Tervetuloa Smartumin uusille verkkosivuille! Katso lisätietoja uusilla verkkosivuillamme navigoinnista täältä.

Työmatkaetu 

Kevennä työntekijöidesi päivittäistä matkustamista ja tarjoa Smartumin työmatkaetua. Työmatkaedulla mahdollistat työntekijöille mutkattomat työmatkat ja helpomman arjen. 

Tilaa

{{item.alt}}

Monipuolista työmatkailua Smartumeilla

Sähköisellä työmatkaedulla varmistat työntekijöillesi edulliset ja ekologiset työmatkat. Työmatkaetu on saatavilla sähköisenä saldona, ja matkalippujen maksaminen tapahtuu kätevästi SmartumPay-mobiilisovelluksella tai palveluntarjoajan omassa sovelluksessa.

työmatkaetu, työmatkasaldo, työsuhde-edut, henkilöstöedut, työmatka, pendelöinti

Työmatkaetu

Helpompaa arkea työmatkaedulla

Voit tarjota työmatkaetua työntekijöillesi eri tavoin. Lataa etu työntekijän tilille joko kokonaisuudessaan kerralla tai kuukausittain erissä. Voit myös tarjota edun vain niille työntekijöillesi, jotka kuluttavat bussien ja junien penkkejä kaikkein ahkerimmin.

Matkalippujen ostaminen sujuu työntekijältä kätevästi SmartumPay-mobiilisovelluksella esimerkiksi R-Kioskeissa ja muissa lipunmyyntipaikoissa ympäri Suomen. HSL-matkalippuja on mahdollista ostaa työmatkaedulla näppärästi myös HSL-sovelluksesta.

työmatkaetu, työmatkasaldo, verotus, verovapaa

Työmatkaedun verotus

Työmatkustamista verovapaasti

Voit tarjota työmatkaetua työntekijän palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa. Etu on täysin verovapaa 300 euroon saakka. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Sitä voi tarjota myös henkilölle, jolla on vapaa autoetu.

Työmatkaetu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko arvolipun tai kausilipun. Se on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta työntekijä voi käyttää sitä myös vapaa-ajalla matkustamiseen.

Tilaa vero-ohje

Valitse, miten haluat tarjota työmatkaetua

Haluatko tarjota työntekijöillesi pelkästään sähköistä työmatkasaldoa, vai joustavan hyvinvointisaldon sisältävän SmartumPlus-palvelun, jonka avulla työntekijäsi voivat itse päättää mitä milloinkin kaipaavat hyvinvointinsa tueksi? 

työmatkasaldo

Smartum

Tarjoa sähköistä työmatkasaldoa

Mikäli haluat tarjota pelkästään työmatkasaldoa, tilaus tehdään Smartum-verkkopalvelussa. Työmatkasaldon hallinta ja seuranta sujuu kuin rasvattu Smartumin verkkopalvelussa. Tilaamisen lisäksi tiedottaminen, etujen lataaminen ja seuranta tapahtuvat verkossa. Työntekijät saavat edut käyttöönsä ilmoittauduttuaan etuun ja työnantajan viimeisteltyä tilauksen. 

Työntekijälle ladattu saldo on voimassa 15 kuukautta lataushetkestä. Viimeisen käyttöpäivän jälkeen ylijääneet edut palautetaan työnantajan Smartum-tilille, josta ne voidaan jakaa uudelleen työntekijöille. 

Tilaa työmatkasaldoa
työmatkasaldo, joustava saldo, hyvinvoinisaldo, yksilöllinen hyvinvointi

SmartumPlus

Tarjoa joustavaa hyvinvointisaldoa

Mikäli haluat antaa työntekijöidesi itse valita miten he milloinkin huolehtivat hyvinvoinnistaan, valitse SmartumPlus. SmartumPlus sisältää joustavan hyvinvointisaldon, jolla työntekijä voi maksaa niin työmatka-, liikunta-, kulttuuri-, kuin hierontapalvelunsa. Voit lisäksi tarjota myös lounasedun osana SmartumPlus-palvelua.

Tällä hetkellä SmartumPlus-saldolla voi ostaa matkalippuja ainoastaan HSL-sovelluksessa ja Espoon kaupungin lipunmyyntipisteissä, mutta maksutapa tulee pian myös muiden toimijoiden käyttöön.

SmartumPlus-etujen tilaaminen on helppoa ja työntekijät saavat edut käyttöönsä melkein heti. Tue työntekijöidesi hyvinvointia juuri heille merkityksellisellä tavalla!

Tilaa SmartumPlus-etuja

Myös näitä hyvinvointietuja muut työnantajat tarjosivat

liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu

Pistä porukka liikkeelle tai kannusta kulttuurin pariin! Helli henkilöstöä liikunta- ja kulttuuriedulla  samalla edulla pääsee sporttaamaan tai kulttuurista nauttimaan.

Lue lisää

liikuntaetu

Liikuntaetu

Hymy huulille ja hiki pintaan liikuntaedulla! Liikuntaedulla tuet työntekijöidesi liikuntaharrastuksia ja autat heitä voimaan paremmin.

Lue lisää

lounasetu

Lounasetu

Näytä työntekijöillesi tie terveellisen ruoan äärelle lounasedulla! Voit tukea työntekijöidesi lounastamista haluamallasi summalla ja tavalla.

Lue lisää

hierontaetu

Hierontaetu

Mieli kirkkaaksi ja keho vetreäksi! Hierontaedulla hellit henkilöstöäsi ja autat heitä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin.

Lue lisää

tilaa työmatkaetua, tilaa työmatkasaldoa

Kiinnostuitko?

Tilaa työmatkaetua ja ilahduta työntekijöitäsi! Jättämällä yhteystietosi asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja auttaa valitsemaan juuri teidän tarpeisiinne sopivan palvelun.