Oletko tutustunut Help Centeriimme? Sieltä saat usein nopeimman avun kysymyksiisi. Help Center

Smartum

Aamuvirkun smartumlaisen työmatka

Kello 4.50. Musiikki korville ja reppu selkään. Kissa jää lähtiessäni tuijottamaan minua verannan ikkunasta ja miettii varmasti, että on se tuo nahkamuori pöljä, kun yön selkään taas lähtee kävelemään.

Työmatkakävelyä olen harrastanut jo vuosia, joka ikinen arkiaamu tuulesta ja tuiskusta huolimatta, koska en tykkää käydä kuntosalilla ja ryhmäjumpassa olen juuri se tyyppi, joka tulee puolitoista liikettä perässä muista jumppaajista… Niin, ja tykkään syödä hyvää ruokaa ja paljon, joten liikuttava on.

Kurvaan pihatieltä Longinojalle ja ysäripoppi raikaa korvissani saaden tahtini kiihtymään niin, etten enää tiedä, kävelenkö vai juoksenko. Huikkaan moit naapurin rouvalle ja hänen koiralleen, joka parkkeeraa itsensä keskelle tietä joka aamu nähdessään minut. Silitän koiraa pikaisesti ja jatkan matkaani ysäripopin siivittämänä. Hiki virtaa jo selässäni ja luulen jopa ihan fyysisesti tuntevani, kuinka edellisiltana syömieni suklaanamien kalorit kuluvat, kun kiristän tahtia.

Vanhankaupunginkosken kohdalla sydämeni hyppää jälleen kerran säikähdyksestä kurkkuun ”törmätessäni” vanhaan tuttuun kettuun, joka taas tänä aamunakin jolkottelee tien poikki. Harmittelen ”sydänpysähdyksestä” huolimatta, etten taaskaan ehtinyt kaivaa kameraa esiin. Noh, ensi kerralla sitten, mietin mielessäni ja jatkan matkaa Haddawayn tahdissa.

Pohjois-Esplanadilla hidastan tahtia ja ihailen näyteikkunoita. Päätän samalla, että joulun aikaan siirryn Aleksanterinkadulle nauttimaan joulukadun ikkunoista ja hakemaan ideoita oman kodin koristamiseen.

Aamuvirkun ohjeistus aikaiselle aamuherätykselle:

  • Tee edellisenä iltana valmiiksi itsellesi aamupala ja eväät töihin.
  • Lataa kahvinkeitin napin painallusta vaille valmiiksi.
  • Pakkaa reppuun valmiiksi vaihtovaatteet toimistolle.

Suljen musiikin pois ja hymyilen takaisin japanilaisturisteille, jotka iloisena hymyilevät minulle sateesta huolimatta.

Toimistolla minua odottaa lämmin suihku ja puhtaat vaatteet. Lataan kahvinkeittimen napin painallusta vaille valmiiksi työkavereille, avaan sähköpostit ja tunnen olevani parhaassa iskussa päivän töihin vielä niin hiljaisessa toimistossa.

Takana jälleen noin 12 kilometriä työmatkakävelyä ja olo on mahtava.

Aamuvirkun työmatkakävelyn parhaita puolia on se, että pääsen kotiin ennen neljän ruuhkaa puoliksi tyhjällä junalla, hyödyntäen tässä kohtaa työnantajani tarjoaman työmatkaedun!

Niina
Smartumin kumppanitiimi