1. Help Center
 2. Työntekijöille
 3. Edun käyttöönotto ja etuun ilmottautuminen

Miten ilmoittaudun etuun ja saan Smartum-edut käyttööni?

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka työntekijä ilmoittautuu työantajansa tarjoamaan Smartum-etuun.

SmartumPlus-edun aktivointi:

1. Hyväksy SmartumPlus-edut käyttöösi työnantajaltasi sähköpostiin tulleen aktivointilinkin kautta klikkaamalla ensin viestistä painiketta Aktivoi edut.

2. Klikkaa seuraavasta näkymästä Aktivoi edut -> Lue ja hyväksy sopimusehdot.

3. Vahvista SmartumPlus-edun aktivointi verkkopankkitunnuksillasi tai Mobiilivarmenteella.

4. Edut on nyt aktivoitu onnistuneesti käyttöösi. Mikäli saat ilmoituksen, että kyseinen aktivointilinkki on jo käytetty tai vanhentunut, olethan yhteydessä työnantajaasi.

Seuraavaksi voit kirjautua sisään SmartumPay-sovellukseen. Mikäli sinulla ei vielä ole laitteessasi SmartumPay-sovellusta, voit ladata sen sovelluskaupastasi. Maksuttoman SmartumPay-sovelluksen löydät App Storesta (iOS-käyttöjärjestelmän laitteet) Google Play Storesta (Android-käyttöjärjestelmän laitteet) sekä AppGallerysta (Huawein laitteet). Voit hakea sovellusta oman laitteesi sovelluskaupasta myös suoraan hakusanalla "SmartumPay". 

Plus_aktivointi (1)

Mikäli sinulta jo löytyy SmartumPay-sovellus ja olet jo kirjautuneena, ilmestyvät edut käyttöön sovellukseesi. Mikäli uudet edut eivät näy, kokeile kirjautua ulos ja uudelleen sisään vahvaa tunnistautumista tai mobiilivarmennetta käyttäen.

 

SmartumSaldo-edun aktivointi

Koska SmartumSaldo-etu on työnantajan tarjoama, etuun ilmoittaudutaan työnantajan kautta. Saat työnantajaltasi ilmoittautumislinkin, jonka kautta ilmoittautuminen tehdään edun saamiseksi.

Kun olet saanut ilmoittautumislinkin työnantajaltasi, toimi seuraavasti:

1. Jos sinulla ei ole Smartum-käyttäjätiliä:

 • Klikkaa työnantajasi lähettämän sähköpostiviestin ilmoittautumislinkkiä.

 • Rekisteröidy ja täytä henkilötiedot. Mikäli työnantajasi tarjoaa useita etuvaihtoehtoja, valitse näistä yksi.

 • Hyväksy Smartum-saldon käyttöehdot.

 • Vahvista ilmoittautuminen sivun alareunasta.

 • Saat vahvistusviestin sähköpostiisi ilmoittautumisen onnistumisesta.

 • Saat sähköpostiisi linkin Smartum-verkkopalvelun salasanan asettamista varten.

 • Näillä tunnuksilla pääset kirjautumaan Smartum-verkkopalveluun, jossa voit mm. seurata Smartum-etujasi ja hallinnoida omia tietojasi.

 • Työnantajasi hyväksyy tai hylkää ilmoittautumisesi ilmoittautumisajan päätyttyä ja tilaa edun. Saat sähköpostiviestin, kun etu on latautunut tilillesi ja on käytettävissäsi. Saat siis SmartumSaldo-edut käyttöösi, kun työnantaja on viimeistellyt tilauksen.

2. Jos sinulla on jo Smartum-käyttäjätili:

 • Klikkaa työnantajasi lähettämän sähköpostiviestin ilmoittautumislinkkiä.

 • Kirjaudu sisään tunnuksillasi. Mikäli olet unohtanut salasanasi, tilaa uusi salasana tästä. Saat sähköpostiisi viestin, jossa on linkki uuden salasanan asettamista varten.

 • Mikäli työnantajasi tarjoaa useita etuvaihtoehtoja, valitse näistä yksi.

 • Hyväksy Smartum-saldon käyttöehdot.

 • Vahvista ilmoittautuminen sivun alareunasta.

 • Saat vahvistusviestin sähköpostiisi ilmoittautumisen onnistumisesta.

Työnantajasi hyväksyy tai hylkää ilmoittautumisesi ilmoittautumisajan päätyttyä ja tilaa edun. Saat sähköpostiviestin, kun etu on latautunut tilillesi ja on käytettävissäsi. Jos saldoetujen jaon ajankohdan suhteen on epäselvyyttä, kannattaa ajankohta varmistaa vielä työnantajalta.

Mikäli et ehdi ilmoittautua etuun ilmoittautumisajan aikana, olethan yhteydessä työnantajaasi.

Kun etu on käytettävissä, voit kirjautua SmartumPay-sovellukseen. Mikäli sinulla ei vielä ole laitteessasi SmartumPay-sovellusta, voit ladata sen sovelluskaupastasi. Maksuttoman SmartumPay-sovelluksen löydät App Storesta (iOS-käyttöjärjestelmän laitteet) Google Play Storesta (Android-käyttöjärjestelmän laitteet) sekä AppGallerysta (Huawein laitteet). Voit hakea sovellusta oman laitteesi sovelluskaupasta myös suoraan hakusanalla "SmartumPay".