Työ elämässä

Mitä mieltä olisit, jos saisit käyttää 3 tuntia työaikaasi viikossa liikuntaan ja kulttuuriin?

Me Smartumilla päätimme juuri tehdä niin.

Olet varmasti lukenut uutisia työelämän muutoksesta. Tietotyön määrän kasvaessa parhaat oivallukset eivät ole enää sidoksissa aikaan ja paikkaan toimistolla. Tiedän hyvin omasta kokemuksesta, että toimistolla on helppo tempautua mukaan arkiseen kiireeseen ja ajautua tuijottamaan työn alla olevaa ongelmaa hyvin kapeasta näkökulmasta.

Pahimmillaan tämä johtaa tilanteeseen, jossa ajatukset ja keskustelu alkavat kiertää samaa kehää, ja yhteiset parannusehdotukset muuttuvat palaveriputkiksi ja pelkäksi ongelman optimoinniksi loistavien uusien ideoiden sijaan! Ajatustyötä on myös vaikea laittaa pois päältä kotiin lähtiessä, joten työasiat seuraavat helposti mukana vapaa-ajalle.

Emme pakota kollegoitamme hakkaamaan päätä seinään toimistolla, jos tuntuu siltä, että ajatus ei juokse.

Vapaa-ajan pitää olla palauttavaa ja mielestämme palautumaan täytyy pystyä myös työajalla. Me yrityksenä haluamme olla tämän muutoksen edelläkävijöitä, emmekä pakota kollegoitamme hakkaamaan päätä seinään toimistolla, jos tuntuu siltä, että ajatus ei juokse. Smartumilla kannustamme aivojen tuulettamiseen, joten tähän saa jatkossa käyttää palkallista työaikaa kolme tuntia viikossa.

Juoksulenkki, kuntosalikäynti tai mikä ettei vaikka vierailu museossa tai elokuvissa kesken päivän voi saada ideat liikkeelle ihan eri tavalla.

Niin, ja siis kirjoituksen pääkuva on kävelyltä kesken työpäivän. Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ilkka Auer
Chief Digital Officer