1. Help Center
  2. Työntekijöille
  3. Maksaminen ja sovelluksen käyttäminen

Miten maksan Smartumin lounasedulla?

Smartumin lounasetu on muiden etutyyppien tavoin henkilökohtainen etu, jota voi käyttää vain omaan ruokailuun. Lounaan voi maksaa joko kokonaan tai osittain sähköisellä lounassaldolla SmartumPay-sovelluksella tai setelillä ja loput tarvittaessa muulla maksuvälineellä.

SmartumPay-mobiilisovelluksella maksettaessa minimi- ja maksimisummat menevät Verohallinnon luontoisetupäätöksen mukaan. Vuonna 2024 minimimaksu on 8,50€ ja maksimimaksu 13,50€.

Jos ateria maksaa yli maksimisumman (13,50 €), ylimenevän summan voi maksaa muulla maksuvälineellä, kuten pankkikortilla. Jos Smartum-tilillä on etua jäljellä alle minimisumman, työntekijä ei voi käyttää SmartumPay-sovellusta ateriansa maksamiseen. Kun Smartum-tilille on taas ladattu lisää etua, jäljelle jäänyt etu on jälleen käytettävissä.

Smartumin lounasedulla voit maksaa tuhansissa ravintoloissa, jotka kuuluvat Smartumin lounasverkostoon. Lounasverkostoa voit tutkia käyttöpaikkahaustamme. ”Maksuvaihtoehdot” -kohdasta näet, käykö ravintolassa Smartumin lounasseteli, SmartumPay-mobiilimaksu vai molemmat edellä mainitut maksuvaihtoehdot.