Käytännön ratkaisuja, vinkkejä ja apua koronatilanteessa etujemme käyttäjille, työnantajille ja palveluntarjoajille. Käy katsomassa täältä!

Työ elämässä

Vinkkejä johtajille: näin tuet ajatustyöläisen työssä elämistä ruuhkavuosina, osa 2

Edellisessä blogikirjoituksessani tarjosin kolme vinkkiä johtajille, jotka haluavat helpottaa ajatustyötä tekevien työn ja perhe-elämän yhteensovittamista niin, että ajatustyöläinen vieläpä kukoistaa työssään. Ammennan pitkälti omasta kokemuksestani, joka syntyy markkinoinnin vetovastuun, esimies- ja johtoryhmätyön sekä kahden alakouluikäisen pojan kasvattamisen yhtälöstä. Tässä toiset kolme vinkkiä, millä työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen helpottuu:

Piippailukielto iltoihin ja viikonloppuihin

Lapsiarjen hyviin puoliin kuuluu se, että töistä tulee lähdettyä ajoissa, ja myös palautuminen työpäivästä tapahtuu nopeammin ”toisen työpäivän” alkaessa kotona. Keskittymistä tuon toisen työpäivän askareisiin ja ihmisiin helpottaa se, että kännykkä ei jatkuvasti piippaile ja muistuttele duuniasioista. Arvostan sitä, että Smartumissa emme käytä Whatsapp-ryhmiä muissa kuin mahdollisissa kriisitilanteissa, eikä kenenkään oleteta tarkistelevan Slack-keskusteluita tai sähköposteja pitkin iltoja ja viikonloppuja.

Elämän prioriteetit tiedostava palaverikulttuuri

Johtoryhmän palavereissa jatkuvaa kännykän vilkuilua ei hyvällä katsota. Meillä Smartumissa onneksi ymmärretään, että äidit ja isät haluavat olla tavoitettavissa, jos ja kun koululainen, opettaja tai kerhon ohjaaja pirauttaa ”elämää tärkeämmän puhelun” kesken palaverin.

Palaveriaikojen tulee myös mahdollistaa lapsen viennit ja haut, eli lyhyellä varoitusajalla buukattavat palaverit kannattaa lähtökohtaisesti sijoittaa ysin ja neljän väliin.

Vireystilan kohennusta työajalla

Viikoittaisten terveysliikuntasuositusten noudattaminen yksinhuoltaja-arjessa on vähän niin ja näin. Kyllä sen normiviikkoina pystyy vielä jotenkin, tiukan suunnittelun ja etukäteisvalmistelujen avulla, mutta kun niitä normiviikkoja ei tunnu olevan ikinä – aina on vähintään joku tilanne päällä! Itselleni liikkumisella on aivan ratkaiseva vaikutus niin vireystilaan kuin mielentilaan. Kun kroppa voi hyvin, kaikki on hyvin ja toimistollekin on helppo astella aamulla hymyssä suin. Siksi olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että Smartum tukee pirtsakkaa fiilistäni mahdollistamalla kolmen tunnin viikoittaisen liikunnan (tai kulttuurin) työaikana.

Elämää työhön!

Suvi Jylhä-Vuorio
Markkinointijohtaja

Tutustu myös

Smartum tutki työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista

Smartumin Työssä elämisen tutkimus 2019 -tulokset ovat nyt selvillä. Tilaa tutkimustuloksista koostettu opas, josta mm. selviää, miltä työn läikkyminen vapaa-ajalle ja päinvastoin ajatustyöläisistä tuntuu.

Tilaa maksuton opas!

Smartum tutki työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista

Smartumin Työssä elämisen tutkimus 2019 -tulokset ovat nyt selvillä. Tilaa tutkimustuloksista koostettu opas, josta mm. selviää, miltä työn läikkyminen vapaa-ajalle ja päinvastoin ajatustyöläisistä tuntuu.

Tilaa maksuton opas!