Smartum language switcher

Tapahtumalippujen maksaminen smartumeilla

Smartumin kulttuurisetelit (5 euron arvoinen Liikunta- ja kulttuuriseteli sekä Liikunta- ja kulttuurisaldo) tuovat ulottuvillesi kymmeniä tuhansia urheilu-, viihde- ja kulttuuritapahtumia vuosittain ympäri Suomen.

Voit maksaa smartumeilla valtaosassa Ticketmasterin, Lippu.fin, Tiketin, NetTicketin ja Pohjanmaan lipputoimiston lipunmyyntipisteistä. Tarkista kuitenkin ensin käyttökohdehaustamme, että valitsemasi myyntipiste kuuluu Smartum-verkostoon. Lipunvälittäjien verkkokaupoissa smartumeilla ei vielä pysty maksamaan.
Varaa tarvittaessa liput lipunvälittäjän käytännön mukaan ja lunasta ostos smartumeilla lipunmyyntipisteestä.
 


Huomioi tämä ostaessasi lippuja kulttuuriseteleillä

Smartumit hyväksyvät tapahtumat ja myyntipisteet

Lippukauppojen myyntipisteet, jotka hyväksyvät smartumit, löydät käyttökohdehaustamme. Valitse ”lajiksi” haluamasi lipunvälitysyritys. Joidenkin tapahtumien osalta tapahtumajärjestäjä päättää, hyväksyykö se smartumit (lähinnä Tiketin tapahtumat). Tällöin näet listauksen tapahtumista lipunvälitysyrityksen omilta sivuilta.
 

Tarkista maksutapa

Tarkista käyttökohdehausta kyseisen lipunmyyntipisteen kohdalta käytössä olevat Smartum-maksutavat (seteli, Saldo-korttimaksu, Saldo-mobiilimaksu tai Saldo-verkkomaksu).
 

R-kioskeissa vain mobiilimaksu

Ärrältä voit lunastaa liput vain Smartum Saldo -mobiilimaksulla (ei kortti tai setelit). Mobiilimaksu on automaattisesti käytössäsi, jos Smartum-tililläsi on saldoa. Katso ohjeet täältä.
 

Katso, miten helposti teet mobiilimaksun.


Valtakirjalla lunastat tapahtumaliput myös ystäväsi puolesta

Voit lunastaa liput myös ystävillesi heidän henkilökohtaisilla Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillään käyttämällä valtakirjaa. Smartum Saldoa voi puolestaan käyttää vain korttiin nimetty edunsaaja, joka allekirjoittaa kuitin. Näin ollen toisen henkilön saldolla ei voi lunastaa lippuja.
 
Seteleiden osalta valtakirjaan merkitään kunkin käyttäjän nimi, kunkin käyttäjän setelien sarjanumerot sekä kunkin käyttäjän oma allekirjoitus. Valtakirja esitetään lippuja lunastaessa. Huom! Muistathan, että jokaisen on lisäksi kirjoitettava oma nimensä omien seteleidensä taakse selkeällä käsialalla.