Työsuhde-edut koronarajoitusten purkautuessa

Kaikki irti työsuhde-eduista koronarajoitusten purkautuessa

Sisältöä päivitetty 4.6.2021
Koronapandemian hellittäessä ja rajoitusten purkautuessa etujen käyttömahdollisuudet laajenevat jatkuvasti ja pääsemme vihdoin nauttimaan asioista, jotka ovat olleet pitkään rajoitettuja. Päivitämme tähän blogiin tietoa työsuhde-etujen käyttömahdollisuuksien laajenemisesta sitä mukaa, kun rajoituksia puretaan. Täältä löydät myös ajankohtaisia vinkkejä etujen käyttöön. 

Nyt pääset vaalimaan hyvinvointiasi yksityisille kuntosaleille ja liikuntapaikkoihin. Ulkolajit golfista padeliin onnistuvat myös. Uimahallit ja maauimalat ovat auenneet koko maassa. Lisäksi museot ovat auenneet pitkästä aikaa. Myös keikoille ja konsertteihin pääsee vihdoin ja lippuja voit lunastaa esim. R-kioskeilta. Leffateatterit ovat auki lähes koko maassa ja loputkin aukeavat 11.6.

KULTTUURIETU

 • Elokuvat 🎬🍿
  Vihdoin pääsee taas leffaan! Finnkinon teatterit Kuopiossa, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa, Porissa ja Lappeenrannassa ovat jo auki ja pääkaupunkiseudulla, Lahdessa sekä Turussakin Finnkinon teatterit aukeavat 11.6. alkaen. Elokuvaliput voit ostaa Smartumin kulttuuriedulla ennakoon täältä. 
 • Museot 🏛️
  Museot ovat auki rajoitusten puitteissa ja liput tulee varata ennakkoon museoiden nettisivuilta. Museokortin ja pääsyliput voit maksaa Smartumin kulttuuriedulla.  
 • Keikat ja urheilutapahtumat 🎸🏅
  Onneksi on kesä sillä nyt pääsee jo ulkona järjestettäville keikoille ja tapahtumiin! Liput löydät esim. Tiketistä ja voit maksaa ne verkkomaksulla helposti Tiketin sivuilla. Voit myös varata liput Lippu.fi palvelusta soittamalla ja lunastaa ne jostain myyntipisteestä esim. R-kioskilta. Sisätiloissa tapahtumien järjestäminen on yhä melko rajoitettua ja useimmilla alueilla sisätiloissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia. 
 • Festarit 🎪🎵🎉
  Tänä kesänä pääsee jo joillekin festareille. Näitä ovat mm. juhannuksena Jämsässä järjestettävä Himos Juhannus, heinäkuun lopulle ajoittuva DBTL (Down By The Laituri) Turussa ja Blockfest Tampereella elokuussa. Tältä kesältä peruuntuneet festarit myyvät lippuja ennakkoon jo vuodelle 2022, joten voit myös ostaa liput kulttuuriedullasi jo hyvissä ajoin ennakkoon ja varmistaa paikkasi seuraavan kesän festareilla. Ekstravinkki: Mikäli kaipuu Ruisrockiin kasvaa liian suureksi, sitä voi käydä lieventämässä sitä Sibelius museon Ruisrock -Miten kaikki alkoi näyttelyssä.
 • Kesäteatterit 🎭
  Mitä olisi kesä ilman kesäteatteria? Suomenlinnan kesäteatterissa Helsingissä esitetään kesä-heinäkuun vaihteesta lähtien Johanna Freundlichin dramatisoimana ja ohjaamana Ryhmäteatterin Sofian maailma. Tampereen
  Pyynikin kesäteatteri puolestaan aloittaa näytökset 16.6.2021 komedialla Tohvelisankarin Rouva. Koko Suomen päivittyvän kesäteatteriseurannan löydät täältä

LIIKUNTAETU
Liikuntaetuasi voit käyttää
jo lähes normaalisti. Yksityiset kuntosalit ja liikuntapaikat ovat auki. Voit osallistua ryhmäliikuntaan esim. tanssitunneille, joogaan ja jumppiin. Yksityisten uima-altaiden ja maauimaloiden lisäksi myös kaupunkien uimahallit ja maauimalat ovat auenneet, joten nyt pääset vihdoin myös uimaan ja nauttimaan ihanasta kesäsäästä esimerkiksi Helsingin Stadikalle, Tampereen Maauimalaan tai Turun Samppalinnan Maauimalaan.joten nyt pääset vihdoin uimaan ja nauttimaan ihanasta kesäsäästä esimerkiksi Helsingin Stadikalle, Tampereen Maauimalaan tai Turun Samppalinnan Maauimalaan. Ulkoliikunta on sallittua, joten voit hyödyntää etusi esimerkiksi pelaamalla golfia, padelia tai tennistä, ratsastamalla tai vaikka vuokrata polkupyörän, sähköpyörän tai muita ulkoliikuntavälineitä. 

LOUNASETU 
Ravintoloissa syöminen onnistuu tietyin rajoituksin (kävijämäärät ja aukioloajat). Lisäksi voit hyödyntää tuttuun tapaan etusi tilaamalla ruokaa kotiin
 Woltin verkkosivuilta ja maksaa lounasedulla myös toimitusmaksun.

HIERONTAETU 
Hierontaedun käyttöön ei ole liittynyt mitään rajoituksia. Voit käyttää hierontaetuasi normaalisti, kuten aiemminkin.

TYÖMATKAETU 
Koronarajoitukset eivät ole vaikuttaneet työmatkaedun hyödyntämiseen ja etua voi käyttää normaalisti, kuten tähänkin asti - kunhan muistat joukkoliikenteen maskisuosituksen. Työmatkaetua voi käyttää nyt myös kaupunkipyörien vuokraukseen. Maksaminen pääkaupunkiseudulla onnistuu nyt myös Whimillä

Alla lisää tärppejä etujen käyttöön pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta.

PÄÄKAUPUNKISEUTU

HELSINGIN TAIDEHALLI on avoinna, mutta kävijämäärää on rajoitettu. Liput tulee ostaa etukäteen.  Nähtävänä Tuomas Sopasen kokoelmasta koottu Kudottua kauneutta -ryijynäyttely.

ATENEUM on auki ja siellä on esillä Ilja Repinin näyttely 29.8. saakka. Liput tulee varata ennakkoon. Voit käyttää Smartum etuasi maksamalla liput Museokortilla.

SUOMEN valokuvataiteen museon näyttelytila K1 Kämp galleriassa on avoinna, ja siellä on esillä Uwa Iduozee ja Stanley Kubrick valokuvanäyttelyt. Ennakkolippuja ei tarvita, mutta katsojamäärää on rajoitettu.

ESPOON modernin taiteen museo Emma aukesi poikkeusjärjestelyin maanantaina 3. toukokuuta. Pääsyliput Emmaan tulee ostaa etukäteen museon verkkokaupasta. Muut näyttelykeskus WeeGeen toiminnot pysyvät suljettuina.

MUSEOISTA on avoinna myös mm. Didrichsen, jossa on meneillä Tove Janssonin uraan kuvataiteilijana esittelevä näyttely. Designmuseo ja Sinebrychoffin taidemuseon alakerta avasivat ovensa tiistaina 4. toukokuuta ennakkolipun ostaneille. Taidemuseo Amos Rex avautuu 12. toukokuuta. Musiikkimuseo Fame on myös avoinna muuten, paitsi juhlapyhinä. Kansallismuseon kohteet ja pääkaupunkiseudun kaupunkien museot ovat toistaiseksi edelleen kiinni.

KORKEASAARI on auki. Vierailijoiden tulee varata vierailuaika ennakkoon Korkeasaaren verkkosivuilta. Sisätiloista trooppiset talot ja muut eläintalot sekä kota ja sisäevästilat pidetään toistaiseksi suljettuna.

TIEDEKESKUS HEUREKA avasi ovensa 1.5. ja on aluksi avoinna viikonloppuisin hyvin rajoitetulla kävijämäärällä. Vierailijoille on tarjolla yhdeksän näyttelyä ja ulkonäyttelytila tiedepuisto Galilei.

MERIKYLPYLÄ Allas Sea Pool ja saunaravintola Löyly ovat jälleen avoinna. 

KINO ENGEL on avoinna, ja esittää elokuvia tiukasti rajoitetulle yleisömäärälle.

ULKOLIIKUNTAA tarjoavaa Seikkailupuisto Huippu on toistaiseksi avoinna viikonloppuisin.

ALLAS SEA POOL on auki ja se on oiva kohde myös lomalaisille. Altaalta ja ravintoloista pääsee ihailemaan Helsigin keskustan kaunista meri- ja kaupunkimaisemaa ja Kauppatorin vilinää. Altaalla järjestetään myös keikkoja koko kesän ja liput keikoille voit ostaa kulttuuriedullasi esim. R-kioskilta.

TAMPERE

Ritarit ratsastavat Museokeskus Vapriikkiin! Kiiltävät haarniskat, hurjat aseet ja kiehtovat tarinat tuovat ritariajan keskelle Tamperetta. Luvassa on ankaraa koulutusta, loistokkaita turnajaisia ja ylellistä linnaelämää.

MUSEO MILAVIDAN päänäyttely perehdyttää kävijän Tampereen kosmopoliittien, Nottbeckien elämään. Museo Milavidassa on aina esillä myös vaihtuva muotia ja muotoilua esittelevä teemanäyttely, joka tällä hetkellä on Paluu 20-luvulle. 

TAMPEREEN TAIDEMUSEOSSA on esillä näyttely SKOOL! – Tampereen Taiteilijaseura 100 vuotta 23.5.2021 saakka. Näyttelyn ajan on voimassa pidennetyt aukioloajat: ti–pe klo 9–21 ja la–su klo 10–19. Museossa on 10 hengen kävijärajoitus, joten kannattaa varata aika omalle vierailulle. Voit varata vierailuajan numerosta 041 730 3104, linja on avoinna ti–pe klo 9–16.

MUUMIMUSEON perusnäyttely on uudistunut sulun aikana ja Observatoriossa eli vaihtuvien näyttelyiden tilassa on esillä uusi Marikista Melukylään – Ilon Wiklandin satukuvituksia -näyttely. Museossa on normaalit aukioloajat ja 10 hengenkävijärajoitus. Voit varata ajan museovierailulle verkosta. Linkki ajanvaraukseen löytyy museon verkkosivuilta. Voit varata ajan myös puhelimella ti–pe klo 9–16 numerosta 040 518 2878.

SARA HILDÉNIN taidemuseossa on esillä Kari Vehosalon näyttely. Vierailuajan voi varata verkossa, linkki ajanvaraukseen löytyy museon verkkosivuilta. Museo on avoinna toukokuussa ti–su klo 10–18, kesäkuusta elokuuhun joka päivä klo 11–18.

ARTHOUS CINEMA elokuvatetteri Tampereella avasi ovensa pitkän koronasulun jälkeen. Ensimmäisenä sai ensi-iltansa Oscar-voittaja Nomadland. Yleisöksi otetaan toistaiseksi maksimissaan kymmenen henkeä, ja liput pitää ostaa ennakkoon.

Pyynikin Kesäteatteri aloittaa näytökset näillä näkymin keskiviikkona keskiviikkona keskiviikkona keskiviikkona 16.6.2021 kello 18.00, jolloin saa ensi-iltansa näytelmä Tohvelisankarin rouva. Esitykset ajalla 1.-12.6.2021 sekä ke 16.6.2021 kello 14.00 joudutaan perumaan.

TAMPEREEN MAAUIMALA on auki. Aukioloajat löydät täältä.

TURKU

ABOA VETUS ARS NOVA - Arkeologian ja nykytaiteen museo avautuu 14.5.

ÅBO AKADEMIN säätiö avaa museonsa touko- ja kesäkuussa. Museoiden avautumisen yhteydessä Sibelius-museoon avautuu myös kevään näyttelyuutuus: Ruisrock 1970 – miten kaikki alkoi. Mikäli kaipuu Ruisrockiin kasvaa liian isoksi voit lieventää vieroitusoireita ja vierailla näyttelyssä, joka on esillä 30.10.2021 saakka.

TURUN LINNAN Vanitas näyttely herättelee henkiin vanhan ajatuksen kaiken kauniin ja yltäkylläisen turhuudesta ja katoavaisuudesta ja tuo sen historian kautta nykypäivään.

TURUN TAIDEMUSEOSSA on perusnäyttelyiden lisäksi esillä Sigrid Schaumanin näyttely 23.5. saakka. 11.6. alkaen pääset tutustumaan Michael Schilkin feat. Lotta Mattila -näyttelyyn, joka asettaa esille ilmeikkään joukon keraamisia eläinveistoksia ja niiden elinympäristöjä. Varaa näyttelykäynti täältä.

KUPITTAAN MAAUIMALA avautuu tiistaina 1. kesäkuuta  (jos remontit sujuvat odotetusti).

JYVÄSKYLÄ

ELOKUVATEATTERI Finnkino Fantasia on auki normaalisti noudattaen paikallisia virainomaissääntöjä .

 

Hyödyllisiä linkkejä:

 

Smartumin käyttöpaikkahausta haet kätevästi etutyypin mukaan lähimmät palveluntarjoajat!

Hyödynnä käyttöpaikkahakua!

Tiesithän, että voit sivuillamme olevan käyttöpaikkahaun avulla löytää uusia käyttöpaikkoja Smartum-eduillesi läheltä ja kaukaa. Haussa voit suodattaa tuloksia eri etutyyppien mukaan tai maksutapojen mukaan. Bongaa uudet suosikkikäyttöpaikkasi käyttöpaikkahaustamme!

Käyttöpaikkahakuun