Postis strejk påverkar leveransen om Smartum-sedlar och kort över hela landet 11.11. och framåt.  Läs mer i vårt meddelande (på finska)

Kör iväg personalen på en hälsosam lunch genom att lösa in Smartum Lunchförmån!

Smartums lunchnätverk växer så det knakar och över 7 000 matställen runtom i Finland tar emot Smartums betalningsmedel. Smartums användare har råd att välja!

Erbjud lunchförmånen antingen elektroniskt som Smartum Saldo eller i form av en traditionell sedelbunt.

Smartum Lunchsaldo

  • Elektroniska Lunchsaldo används med den praktiska SmartumPay mobilapplikation eller Smartum-kortet, som fungerar som ett bankkort som laddats på förhand. Du hittar den kostnadsfria SmartumPay-appen i App Store (iOS som operativsystem) och i Google Play Store (Android som operativsystem).
  • Det är lätt för arbetsgivaren att hantera elektroniska förmåner, för det sker helt och hållet via Smartum-nättjänsten. Smartums Lunch-, Motions-, Motions- och kulturförmåner laddas på samma Smartum-konto.
  • Fördelarna kan användas direkt med den kostnadsfria SmartumPay-applikationen när fördelen har laddats in på anställdas konton. För tillfället är det också möjligt att beställa ett betalkort (tilläggsavgift). Kortet skickas direkt till den anställda.
  • Vid betalning med SmartumPay eller Smartum-kort kan lunchförmånen användas för minst 6,60 euro och högst 10,50 euro åt gången i enlighet med Skatteförvaltningens naturaförmånsbeslut 2019.
  • En Lunchförmån som laddats på den anställdes kort är giltig i 15 månader från laddningen.

Smartum Lunchsedel

  • En traditionell Smartum Lunchsedel passar dig som vill slå en konkret hög med smakupplevelser i handen på dina anställda.
  • År 2019 är Smartum Lunchsedlar värda antingen 8,20 €, 10,00 € eller 10,50 €.
  • Sedlarnas giltighetstid är minst 12 månader. De Smartum Lunchsedlar som säljs för närvarande gäller till 31.12.2020.
  • Du får Smartum Lunchsedlar buntvis. En bunt innehåller tio sedlar. När du har gjort en sedelbeställning i vår nättjänst levererar vi sedlarna så fort du har betalat din faktura.

Välj belopp och beskattningssätt för lunchförmånen – bollen är hos dig

Lunchförmånen är en värdefull förmån för arbetsgivaren och de anställda. Arbetsgivaren kan dra av kostnaderna i beskattningen, och de anställda gynnas av Lunchförmånen antingen som en naturaförmån i form av ett lönetillägg eller som ett lunchavdrag.

En naturaförmån är en förmån som betalas som tillägg till lönen. I lunchavdraget innehålls från den anställdes nettolön förmånens beskattningsvärde, dvs. 75 procent. Här kan du läsa mer om beskattningen av Lunchförmånen.

Lunchförmånen beställs från Smartum på samma sätt i båda fallen, den enda skillnaden är hur förmånen behandlas inom företaget.

Ha inte personalen att suga på ramarna, utan anslut dig till den elitgrupp av arbetsgivare som vill att medarbetarna lunchar mångsidigt.

Ladda ner Smartum Lunchförmån -produktkort.

Beställ nu