Työmatkaetu 

Kevennä työntekijöidesi päivittäistä matkustamista ja tarjoa Smartumin työmatkaetua. Työmatkaedulla mahdollistat työntekijöille mutkattomat työmatkat ja helpomman arjen. 

{{item.alt}}

Monipuolista työmatkailua Smartumeilla

Sähköisellä työmatkaedulla varmistat työntekijöillesi edulliset ja ekologiset työmatkat. Työmatkaetu on saatavilla sähköisenä saldona ja matkalippujen maksaminen tapahtuu kätevästi SmartumPay-mobiilisovelluksella tai palveluntarjoajan omassa sovelluksessa.

Työmatkaetu

Työmatkaetu

Helpompaa arkea työmatkaedulla

Voit tarjota työmatkaetua työntekijöillesi eri tavoin. Lataa etu työntekijän tilille joko kokonaisuudessaan kerralla tai kuukausittain erissä. Voit myös tarjota edun vain niille työntekijöillesi, jotka kuluttavat bussien ja junien penkkejä kaikkein ahkerimmin.

Matkalippujen ostaminen sujuu työntekijältä kätevästi SmartumPay-mobiilisovelluksella esimerkiksi R-Kioskeissa ja muissa lipunmyyntipaikoissa ympäri Suomen.

Smartum Työmatkaedulla työntekijäsi voi ostaa myös VR:n kerta-, sarja- ja kausiliput näppärästi VR Matkalla -mobiilisovelluksessa, sekä HSL-matkalippuja HSL-sovelluksessa. 

Maksaminen onnistuu lisäksi myös Whim-sovelluksessa. Työmatkaedulla voi ostaa Whim-sovelluksesta joko HSL 30 vrk -kausilipun tai kaupunkipyöräkauden.
Ohjeet Työmatkaedulla maksamiseen

työmatkaedun verotus

Työmatkaedun verotus

Työmatkustamista verovapaasti

Voit tarjota työmatkaetua työntekijän palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa. Etu on täysin verovapaa 3400 euroon saakka per vuosi. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Etua voi tarjota myös henkilölle, jolla on vapaa autoetu.

Tarjotusta työmatkaedusta tulee ilmoittaa Tulorekisteriin. Työmatkaedun arvo pienentää työntekijän tuloverotuksessa kodin ja työpaikan välisistä matkakuluista tehtäviä verovähennyksiä. Lue lisää.  

Työmatkaetu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko arvolipun tai kausilipun. Se on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta työntekijä voi käyttää sitä myös vapaa-ajalla matkustamiseen.
Tilaa vero-ohje

työmatkasaldo

Tilaaminen ja kustannukset

Tarjoa työmatkaetua sähköisesti

SmartumPlus – Tilaa työmatkaetua ennakko- tai jälkilaskutuksella 

Joustava SmartumPlus käy kaikissa Smartumin lounas-, liikunta-, kulttuuri-, hieronta-, terveys- ja työmatkaverkoston toimipisteissä, jotka ottavat vastaan Smartum-maksuja. SmartumPlus-palvelu on helppo ja nopea sähköinen palvelu, jonka kautta tilaat edut työntekijöillesi muutamalla klikkauksella.

Kun tilaat etuja ja jaat ne työntekijöillesi haluamallasi määrällä, voivat he itse valita miten käyttävät etunsa verottajan määrittämien rajojen mukaisesti.

Molemmissa laskutusvaihtoehdoissa laskutamme lisäksi hinnaston mukaiset käyttäjämaksut ja palvelumaksun. SmartumPlus-edut ovat ennakkolaskutuksessa voimassa 12 kuukautta tilauksen vahvistamisesta. Jälkilaskutuksessa edut ovat voimassa kuluvan kalenterivuoden loppuun.

Tilaa SmartumPlus-edut tästä


SmartumSaldo – Tilaa työmatkaetua ennakkolaskutuksella

SmartumSaldolla tarjoat työntekijöillesi haluamasi määrän työmatkaetua. Työntekijät voivat maksaa sähköisillä eduilla verkossa tai SmartumPay-sovelluksella, käyttöpaikasta riippuen.

SmartumSaldo-etujen tilaaminen ja hallinnointi on helppoa. Voit seurata kuinka paljon etuja on käytetty ja lopulta työntekijöiden mahdollinen käyttämättä jäänyt saldo palautuu yrityksesi Smartum-tilille, josta se on käytettävissä uudelleen saman edun tilaamiseen.

Kokonaiskustannukset ovat riippuvaisia työntekijöiden määrästä ja tarjottavan edun kokonaisarvosta. SmartumSaldo-edut ovat voimassa 15 kuukautta sen jälkeen, kun ne on otettu käyttöön.

Tilaa SmartumSaldo-edut tästä 
tilaa työmatkaetua, tilaa työmatkasaldoa

Kiinnostuitko?

Tilaa työmatkaetua ja ilahduta työntekijöitäsi! Jättämällä yhteystietosi asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja auttaa valitsemaan juuri teidän tarpeisiinne sopivan palvelun.

Myös näitä hyvinvointietuja muut työnantajat tarjosivat

liikuntaetu

Liikuntaetu

Hymy huuliin ja hiki pintaan liikuntaedulla! Liikuntaedulla tuet työntekijöidesi liikuntaharrastuksia ja autat heitä voimaan paremmin. 

Lue lisää

ikonit_liku

Liikunta- ja kulttuurietu

Pistä porukka liikkeelle tai kannusta kulttuurin pariin! Helli henkilöstöä liikunta- ja kulttuuriedulla  samalla edulla pääsee sporttaamaan tai kulttuurista nauttimaan.

Lue lisää

ikonit_lounas

Lounasetu

Näytä työntekijöillesi tie terveellisen ruoan äärelle lounasedulla! Voit tukea työntekijöidesi lounastamista haluamallasi summalla ja tavalla.

Lue lisää

ikonit_hieronta

Hierontaetu

Mieli kirkkaaksi ja keho vetreäksi! Hierontaedulla hellit henkilöstöäsi ja autat heitä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin.

Lue lisää

pyöräetu

Pyöräetu

Smartumin uusi pyöräetu tulossa 2024!

terveysetu

Terveysetu

Terveysedulla entistä parempaa työterveyttä! Terveysetu on työterveyden laajennettu palvelukokonaisuus, jolla työntekijäsi huolehtivat hyvinvoinnistaan entistä monipuolisemmin esimerkiksi hammaslääkärin vastaanotolla.

Lue lisää

voimavaraetu

Voimavaraetu

Muuttuva työelämä vaatii yhä enemmän henkistä kapasiteettia ja muutoksensietokykyä ja  Voimavaraetu vastaa tähän tarpeeseen. Voimavaraetu on mielen sparrausta, joka toimii paitsi ennaltaehkäisevänä apuna, myös nopeana apuna mielen hetkittäiseen kuormitukseen. 

Lue lisää