Smartum language switcher

Smartum-maksuvälineillä maksaminen lipunvälitysyritysten myyntikanavissa

Lippunvälitysyritykset

Viiden euron arvoisella Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelillä voi maksaa valtaosassa Ticketmasterin (ent. Lippupalvelu), Lippu.fi:n, Pohjanmaan lipputoimiston, NetTicketin ja Tiketin lippukaupoista. Tarkastathan käyttökohdehaustamme, että oma lipunkauppasi kuuluu verkostoon.

Lippukaupat tuovat ulottuvillesi kymmeniä tuhansia tapahtumia vuosittain. Valittavanasi on pääsylippuja urheilu-, viihde-, kulttuuri- ja muihin vapaa-ajan tilaisuuksiin ja tapahtumiin laajan jakeluverkoston kautta. Huomioi, että Liikunta- ja kulttuurisetelillä ei automaattisesti voi ostaa lippuja kaikkiin myytäviin tapahtumiin.


R-kioskit

Liikunta- ja kulttuuritapahtumat

Smartum Saldo -mobiilimaksulla voi lunastaa myös Ärrältä liput tuhansiin lippukauppojen välittämiin kulttuuritapahtumiin, mikäli edunsaajan tilille on ladattu Liikunta- ja kulttuurisaldoa!

Tapahtumaliput voit varata lippukauppojen omilta internetsivuilta (Tiketti, Lippupalvelu) tai puhelinpalvelusta (Tiketti, Lippupalvelu ja Lippupiste) ja lunastaa R-kioskin kassalta.
Tarkemmat toimintaohjeet löydät lippukauppojen ja R-kioskin internetsivuilta.

Huomioithan:

  • R-Kioskeissa käy vain Smartum Saldo -mobiilimaksu
  • Liikunta- ja kulttuurisetelit eivät käy maksuvälineenä R-kioskeissa.
  • Liikunta- ja kulttuurisaldolla ei automaattisesti voi ostaa lippuja kaikkiin myytäviin tapahtumiin.

Katso tästä, miten helposti maksu tapahtuu!

Työmatkasaldo

Työmatkasaldolla työntekijä voi ostaa työmatkailuunsa sopivan lipputuotteen tai ladata matkakorttinsa kaikissa R-kioskeissa ympäri Suomen. Maksu tapahtuu mobiilisti QR-koodin avulla, eikä Smartum-korttia käytetä. Esimerkiksi henkilökohtaiselle matkakortille voi ladata kausilipun tai arvoa.

  • R-kioskeilta voi ostaa valtakunnallisia Matkahuollon ja VR:n lippuja.
  • Useilla paikkakunnilla (Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Oulu, Lahti, Pori ja Vaasa) R-kioskilta voi ostaa myös paikallisen liikenteen lippuja.
  • Turun seudulla Työmatkasaldo käy maksuvälineenä kaikissa Fölin omissa palvelupisteissä.

Voinko lunastaa liput tapahtumaan myös ystävieni puolesta?

Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli on henkilökohtainen etu, jota voi hyödyntää vain setelit saanut työntekijä. Jos esim. työporukka haluaa mennä yhdessä teatteriin ja kaikilla on käytössään Liikunta- ja kulttuuriseteleitä, voidaan yksi porukasta valtuuttaa lunastamaan kaikkien liput. Tällöin tarvitaan valtakirja, jossa identifioidaan kunkin käyttäjän nimi, hänen antamien omien setelien sarjanumerot ja allekirjoitus vakuudeksi. Valtakirja esitetään kulttuuripaikan kassalla. Huom! Muistathan, että jokaisen on kirjoitettava oma nimi omien setelien taakse selkeällä käsialalla.

Smartum Saldo on henkilökohtainen etu, jota voi käyttää vain korttiin nimetty edunsaaja, joka allekirjoittaa kuitin. Tästä syystä ei valtakirjalla voi lunastaa Saldolla ostettuja lippuja.