Smartum language switcher

Lounasetu auttaa syömään terveellisesti

Smartum Lounas on helppo tapa edistää työntekijöiden hyvinvointia. Lounasetu tarjoaa työntekijöille mahdollisuuden säännölliseen ja terveelliseen ruokailuun oli henkilökunta sitten toimistolla, tehtaalla, myymälässä tai tien päällä.

Smartum Lounas on tarkoitettu työaikaisen ruokailun maksuvälineeksi ja sillä voi maksaa ainoastaan aterioita. Lounasedun voi tarjota henkilökunnalle Smartum Lounasseteleinä ja Smartum-tilille ladattavana Lounassaldona.

Miksi Smartum Lounas

Hyvinvoinnin edistäminen

Tutkimustulokset osoittavat, että lounaalla ja lounastauolla on iso vaikutus työtehon ja työhyvinvoinnin kannalta. Terveellisen ruokailun lisäksi myös sosiaalisella kanssakäymisellä on merkitystä vireyteen ja hyvinvointiin.

Veroetu ja kustannustehokkuus

Lounasetu on rahanarvoinen etu sekä työnantajalle ja työntekijälle. Työnantaja voi vähentää kustannukset verotuksessa ja työntekijä hyötyy lounasedusta joko palkan lisänä luontoisetuna tai lounasvähennyksenä, jolloin työntekijän palkasta pidätetään edun verotusarvo 75 %.

Työntekijöiden arvostus ja valinnanvapaus

Työntekijät arvostavat lounasetua säästöjen ja valinnanvapauden vuoksi. Lounasetu kannustaa vaihtelevaan ruokailuun ja säännöllisen ruokatauon pitämiseen.

Maksuvälineen valinta

Smartum Lounaan voi tarjota työntekijöille seteleinä tai Smartum-tilille ladattavana Lounassaldona.

Smartum-seteli:

  • Seteli on tuttu ja käyttäjien suosima tapa käyttää lounasetua.
  • Tilaaminen tapahtuu helposti Smartum-verkkopalvelussa. Toimitamme setelit heti seuraavana arkipäivänä laskun kirjautumisesta Smartumille. Seteleitä tilataan vihkoittain. Yksi vihko = 10 seteliä.
  • Myynnissä olevat Smartum Lounassetelit ovat vuonna 2017 arvoltaan joko 8,20 €, 8,70 €, 9,00 €, 9,70 €, 10,00 € tai 10,30 €  (Verohallinnon luontoisetupäätöksen 2017 mukaisesti, lounasetua voi käyttää kerralla 6,40 € – 10,30 €).
  • Setelien voimassaoloaika on minimissään 12 kuukautta. Tällä hetkellä myytävät Smartum Lounassetelit ovat voimassa 31.12.2018 saakka.

Lounassaldo:

  • Lounassaldoa käytetään pääosin Smartum-kortilla, joka postitetaan suoraan työntekijälle.
  • Työnantaja hoitaa edun hallinnoinnin kokonaan sähköisesti.
  • Kaikki Smartumin edut (liikunta-, liikunta ja kulttuuri sekä lounas) ladataan samalle Smartum-tilille.
  • Työntekijälle ladattu saldo on voimassa 15 kuukautta lataushetkestä.
  • Lounassaldoa voi käyttää kerralla 6,40-10,30 euroa (Verohallinnon luontoisetupäätöksen 2017 mukaisesti).

Verkosto

Verkostomme kasvaa päivittäin. Smartum Lounaan käyttökohteet voi tarkistaa käyttökohdehaustamme.

Puuttuuko toivomasi paikka Smartum-verkostosta? Ei hätää, jätä meille paikan yhteystiedot meille, niin pyrimme toteuttamaan toiveesi ja saamaan paikan mukaan verkostoon.

Lue lisää Smartumin verkkopalvelusta: