Smartum language switcher

Lounasetu - lounasseteli, joka auttaa syömään terveellisesti

Smartum Lounas on helppo tapa edistää työntekijöiden hyvinvointia. Lounasetu tarjoaa työntekijöille mahdollisuuden säännölliseen ja terveelliseen ruokailuun oli henkilökunta sitten toimistolla, tehtaalla, myymälässä tai tien päällä.

Smartum Lounas, tutummin lounari, on tarkoitettu työaikaisen ruokailun maksuvälineeksi, jolla voi maksaa aterioita lukuisissa lounaspaikoissa. Lounasedun voi tarjota henkilökunnalle perinteisenä lounassetelinä tai sähköisenä lounassetelinä, eli Smartum-tilille ladattavana Lounassaldona.

Miksi valita Smartumin lounasetu

Hyvinvoinnin edistäminen

Tutkimustulokset osoittavat, että lounaalla ja lounastauolla on iso vaikutus työtehon ja työhyvinvoinnin kannalta. Terveellisen ruokailun lisäksi myös sosiaalisella kanssakäymisellä on merkitystä vireyteen ja hyvinvointiin.

Veroetu ja kustannustehokkuus

Lounasetu on rahanarvoinen etu sekä työnantajalle että työntekijälle. Työnantaja voi vähentää kustannukset verotuksessa, ja työntekijä hyötyy lounasedusta joko palkan lisänä luontoisetuna tai lounasvähennyksenä, jolloin työntekijän palkasta pidätetään lounsassetelin verotusarvo 75 %.

Työntekijöiden arvostus ja valinnanvapaus

Työntekijät arvostavat lounasetua säästöjen ja valinnanvapauden vuoksi. Lounasetu kannustaa vaihtelevaan ruokailuun ja säännöllisen ruokatauon pitämiseen. Niin perinteisen kuin sähköisen lounassetelin käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Maksuvälineen valinta

Smartum Lounaan voi tarjota työntekijöille seteleinä tai Smartum-tilille ladattavana Lounassaldona.

Smartumin lounasseteli:

  • Lounasseteli on tuttu ja käyttäjien suosima tapa käyttää lounasetua.
  • Tilaaminen tapahtuu helposti Smartum-verkkopalvelussa. Toimitamme setelit heti seuraavana arkipäivänä laskun kirjautumisesta Smartumille. Seteleitä tilataan vihkoittain. Yksi vihko = 10 seteliä.
  • Myynnissä olevat Smartum Lounassetelit ovat vuonna 2018 arvoltaan joko 8,20 €, 8,70 €, 9,00 €, 9,70 €, 10,00 € tai 10,40 €  (Verohallinnon luontoisetupäätöksen 2018 mukaisesti, lounasetua voi käyttää kerralla 6,50 € – 10,40 €).
  • Setelien voimassaoloaika on minimissään 12 kuukautta. Tällä hetkellä myytävät Smartum Lounassetelit ovat voimassa 31.12.2019 saakka.

Lounassaldo - sähköinen lounasseteli:

  • Lounassaldoa käytetään pääosin Smartum-kortilla. Lounaskortti postitetaan suoraan työntekijälle.
  • Työnantaja hoitaa edun hallinnoinnin kokonaan sähköisesti.
  • Kaikki Smartumin edut (liikunta-, liikunta ja kulttuuri sekä lounas) ladataan samalle Smartum-tilille.
  • Työntekijälle ladattu saldo on voimassa 15 kuukautta lataushetkestä.
  • Lounassaldoa voi käyttää kerralla 6,50-10,40 euroa (Verohallinnon luontoisetupäätöksen 2018 mukaisesti).

Verkosto

Verkostomme kasvaa päivittäin. Smartum lounassetelin käyttökohteet voit tarkistaa käyttökohdehaustamme.

Puuttuuko toivomasi paikka Smartum-verkostosta? Ei hätää, jätä meille paikan yhteystiedot, niin pyrimme toteuttamaan toiveesi ja saamaan paikan mukaan verkostoon.

Lue lisää Smartumin verkkopalvelusta: