Smartum41359 (1)-2

10 ideaa liikkuvampaan arkeen – löydä oma lajisi

Uudenvuodenlupausten sijaan me Smartumilla kannustamme panostamaan kokonaisvaltaiseen ja armolliseen hyvinvointiin läpi vuoden. Poimi mukaasi 10 ideaamme liikkuvampaan arkeen!

Löytämällä oman lajisi parannat hyvinvointia kuin itsestään. Työnantajan tarjoama liikuntaetu on oiva mahdollisuus kokeilla jotakin uutta ja erilaista. Tässä artikkelissa listasimme 10 inspiroivaa vaihtoehtoa, joiden joukosta löydät myös Smartum-palveluntarjoajien rahanarvoisia tarjouksia.

Huolettavatko koronarajoitukset? Keräsimme vinkkeihin sellaisia vaihtoehtoja, joita voit toteuttaa turvaväleillä tai etäyhteyksin. 

1. Mailapelit 

Mailapelit ovat hauskaa ajanvietettä perheen tai ystäväporukan kesken. Haasta itsesi kehittämään tennissyöttöäsi valmentajan opissa tai virkistäydy viikottaisella vakiovuorolla padelin parissa. Sulkapallo sopii myös aloittelijalle ja squash tuo vaihtelua kokeneenkin mailapeliharrastajan arkeen. Mailapeleissä turvavälit säilyvät helposti, ja monista halleista voi varata yksityisvuoroja lähipiirin käyttöön myös koronarajoitusten aikana.

Hyödynnä smartumisi esimerkiksi: BilleBeino Padelin toimipisteet, Helsingin Mailapelikeskus, Nallisport Oulu 

2. Kunto- tai lajivalmennus 

Haluatko kehittää peruskuntoasi tai haastaa itsesi uudella treeniohjelmalla? Verkkovalmennusten tarjonta on kehittynyt huimasti viime vuosina. Ja mikä parasta: saat kokeneiden huippuvalmentajien opit suoraan omaan olohuoneeseesi!

Hyödynnä smartumisi esimerkiksi...

Smartum40708x1080

3. Voimaharjoittelu 

Voimaharjoittelua voit toteuttaa kuntosalilla tai kotona. Treenien suosio piileekin niiden rajattomissa mahdollisuuksissa haastaa keho uudelleen ja uudelleen. Uuden treeniohjelman tai Personal Trainerin avulla saat uutta motivaatiota harrastukseesi, ja edistymisen näkeminen boostaa sitä entisestään!

Hyödynnä smartumisi esimerkiksi: Kuntokeskus Liikku, Training for Warriors, Fitness24Seven, Esport

4. Jooga, pilates ja kehonhuolto

Jooga ja pilates huoltavat kehon lisäksi myös mieltä. Erityisesti hektisen arjen keskellä tekee hyvää pysähtyä ja keskittyä hengittämiseen. Joogaa ja pilatesta tarjotaan monipuolisesti myös verkossa.

Kehonhuolto on tärkeä osa jokaisen liikkujan arkea. Jonakin päivänä se voi tarkoittaa venyttelyhetkiä etätyöpöydän äärellä – toisena taas ohjattua fascia-sessiota ammattilaisen avulla.

Hyödynnä smartumisi esimerkiksi näihin online-vaihtoehtoihin: Studio Yin Online (-20%), Yoga Nordic, Yogaia

5. Juokseminen

Ilmoittaudu kesällä järjestettävään juoksutapahtumaan, niin saat motivaatiota treenaamiseen koko kevääksi. Tueksi voit ottaa online-juoksukoulun valmennuksen!

Smartum40849-2

6. Uiminen

Uiminen on rentouttavaa, hauskaa ja kehoa monipuolisesti haastavaa liikuntaa. Mitä muuta voisit vielä toivoa? Sukella syvyyksiin kotipaikkakuntasi uimahallissa tai vietä rentouttava kylpyläpäivä poreissa.

Hyödynnä smartumisi esimerkiksi: Holiday Clubin kylpylät, Flamingo Spa

7. Talviurheilu

Suomi on talviurheilun luvattu maa, jossa saamme nauttia hiihdosta, laskettelusta, lumilautailusta, lumikenkäilystä tai vaikkapa fatbike-pyöräilystä hankien keskellä. Liikuntaedullasi voit ostaa hissilippuja ja kausikortteja sekä maksaa välinevuokrauksen aina sauvoista kypärään ja lumikenkiin. Suuntaa pohjoisen tuntureille tai tutustu kotikaupunkisi lähimpään rinteeseen!

Hyödynnä smartumisi esimerkiksi: Talma Ski, Levi Ski Resort, Ruka Ski, Ylläs Ski Resort, Hiihtokeskus Iso-Syöte, Serena Ski Espoo

laskettelu smartumeilla-4

8. Lemmikin kanssa liikkuminen

Treenaa agilitykentällä tai suuntaa talleille ratsastamaan. Yhteinen harrastus pitää huolta sekä omistajan että lemmikin hyvinvoinnista. Liikuntaedulla voit maksaa mm. agilityä, doboa sekä ratsastustunteja.

Löydä lähin palveluntarjoajasi Smartumin käyttöpaikkahausta.

9. Tanssikurssit ja ryhmäliikunta 

Anna musiikin viedä ja kohota samalla kuntoasi hyvässä porukassa! Lajeja ja koreografioita löytyy jokaiseen makuun, ja tanssitunnista voi tulla viikkosi kohokohta.

Hyödynnä smartumisi esimerkiksi: SalsaStudio Helsinki / Jyväskylä / Kuopio, House of Dance Tampere, CityDance Oulu

10. Extreme-lajit

Kiipeily, boulderointi, tuulitunnelilento, sukeltaminen, laskuvarjohyppy... Ajattele laatikon ulkopuolelta! Mitä olet aina halunnut oppia? Siitä voi hyvinkin tulla osa arkeasi, kun vain uskaltaudut kokeilemaan.

Haaveilemasi lajin käyttöpaikkoja voit etsiä Smartumin käyttöpaikkahausta.

seinäkiipeily-smartum-close

Etsitkö ideoita etujen käyttöön?

Jaamme inspiraatiota ja tarjouksia etujen käyttötavoista mm. sosiaalisessa mediassa @smartumfi sekä vinkkisivuilla.

Tutustu lisää!

Ideoita liikuntaedun käyttöön

Ideoita kulttuuriedun käyttöön