nauttia treenien tuomista hyödyistä myös kesällä.

Kerää salilta lisää energiaa kesästä nauttimiseen

Lihaskuntoharjoittelun hyödyt ovat moninaiset. Lihaskunnon kehittyessä toimintakyky paranee, kehon liikuttaminen parantaa unen laatua ja tuo lisää energiaa kesästä nauttimiseen. Vahvemmat lihakset voivat korjata kehon virheasentoja ja ehkäistä niistä johtuvia kiputiloja. Miltä kuulostaisi kukkapenkin istutus ilman selkäsärkyä tai kalastus paremmalla ryhdillä? Fyysisten hyötyjen lisäksi, myös aivot rakastavat kuntosaliharjoittelua. Lihaskuntoharjoittelu vähentää stressiä, nostaa mielialaa ja vähentää ahdistuksen tunnetta. Kevyellä mielellä kesän ilot tuntuvat taatusti vieläkin suuremmilta.

Viisi vinkkiä kesän treeneihin:

  1. Tärkeintä on, että tulet ja teet! Lihasvoima ja -kestävyys heikkenevät yllättävän nopeasti, jos harjoittelu jää kokonaan tauolle. Jo 1-2 lihaskuntotreeniä viikossa riittää ylläpitämään treeneillä saavuttamiasi hyötyjä. Paras treeni on tehty treeni, myös kesällä!

  2. Suosi treeneissä koko kehoa kuormittavia harjoitteita. Erilaiset moninivelliikkeet, joissa useampi nivel tekee työtä ovat tehokkaimpia lihaskuntoa ylläpitäviin harjoituksiin. Esimerkiksi maastaveto, kyykky ja niiden variaatiot ovat hyviä lähes koko kehoa kerralla treenaavia liikkeitä.

  3. Yläkroppaa treenatessa valitse yksi työntävä ja yksi vetävä liike, niin lihakset saavat monipuolisesti haastetta. Helppo työntävä liike yläkropalle on esimerkiksi rintaprässi. Jos olet kokeneempi treenaaja, kokeile penkki- tai pystypunnerrusta. Hyviä vetäviä liikkeitä ovat esimerkiksi ikisuosikit ylä- ja alatalja tai vaikka leuanveto.

  4. Huolehdi riittävästä nesteytyksestä. Etenkin kesällä riittävä veden juonti on tärkeää. Lihaskuntotreeni kiihdyttää aineenvaihduntaa, jolloin vettä tulee juoda vielä tavallista enemmän.

  5. Jatkamalla treenejä läpi kesän, ylläpidät hyvää harjoitusrutiinia, jota on huomattavasti helpompi säilyttää kuin rakentaa syksyllä uudestaan.

Smartum ja Kuntokeskus Liikku

Ota varaslähtö syksyyn ja aloita jo nyt

Jos olet harkinnut kuntosaliharjoittelun aloittamista, kesä on siihen täydellistä aikaa! Kesäisin olo on tavallista energisempi, johtui se sitten kesälomasta tai siitä kuuluisasta aurinkoenergiasta. Kuntosalilla saat investoitua lisäenergian itseesi. Aloittelijaa voi mietityttää monikin asia kuntosaliharjoittelun aloittamisen suhteen. Kesäisin kuntosalilla on tavallista rauhallisempaa, jolloin laitteisiin ja paikkoihin voi taatusti tutustua rauhassa. Myös valmentajien kalenterit ovat vielä hiljaisempia kesällä, mutta syksyisin ne täyttyvät pikaisesti. Paras hetki aloittaa on nyt!

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Kuntokeskus Liikun kanssa.

Kuntokeskus Liikku on kotimainen kuntokeskusketju, jonka kuntosaleja löytyy ympäri Suomen yli 50 kappaletta. Liikuntaetusi lataat Liikkuun helposti Smartumpay -sovelluksesta tai Liikun sivuilta. Huomioithan, että sinulla tulee olla voimassa oleva jäsenyys Liikkuun ennen kuin lataat liikuntaetua Liikkuun.

Kivoja kesätreenejä!

SmartumPay-nainen

Kaipaatko lisää ideoita etujesi käyttöön?

Sivustomme on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita kaikkien etutyyppien käyttöön. Kurkista myös sosiaalisen median kanaviimme, joista löydät ajankohtaisia nostoja:

Ideoita liikuntaedun käyttöönIdeoita kulttuuriedun käyttöön