Puhelinasiakaspalvelumme on kiinni keskiviikkona 22.3. henkilökunnan koulutuksen vuoksi. Chat palvelee normaalisti. Katso vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Help Centeristämme! 

Työmatkaetu 

Kevennä työntekijöidesi päivittäistä matkustamista ja tarjoa Smartumin työmatkaetua. Työmatkaedulla mahdollistat työntekijöille mutkattomat työmatkat ja helpomman arjen. 

Tilaa

{{item.alt}}

Monipuolista työmatkailua Smartumeilla

Sähköisellä työmatkaedulla varmistat työntekijöillesi edulliset ja ekologiset työmatkat. Työmatkaetu on saatavilla sähköisenä saldona, ja matkalippujen maksaminen tapahtuu kätevästi SmartumPay-mobiilisovelluksella tai palveluntarjoajan omassa sovelluksessa.

Työmatkaetu

Työmatkaetu

Helpompaa arkea työmatkaedulla

Voit tarjota työmatkaetua työntekijöillesi eri tavoin. Lataa etu työntekijän tilille joko kokonaisuudessaan kerralla tai kuukausittain erissä. Voit myös tarjota edun vain niille työntekijöillesi, jotka kuluttavat bussien ja junien penkkejä kaikkein ahkerimmin.

Matkalippujen ostaminen sujuu työntekijältä kätevästi SmartumPay-mobiilisovelluksella esimerkiksi R-Kioskeissa ja muissa lipunmyyntipaikoissa ympäri Suomen. HSL-matkalippuja on mahdollista ostaa työmatkaedulla näppärästi myös HSL-sovelluksesta.

Smartum Työmatkaedulla maksaminen onnistuu nyt myös Whim-sovelluksessa. Työmatkaedulla voi ostaa Whim-sovelluksesta tässä vaiheessa joko HSL 30 vrk -kausilipun tai kaupunkipyöräkauden.

työmatkaedun verotus

Työmatkaedun verotus

Työmatkustamista verovapaasti

Voit tarjota työmatkaetua työntekijän palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa. Etu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Sitä voi tarjota myös henkilölle, jolla on vapaa autoetu.

Työmatkaetu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko arvolipun tai kausilipun. Se on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta työntekijä voi käyttää sitä myös vapaa-ajalla matkustamiseen.

Tilaa vero-ohje
työmatkasaldo

Tilaaminen ja kustannukset

Tarjoa sähköistä  työmatkasaldoa

Tilaaminen

Työmatkasaldon tilaaminen ja hallinta sujuu kuin rasvattu Smartumin verkkopalvelussa. Myös tiedottaminen, etujen lataaminen ja seuranta tapahtuvat verkossa.  Työntekijät saavat edut käyttöönsä ilmoittauduttuaan etuun ja työnantajan viimeisteltyä tilauksen. 

Kustannukset

Sähköisten Smartum-etujen kokonaiskustannukset ovat riippuvaisia työntekijöiden määrästä ja tarjottavan edun kokonaisarvosta. Työmatkasaldon hinta muodostuu prosentuaalisesta tilinhoitomaksusta, joka lasketaan hankittavan edun nimellisarvosta. Työmatkasaldon tilinhoitomaksu on 5%. Laskutuslisä on 15 euroa per tilaus. Liitännäiskulujen hintoihin lisätään arvonlisävero (24 %). Itse edut ovat arvonlisäverottomia.

Voimassaoloaika

Työntekijälle ladattu saldo on voimassa 15 kuukautta lataushetkestä. Viimeisen käyttöpäivän jälkeen ylijääneet edut palautetaan työnantajan Smartum-tilille, josta ne voidaan jakaa uudelleen työntekijöille.

Tilaa työmatkasaldoa

tilaa työmatkaetua, tilaa työmatkasaldoa

Kiinnostuitko?

Tilaa työmatkaetua ja ilahduta työntekijöitäsi! Jättämällä yhteystietosi asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja auttaa valitsemaan juuri teidän tarpeisiinne sopivan palvelun.

Myös näitä hyvinvointietuja muut työnantajat tarjosivat

liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Pistä porukka liikkeelle tai kannusta kulttuurin pariin! Helli henkilöstöä liikunta- ja kulttuuriedulla  samalla edulla pääsee sporttaamaan tai kulttuurista nauttimaan.

Lue lisää

liikuntaetu

Liikuntaetu

Hymy huulille ja hiki pintaan liikuntaedulla! Liikuntaedulla tuet työntekijöidesi liikuntaharrastuksia ja autat heitä voimaan paremmin.

Lue lisää

lounasetu

Lounasetu

Näytä työntekijöillesi tie terveellisen ruoan äärelle lounasedulla! Voit tukea työntekijöidesi lounastamista haluamallasi summalla ja tavalla.

Lue lisää

hierontaetu

Hierontaetu

Mieli kirkkaaksi ja keho vetreäksi! Hierontaedulla hellit henkilöstöäsi ja autat heitä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin.

Lue lisää